7 enkla städtips!

Att få till den där effektiva och kvicka vardagsstädningen som småbarnsförälder är lättare sagt än gjort. Oftast är man nöjd om tvätthögen inte är alltför överfylld eller om golvet typ är rent. I dagens inlägg vill vi tipsa om några enkla små städknep som kommer göra stor skillnad i vardagen!
 1. Okej, till att börja med - skaffa fina och färgglada städredskap. Det kommer garanterat göra det roligare att städa. Vill du vara riktigt rutinerad kan du även införskaffa ett ”snickarbälte” där du hänger på alla städredskap.
   
 2. Att dammsuga är ett illa måste, dessutom kan den där varma luften som blåser ut lukta lite unket. Dock behövs det ju dammsugas, och ett tips som kan göra det hela lite roligare är om det doftar gott både under och efter städningen. Det enda du behöver göra är att suga upp 3 msk vaniljsocker (när du har bytt påse), då luktar det mycket trevligare när du dammsuger🌸
   
 3. Alla föräldrar vet att de små knoddarna är väldigt nyfikna och gärna vill vara med kring allting som händer. Att städa samtidigt som man bär sin lille efter sig är inte helt optimalt. Ta med era småttingar på städrutten! Några bärselar vi tycker är extra bra är nyheterna One Air Mesh och One Cotton Mix från BabyBjörn. Det breda midjebältet och vadderade axelbanden gör det väldigt bekvämt att bära.
   
 4. Inte nog med att du har nyfikna kids som kryper/springer runt så har du kanske också några pälsiga vänner? Och vi gissar på att soffan brukar bestå av mycket djurhår? Här finns det en enkel lösning - ta på dig gummihandskar och svep med händerna över sofftyget. Hårstråna följer enkelt med och du kan samla ihop dem till en liten boll och bara slänga iväg.
   
 5. En mikrovågsugn kan verkligen råka ut för riktiga matexplosioner emellanåt. För att slippa spraya ner den med rengöringsmedel kan du pressa i citronsaft i en skål med vatten och ställa in i mikron. Kör på full effekt i några minuter och de ingrodda matresterna kommer att lösas upp och du kan enkelt torka bort det med en trasa. 🙏
   
 6. Det är många i familjen som ska göra sig i ordning samtidigt. En sitter på toaletten, en står i duschen och några ska borsta tänderna framför spegeln. Dock så har spegeln immat igen, vilket den alltid gör. Men om du sprayar raklödder på spegeln, smetar ut och torka av med en ren handduk så kommer spegel vara imfri efter duschen i 3–4 veckor. Hur bra? 🙌
   
 7. Sista tipset, men absolut mest effektivast - Bjud hem någon på fika. Då kommer du få eld i baken och städningen går fortare än fortast! 😉

 

📸:@livetmedjuni