Bloggerskan Göteborgsmamman recenserar matberedaren Babymoov Nutribaby+

Är ni redo för den revolutionerande Babymoov Nutribaby+? I samarbete med Jollyroom har jag fått testa matberedaren Babymoov Nutribaby+  och jag tror att jag fick framtiden i mina händer. Igår kunde vi tack vare denna uppfinning både mosa banan, ånga grönsaker och värma välling på samma gång – utan kaos i köket! Idag tänkte jag ge er en liten recension på den.


matberedare-1_780X500.jpg

Babymoov har kommit ut med en matberedare för hela familjen, den så kallade Nutribaby+. Det är alltså en matberedare, ångkokare och flaskvärmare i ett och ett sammanfattande ord för denna assistent är - enkelhet. Personligen tror jag att en stor anledning till att jag inte gjort så många hemmagjorda puréer till barnen hemma är för att det är så många olika moment. Varje puré blir verkligen till en röra (höhö) hemma hos oss och det är så många olika saker som måste användas, diskas och sköljas ur. Hade jag haft den här matberedaren tidigare så hade jag garanterat orkat testa mer.

Men åter till Nutribaby+. Låt oss gå igenom lite plus och minus:
+ En timer som automatiskt fungerar så att den håller koll på att ingredienserna blir lagade perfekt medan du kan göra annat än att själv stå vid spisen
+ 10 förprogrammerade program
+ I ångkokaren finns två korgar för frukt, grönsaker, kött, fisk eller annat ångkokbart
+ Ångkokaren sparar matlagningsvattnet som sedan är perfekt att använda för att mjukgöra puréerna lite extra
+ Enkel att diska
+ Lättanvänd
+ Alla delarna är så klart BPA-fria!
+ Tar liten plats i köket (L38 x H28)
+ Ger dig möjlighet att göra annat i väntan på maten

matberedare-3_780X500.jpg

– Jag önskar att kärlen vid ångkokningen vore något större eftersom vi är en stor familj. Å andra sidan skulle det ju innebära mer plats i köket 😉 Kärlen är 700 ml (matberedaren) respektive 1500 ml (ångkokaren) stora vilket egentligen räcker alldeles ypperligt. 

Jag testade att mosa lite banan samtidigt som vi ångkokade broccoli och morötter – allting blev verkligen perfektion! Mixern fungerade utan problem och grönsakerna blev sådär härligt genomkokta som man vill ha dem.

Det enda lilla problem jag stötte på var på grund av mina egna tekniska skills. Jag fick nämligen inte igång värmen till ångkokaren först. Oj, vad jag letade men herregud så dum jag kände mig när jag såg att det var en liten ‘dosa’ som var tvungen att dras ut. Haha, jaja – nu ser ni iallafall var den är 🙂
Bruksanvisningen är superenkel att förstå sig på och visar funktionerna i korta drag.

Är detta någonting jag kommer fortsätta att använda? Absolut! Som jag skrev i början så har jag dragit mig från att göra alla dessa puréer och ångkokade grönsaker för jobbet det innebär och kaoset i köket, men med Babymoov Nutribaby+ blir det ingen mess, allt är så lättdiskat och lättanvänt på många sätt. Till er som har småbarn kan jag verkligen rekommendera denna fiffiga maskin! 🙂

matberedare-2_780X500.jpg

Hoppas ni gillade recensionen!
Varma hälsningar, Goteborgsmamman.se