Bloggerskan Lilié Biskopsdotter recenserar Snuza Hero!

I samarbete med Jollyroom har jag fått testa andnings- och rörelselarmet Snuza Hero och tänkte ge er en liten recension på den.

När Elleonora var nyfödd kunde jag knappt sova när hon sov då jag hela tiden oroade mig för att hon skulle sluta andas. Jag hade hört så mycket om "Plötslig Spädbarnsdöd" att jag var riktigt orolig faktiskt. 

Nu med Elisabeth har vi testat en nya sak, nämligen "Snuza Hero". Det är ett mobilt andnings- och rörelsealarm med vibration som larmar om Elisabeths andningsrörelser är svaga eller färre än 8 rörelser i minuten. Den vibrerar även om ingen rörelse upptäcks under 15 sekunder för att försöka få igång andningsrörelsen hos Elisabeth, om andningen inte kommit igång efter 5 sekunder efter att vibrationerna har startat går ett ljudalarm igång. 

snuzahero2_780X500.jpg
Andingslarm

Vi har provat detta larm i några nätter nu och hittills har vi lyckligtvist inte hört något alarm, den vibrerade någongång, men det var för att Elisabeth hade lagt sig på mage och larmet hade glidit åt sidan. 

Först tänkte jag att det kanske var obekvämt för Elisabeth att fästa ett alarm på blöjan, men hon verkar inte märka något. Hon sover på som vanligt. 

Larmet går på batteri och ska hålla i cirka ett år. Därefter behövs batteriet bytas ut, så det känns skönt att man inte behöver oroa sig över att det ska sluta fungera helt plötsligt. Tänk om man hade haft det här alarmet när Elleonora var liten, det hade nog tagit bort lite ångest. Jag tycker att man ska ta alla hjälpmedel som man hittar, varför oroa sig om man inte behöver? 

Varma hälsningar,
 Lilié