Bloggerskan Lilié Biskopsdotter recenserar cykelvagnen North 13.5

I samarbete med Jollyroom har jag fått äran att recensera cykelvagnen - och promenadvagnen North 13.5 Active 2.

Vi letar ständigt efter nya saker som vi kan göra med barnen. Jag vill inte att barn ska behöva bli något hinder för det man vill göra. Självklart blir det så ofta men det finns så mycket man fortfarande kan göra när man har barn. 

Jag älskade att cykla när jag var yngre, men så försvann cykeln och jag köpte aldrig någon ny. Förra veckan köpte jag en cykel och nu känns det som att vi kommer kunna göra så mycket mer i sommar då vi nu också har en cykelvagn till barnen. Jag brukar inte vara så ivrig på att testa något direkt när det har kommit, utan jag brukar packa upp det i lugn och ro och sedan titta på det när man får tid. Men när den här cykelvagnen kom så öppnade jag och Elleonora paketet direkt! Cykelvagnen kommer från märket North 13.5 och ni hittar den här

"En blååå vagn mamma!" :D
2018-05-23_Kollage 1.jpg

Eftersom att Elleonora älskar blått så valde jag en blå modell och hon blev så överraskad när hon såg färgen. Både hon och jag ville testa den direkt, så vi monterade på hjulen och tog en promenad till brevlådorna och hämtade posten - och vagnen är helt underbar! Jag har testat många vagnar men den här är verkligen något utöver det vanliga. 
Den har så många fiffiga funktioner och det är inte bara en cykelvagn, utan man kan även använde den som springvagn, promenadvagn eller när man åker skidor! 

Vi har testat att cykla med den och gå på promenad. Först var jag lite orolig för att det inte skulle gå att använda vagnen som en promenadvagn här där vi bor då det är mycket grusvägar och dåliga asfaltsvägar. Men det gick hur bra som helst, hjulen är större i verkligheten än vad de ser ut, tycker jag och dem är även mjuka så det var väldigt behagligt att köra den här ute på landet. När vi sedan skulle testa att cykla med den så fällde man bara upp hjulen och tog fram fästarmen som man fäste i cykeln. Allt är väldigt lätt att förstå när man har vagnen framför sig. 

2018-05-23_Kollage 2.jpg

2018-05-23_780X500.jpg

Man kan välja att ha kapellet nere helt med regnskydd eller med myggnät. Sedan kan man även öppna upp det helt, då rullar man bara upp kapellet och fäster det i några öglor längst upp. Sidofönstrena är även lite mörkare för att det ska bli behagligare för barnen när solen lyser. 

Självklart har vagnen bälte och även nackkuddar i ryggstödet som man lätt kan justera upp och ner med hjälp utav kardborreband.

Vagnen har plats för två barn och det tycker både Elleonora och Elisabeth är roligt, de får sitta nära varandra och mysa. Vagnen har dessutom reflexer fram och bak samt en säkerhetsflagga som man verkligen ser på långt håll, väldigt bra! 

2018-05-23_Kollage 3.jpg

Jag gillar även handbromsen som sitter på handtaget, den reagerar väldigt starkt när man bromsar och det känns säkert att lämna vagnen när man satt fast bromsen. 
 

2018-05-23_Kollage 4.jpg

Sedan finns det en väldigt stor bagageficka bak på vagnen, man får plats med väldigt mycket!

Eftersom att vagnen är så pass ny så kommer skid- och joggingkit finnas tillgängligt under hösten 2018, så roligt att vi kommer kunna använda den med skidor också!

Det enda negativa med vagnen, om jag ska hitta något.. det är att man inte kan fälla stolsryggarna. Men samtidigt så är detta en cykelvagn och jag tror inte att den skulle vara lika säker om barnen skulle kunna ligga ned och sova i vagnen. Det är nog bäst att barnen sitter upp med bälte och hjälm när man cyklar. När man använder vagnen som promenadvagn så tror jag nog att barnen kan lägga sig lite skönt i den under uppsikt. Den är väldigt rymlig och Elisabeth kan med säkerhet ligga i den om Elleonora inte sitter bredvid. 

Både jag och Linus är supernöjda och jätteglada för den här vagnen! Det kommer bli många cykelutflykter i sommar kan jag tro! 

Ni hittar denna cykelvagnen North 13.5 Active 2 här, och massor av andra modeller från North 13.5 här.

 

Varma hälsningar Lilié