Ni missar väl inte Mors Dag?

Ni kan vara lugna, det är en hel vecka kvar. Vi tänkte bara passa på att tipsa om presenter, vilket datum ni ska hålla koll på och berätta bakgrunden till varför vi firar Mors Dag (förutom det uppenbara – mammor är grymma!).

Mors Dag är en stor dag som firas i flera olika länder ute i världen, fast vilka datum som firas är olika. I Sverige firas Mors Dag alltid den sista söndagen i maj. Att vi firar dagen så sent på året jämfört med många andra länder tror man beror på tillgången till blommor. Den sista söndagen i maj finns nämligen jättemånga olika och härliga blommor att plocka och ge till sin/sina mammor 🌸

Det var år 1919 som Mors Dag instiftades, och i likhet med fars dag är denna dag typisk för det framväxande välfärdssamhället under 1900-talet, då flera högtidsdagar skapades.

 I år firar Sverige Mors Dag den 27 maj.

Presenttips!

På Mors Dag vill man ofta ge någonting lite extra för att visa sin uppskattning och hur mycket du älskar din partner/ mamma. Tänk på att presenter inte behöver vara dyrt, det viktigaste är tanken du lagt ner. Nedan tipsar vi om tre saker som inte behöver kosta mycket alls.

Mat
Starta dagen genom att ordna en härlig frukost med allt vad partner/mamma älskar. Frukost på sängen känns väl lite extra lyxigt? Fortsätt att uppvakta henne under dagen med god lunch, fika och avsluta dagen med en riktig brakmiddag!

Spa
Fixa ett hemmaspa med tända ljus, avslappnande musik, varma handdukar, olja, ansiktsmasker med mera.  Allt härligt du kan komma på helt enkelt!

Massage
Ta fram massören/massösen inom dig och bjud partner/mamma på en skön massage. Även här kan du höja stämningen med levande ljus, avslappnande musik och någon skön olja.

 

Avslutningsvis vill vi säga ett stort grattis alla mammor, mormödrar, fostermammor, bonusmammor, surrogatmammor och blivande mammor! ❤


____________________________
@Emlanljunggren

Nordiska Museet