Tips på leksaker och julpyssel

Vi julbakar, inreder och pyntar för att öka julkänslan. Någonting annat vi gör för att höja myskänslan är att pyssla, leka och spela spel. I dagens inlägg tipsar vi om just lite olika pyssel, sällskapsspel och leksaker som passar perfekt för inomhusleken i vinter.

Leksakstips 

BRIO och LEGO är två riktiga storfavoriter när det kommer till skojiga leksaker för barn i alla åldrar.  Bland deras utbud hittar ni allt från populära träleksaker, till byggsatser och spel. Med dessa produkter kommer barnen kunna skratta gott med olika sällskapsspel och bygga upp egna världar med magiska slott, häftiga rymdskepp eller mysiga bondgårdar – flera timmar av rolig lek utlovas!  

Mickis härliga produkter är tillverkade i kvalitativa naturmaterial som lockar till både lek och lärande. Förutom massor av skojiga leksaker har Micki ett stort utbud av roliga lekmattor, pussel och mjukisdjur som garanterat kommer ge barnen en rolig lekstund samtidigt som de utvecklas och stimuleras! De fina dockhusen från Lundby har flera våningar, vackra tapeter och massor av roliga, mysiga och fina möbler och tillbehör kan köpas till för att göra dockhusen ännu mer personliga.

Många av rummen är dessutom förberedda för el så att man kan tända belysning hemma hos dockorna.

Playmobil har leksaker och byggsatser som alltid har julklapp under granen är leksaker från Playmobil. Bland deras sortiment hittar ni någonting för barn i alla åldrar och man kan bygga upp allt från Noaks Ark, till en dag på polis- eller brandstationen. Kul och lärorikt!

Hasbro står bakom många succéspel som Monopol, Risk och Trivial Pursuit. Dessa ovan är ytterligare några av deras fantastiskt roliga spel som alla i familjen kan vara med på!

Många av dessa roliga produkter har dessutom blivit utsedda till "Barnens Favorit" av vår alldeles egna barnpanel, så de har alltså fått myxket väl godkänt av julklappsproffsen själva.

 Förutom dessa roliga spel och leksaker så är ju pyssel väldigt roligt att sitta och greja med tillsammans. Vi tipsar om tre julpyssel som är superenkla för hela familjen att vara med på.

Kollage-2.jpg
1. Playmobil Noaks Ark 2. Lundby Premium Dockhus 3. LEGO DUPLO 10847 Siffertåg 4. Lundby Basic Vardagsrumsset 5. Lundby Dockskåpstillbehör Möbelset Spis och Kylskåpsset​

Kollage-1.jpg1. Hasbro Pie Face Kedjereaktion 2. Alga Slime Lab 3. Alga Science 101 Experiment 4. 60110 LEGO City Brandstation 5. Playmobil 9102 Pirat Bärbar 6. Hasbro Spel Don't Lose Your Cool

 

Julpyssel

Förnya era gamla julgranskulor

julpyssel_780X500.jpg

Piffa till julgranskulor som ni redan har hemma på ett roligt och personligt sätt.

Du behöver:
Julgranskulor
Målarfärg
Penslar
Små tygbitar

Låt barnen måla händerna med valfri målarfärg. Ta tag i en av julgranskulorna och krama till lite lätt. Med hjälp av en liten pensel och dessa hand/fingeravtryck kan ni skapa söta snögubbar på kulorna. Måla dit ögon, näsa, mun, armar och klistra på en liten tygbit som halsduk. Gulligt va?

Mysiga och frostiga ljuslyktor

julpyssel_ljus_780X500.jpg
Vad vore julen utan mysig belysning? Har du ett par gamla glasburkar hemma kan du enkelt skapa mysigt frostljus.

Du behöver:
Ägg
Socker
Stjärnklistermärke
Snöre

Har du ett par gamla barnmatsburkar hemma som ligger och dammar, och även lite socker och ägg? Då har du allt som behövs för att skapa små frostiga och mysiga lyktor att lysa upp med.

Börja med att knäcka ett ägg och häll äggvitan i burken. Skaka och häll ut det som inte fastnar på glasväggarna i burken. Gör likadant med sockret och häll ut det som blir överflöd. Låt detta sedan torka en stund och dekorera utsidan med klistermärken och snören, eller låt det bara vara precis som det är, tänd ett värmeljus – FÄRDIGT!

Söta små kottegranar

pyssel_julgran_780X500.jpg

Du behöver:
Kottar
Valfri färg
Pensel
Glitter
Lim
Pärlor och gamla smycken

Plocka hem lite kottar, måla dem i den färg ni önskar och häll sedan på glitter. Nu är granarna fina som det är men för att pynta dem lite extra kan ni dekorera med hjälp av lim och pärlor – kanske även några gamla smycken som inte används?

 

 

 

_____________________________________________________________

involvery.com

pysselmaja.blogg.se

elementaryartfun.blogspot.se