Guide – att tänka på vid köp av vinterskor

Ett av de viktigaste inköpen för att barnen inte ska frysa är riktigt bra vinterskor. I dagens inlägg hittar ni en guide över vad som är bra att tänka på innan ni köper vinterskor.

På vår hemsida hittar ni massor av vinterskor för både små och stora barn. Det är bara att välja och vraka mellan allt från fodrade vinterstövlar, till slitstarka GORE-TEX-kängor! 

Vad är viktigt att titta efter?
1. De viktigaste egenskaperna för ett par riktigt bra vinterskor är att de är vattentäta, har god andningsförmåga och släpper ut fukt. De behöver också ha bra isoleringsförmåga, vilket betyder att de måste sitta bra och hålla värmen. Skorna ska sitta fast, men inte hårt.

2. Titta på skornas hållbarhet, kvalitet och komfort. Skor som håller länge och är slitstarka är också de skor som är bäst för miljön. Ingen vill leka med kalla blöta fötter och därför kommer sköna skor att locka till massor av härlig vinterlek.

3. GORE-TEX
För 40 år sedan kom det berömda GORE-TEX-membranet. En sko med GORE-TEX håller fötterna torra och ger bra ventilation.

Hur fungerar GORE-TEX?
GORE-TEX-membranet innehåller mikroskopiska porer som är 20 000 gånger mindre än vattenmolekyler, men fortfarande 700 gånger större än ångmolekyler. Det här gör att vatten från utsidan inte kan tränga in i skon, men att fukten från insidan kan komma ut. Skorna reglerar även temperaturen och avlägsnar fukt så att barnen upplever en torr och skön känsla i sina skor.

Några vinterskor vi gillar lite extra och som ständigt är en storsäljare är SUPERFIT ”CULUSUK”Det är en varmfodrad modell med GORE-TEX och filtinnersula täckt med värmande ull för att skydda från kyla underifrån. Culusuk har en 100 % vattentät ovandel som låter foten andas, samtidigt som den ger en behaglig värme. Den lätta yttersulan är gjord av phylon och gummi, vilket ger ett väldigt bra grepp!

Bloggen-Superdit-Culusuk-BIT.jpg
Superfit vinterkänga

 

För att skorna ska nå sin fulla potenial är även val av strumpa viktigt. Ullstrumporna från Pierre Robert är ett bra alternativ för att hålla små (och stora) fötter varma!