Så klipper du ditt barn!

Vill du klippa ditt barns hår hemma? En hårklippare gör jobbet lättare – läs våra bästa tips nedan.

För en kort frisyr är en hårklippare ett bra hjälpmedel. Börja med att visa ditt barn hur hårklipparen fungerar. Testa på din eller barnets arm så att de ser att hårklipparen är ofarlig och inte kommer att göra ont.

Förbered en mysig hemmasalong
1. Ställ fram en bekväm stol, spegel, någonting att täcka kläderna med (t.ex. handduk eller lakan) och gör klippningen till en mysig stund.
2. Välj en plats där hemma som är lätt att dammsuga efteråt.
3. Hittar du någonting som underhåller barnet under klippningen, blir ditt jobb mycket enklare! Det kan vara en film eller favoritleksaken som fångar deras uppmärksamhet.

Rätt verktyg
Förutom en hårklippare så kan även en kam och sax vara bra att ha nära till hands. Philips hårklippare har flera olika längdinställningar så att du enkelt kan få till den önskade frisyren (tuppkam, helsnaggat, kort på sidorna osv). Det finns dessutom en minnesfunktion på hårklipparen där du kan spara en tidigare inställning så att resultatet blir samma vid nästa klippning.

Använd hårklipparen på rätt sätt
Vill ni få till en frisyr som är kortare i nacken och på sidorna men längre upptill, börjar du med en kortare längdinställning. Dra hårklipparen från nacken, upp mot huvudet och avsluta varje drag uppåt så att det inte blir en synbar kant till det längre håret. När nacken är klar, ställer du in hårklipparen på en längre längd och forsätter klippa allt hår uppe på huvudet. Avsluta med att forma till polisonger och trimma det nedersta nackhåret.

Få bort det avklippta håret
Kamma igenom håret för att kontrollera att klippningen ser jämn och fin ut. När ni båda känner er nöjda med resultatet kan det vara bra att duscha av håret för att få bort alla avklippta hårstrån. Det fungerar även bra att föna bort hårstråna eller att borsta bort dem med en mjuk borste.

Styling!
Sist men inte minst – stylingen! För att ge en riktig frisörupplevelse hemma är självklart styling ett måste. Köp hem färgat hårspray i barnets favoritfärg och spraya på! Ett tips är att klippa ut schabloner i olika mönster (hjärtan, stjärnor, blixtar eller robotar) och hålla dessa mot håret när du sprayar färgen. Barnen kommer att älska det!

bloggen_trendsmall_780X500.jpg