Tips på roliga lekar i bilen!

Alla föräldrar vet att det inte alltid är det lättaste att lyckas hålla barnen nöjda i bilen under längre sträckor. I dagens inlägg vill vi därför tipsa om enkla och roliga billekar som kan anpassas efter alla i familjen!

Dags för en utflykt som kräver en stund i bilen? I listan nedan hittar ni tips på roliga lekar som gör att ni slipper rastlösa barn.

Musikquiz
Gör en lista på olika låtar (alla i familjen ska känna till låtarna). Spela upp introt från de olika låtarna och den som kommer på vilken låt som spelas vinner ett poäng. Extra poäng utdelas om man dessutom kan artisten.

Gul bil!
Denna klassiska billek har hängt med under många år och går ut på att den som först ser en gul bil ropar ”Gul bil!” och får en poäng. Ge någon i uppgift att föra protokoll och håll utkik utanför rutan för resefridens skull. Leken går givetvis att leka med vilken färg som helst!

Gissa vem
En passagerare tänker på en person. De andra får ställa frågor i turordning för att komma på vem det är. 

Vilket påsetåendeär fel?
En av resenärerna säger tre saker som sig själv. Två påståenden stämmer och ett är fel. De andra ska gissa vad det är som inte stämmer.

Hitta längs vägen
En person i bilen säger en sak som de andra ska hitta längs vägen. Exempelvis ”får”. Den som först ser ett får säger till och får i sin tur bestämma nästa sak som de andra ska hitta längs vägen.

...fortsätt historien
Den första deltagaren börjar historien med att säga ”Det var en gång en noshörning (valfritt substantiv). Nästa person bygger sedan vidare på historien genom att säga nästa mening. Försök att få historien som sammanhängande som möjligt. Leken avslutas med att någon säger ”… och så levde de lyckliga i alla sina dagar”.
 

På bilderna nedan hittar ni några av våra favoriter när det kommer till babyskydd och bältesstolar, som passar perfekt när man ska åka både längre och kortasre sträckor i bilen. De är mycket prisvärda, tar lite plats och har alla dessutom utsetts till bäst-i-test!

Maxi-Cosi

Bilbarnstolar.jpg1. Maxi-Cosi CabrioFix Babyskydd 2. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol 3. Maxi-Cosi Rock Babyskydd

Maxi-Cosi är ett välkänt och omtyckt märke som erbjuder flera olika uppskattade bilstolar. Med innovativa lösningar, bekväma sitsar och mycket benutrymme är Maxi-Cosi en storfavorit hos många barnfamiljer – och vi förstår varför:

  • Flera av bilstolarna har utsetts till bäst-i-test
  • Side Protection System på deras bilstolar ger optimal säkerhet vid sidokollisioner
  • Baserna FamilyFix Bas och FamilyFix One Bas bekräftar korrekt installation med hjälp av lampa och ljud
  • Babyskydden har spädbarnsinlägg för bättre passform för de mindsta barnen 
  • Justerbart nackstöd och lutningsläge
  • Klädseln kan enkelt tas av och tvättas

Detta är bara några av alla fördelar med bilbarnstolarna från Maxi-Cosi. Titta in på vår hemsida för att läsa ännu mer om Maxi-Cosi och deras säkra bilbarnstolar!

 

 

___________________________________
@viktoriaholmgren
@liwolausson