Fem lifehacks för alla småbarnsföräldrar

I dagens inlägg ger vi små tips och tricks som kan underlätta vardagen för småbarnsföräldrar.  

1. Presentpapper
Hur kommer det sig att presentpapper alltid ska envisas med att rullas upp efter användning? Det spelar ingen roll lägre, för vi har lösningen! Ni vet de där tomma toarullarna som oftast bara ligger och skräpar passar faktiskt utmärkt som hjälp här då de håller i hop själva presentpappret.

Du behöver:
Toalettrulle
Sax

Gör så här:
Klipp upp den tomma toarullen på längden och trä sedan rullen över presentpapperet = du slipper presentpapper som rullas ut.

2. Pärlfångaren
Att sitta och pärla är ju så roligt och mysigt. Tyvärr är det nästan helt oundvikligt att inte tappa några (många) av pärlorna på hela golvet. Pärlorna är små och rullar åt alla håll, lägger sig i hörn och under möblerna. Där och då hade man ju verkligen velat ha någon typ av pärlfångare, eller hur? Det är enkelt fixat!

Du behöver:
Dammsugare
Strumpa
Gummisnodd

Gör så här:
Ta bort munstycket från dammsugaren och trä strumpan över röret. Fäst strumpan med en gummisnodd och sedan är det bara att starta i gång med ditt pärlfångeri. När strumpan är full kan det vara smart att ha en burk eller skål där pärlorna kan läggas.

3. Pannkakssmet
Någonsin fixat pannkakor utan kladd? Nu kanske det blir första gången! I vanliga fall brukar det kladdas som bara den, det droppar och kladdas på spis, bänk och golv – speciellt om man har barn som hjälpredor.

Du behöver:
En tom ketchupflaska

Gör så här:
Skruva loss locket på ketchupflaskan och diska både den och flaskan noggrant. Fyll sedan flaskan med pannkaksmet och därefter kan du enkelt och smidigt trycka ut den mängd du vill ha, samtidigt som du slipper allt kladd.

4. Muffinsformar
Muffinsformar är inte bara praktiska för fluffiga muffins. Det går även att använda muffinsformar som ett droppskydd när barnen äter glass på pinne.

Du behöver:
Muffinsformar

Gör så här:
Stick ett hål i formen och trä på pinnen. Klart! Barnen kan njuta av sin glass och föräldrarna slipper allt kladd.

Ps. Du kan även använda muffinsformar som ett skydd över barnens dricka på sommaren. Då slipper du onödigt mycket getingar och andra småkryp som gärna letar sig ner i drycken.

5. Räddare i glitternöden
När barnen pysslar med glitter, brukar det ofta sluta upp med att det finns glitter överallt. Det finns dock en produkt som är en räddare i nöden – klädrollern.

Med en klädroller får du enkelt upp glittret på ett smidigt och snabbt sätt.

Du behöver:
Klädroller

Gör så här:
Rolla på!

 

_____________________________________________________

@kuntabunt