Myter om ytterkläder

I dagens inlägg spräcker vi hål på myter om ytterkläder, samt tipsar om våra favoriter från Didriksons.

”Man bör köpa storleken större”
Barnen växer så det knakar, vilket innebär att det är mycket bättre att köpa en storlek större av ytterkläder så de har lite att växa i. Nja – mycket lättare ja, men inte bättre. För stora kläder gör det mer obekvämt för barnet och risken att fastna med sitt ytterplagg ökar. Didriksons har flera ytterkläder som används mot kyla, snö och regn som är utrustade med ett så kallat Extended Size system. Det här gör det möjligt att förlänga ben- och armlängd med en storlek, vilket gör att barnen slipper snubbla över för stora plagg innan det faktiskt är dags för de större storlekarna! Didriksons Rusk Regnställ är ett av deras färgglada regnställ som kan förlängas!

”Skaljacka är bättre än Galon”

Man skulle kunna säga både ja och nej till detta påståendet, det beror dels på vädret men också på vad just dina barn är i behov av. Ösregnar det ute eller är väldigt blött på marken, ja då är Galon toppen. Springer dina barn runt mycket och det är lättare regn ute, då kanske skalplagg passar sig bättre.

Didriksons Galonplagg är 100% vatten- och vindtäta, och kan smidigt torkas av med en trasa när det blir smutsigt. Tips! Vänd regnkläderna ut och in om de är blöta så torkar det snabbare. Här kan ni kika på exempel från Didriksons Galon-modeller som finns i olika färger, Slaskeman, Waterman och Boardman.

Men man ska såklart heller inte underskatta skaljackor och byxor. Väldigt praktiskt och användbart till olika typer av väder som materialet låter barnets värme komma ut på ett effektivt sätt. Även dessa plagg har den fantastiska Extended Size funktionen och funkar lika bra till regniga som kalla men soliga dagar! Här kommer ni direkt till alla skaljackor/regnjackor och byxor.

Trends-didrikson-waterman.jpg

”Att tvätta i tvättmaskin har ingen effekt på plaggen”

Ytterplagg bör tvättas emellanåt, men inte för ofta då tvätt och torktumling sliter på materialet. Didriksons rekommenderar att tvätta någon gång per säsong. Det finns nämligen en behandling på tygets utsida som ger vattentåligheten som slits bort med tvätt. Om kläderna är väldigt smutsiga från till exempel lera, ta en borste för att få bort det värsta. Det brukar ofta fungera väldigt bra. Som vi nämnt ovan kan Galon torkas av lätt, ingen borste behövs där. Bra att veta! Galon slits om det utsätts för värme, så undvik att torka i torkskåp eller torktumlare för att plaggen ska hålla längre.

”Det är bara vattentätheten som spelar roll”

För att barnen ska hålla sig torra i sina kläder måste själva tyget ha en vattentät behandling. Detta är dock inte det enda som spelar roll. Det är superviktigt att sömmarna är tejpade (helst svetsade) och att det håller över tid för att jackan ska hålla en torr. Utan detta kan vattnet ändå tränga igenom sömmarna.

Praktiska startkit för höst och vinter (alla plagg finns i massa olika färger):

Det kan kännas långt bort, men nedan hittar ni våra tips på bra plagg!

  1. Monte Fleecejacka och byxor, kan användas som myskläder eller som värmande lager under jackan. Tillverkat av 30% återvunnen polyester.
  2. Ofodrat Galonställ, 100% vatten- och vindtätt med svetsade sömmar.
  3. Regnställ, vatten- och vindtätt med tejpade sömmar. Extended Size funktion och tillverkat av 100% återvinningsbar polyesterväv. Vattenavvisningen är PFC-fri.
  4. Regnhatt och Galonvantar, håll regnet borta med dessa vatten- och vindtäta accessoarer.
  5. Migisi Overall, en favorit bland de olika overall-modellerna. Fodrar, 100% vatten- och vindtät, tejpade sömmar samt ett material som andas. Även det här plagget har Extended Size funktionen. Vattenavvisningen är PFC-fri.
  6. Vintermössa och vantar, mössan har mjukt foder av syntetpäls och vantarna har värmande fleece på insidan så de små håller sig varma under vintertiden.

didrikson-trends.jpg