Myter om ytterkläder

I dagens inlägg spräcker vi hål på myter om ytterkläder, samt tipsar om våra favoriter från Didriksons.

”Man bör köpa storleken större”
Att barnen växer så det knakar vet vi ju alla, men att det skulle vara bättre att köpa en storlek större av ytterkläder så de har lite att växa i lutar svaret mer åt att det blir lättare, men inte bättre. För stora kläder gör det mer obekvämt för barnet och risken att fastna med sitt ytterplagg ökar. Didriksons har flera ytterkläder mot kyla, snö och regn som är utrustade med ett så kallat Extended Size system. Det här gör det möjligt att förlänga ben- och armlängd med en storlek, vilket får barnen att slippa snubbla över för stora plagg innan det faktiskt är dags för de större storlekarna! Didriksons Rusk Regnställ är ett av deras färgglada regnställ som kan förlängas!

”Skaljacka är bättre än Galon”
Man skulle kunna svara både ja och nej till detta påstående. Det här beror dels på vädret men också på vad just dina barn är i behov av. Ösregnar det ute eller är väldigt blött på marken, ja då är Galon toppen. Springer dina barn runt mycket och det är lättare regn ute, då kanske skalplagg passar sig bättre.

Didriksons Galonplagg är 100% vatten- och vindtäta, och kan smidigt torkas av med en trasa när det blir smutsigt. Tips! Vänd regnkläderna ut och in om de är blöta så torkar de snabbare. Här kan ni kika på några av Didriksons Galon-modeller Slaskeman, Waterman och Boardman.

Skaljackor och byxor är väldigt praktiskt och användbart till olika typer av väder eftersom materialet låter barnets värme komma ut på ett effektivt sätt. Även dessa plagg har den fantastiska Extended Size-funktionen och fungerar lika bra till lättare regniga dagar, som kalla men soliga dagar! Här kommer ni direkt till Didriksons skaljackor och Didriksons skalbyxor.

Trends-didrikson-waterman.jpg

”Att tvätta i tvättmaskin har ingen effekt på plaggen”
Ytterplagg bör tvättas emellanåt, men inte för ofta då tvätt och torktumling sliter på materialet. Didriksons rekommenderar att tvätta någon gång per säsong. Det finns nämligen en behandling på tygets utsida som ger vattentåligheten som slits bort med tvätt. Om kläderna är väldigt smutsiga från till exempel lera, ta en borste för att få bort det värsta. Det brukar ofta fungera väldigt bra. Som vi nämnt ovan kan Galon torkas av lätt, ingen borste behövs där.

Ps! Galon slits om det utsätts för värme, undvik därför torkning i torkskåp eller torktumlare för att på så sätt få plaggen att hålla längre.

”Det är bara vattentätheten som spelar roll”
För att barnen ska hålla sig torra i sina kläder måste själva tyget ha en vattentät behandling. Detta är dock inte det enda som spelar roll. Det är superviktigt att sömmarna är tejpade (helst svetsade) för att jackan ska hålla en torr. Utan detta kan vattnet ändå tränga igenom sömmarna.

Nedan ser ni några av våra favoritplagg inför höst och vinter (alla plagg finns i massa olika färger)

didrikson-trends.jpg

  1. Monte Fleecejacka och byxor, kan användas som myskläder eller som värmande lager under jackan. Tillverkat av 30% återvunnen polyester.
  2. Ofodrat Galonställ, 100% vatten- och vindtätt med svetsade sömmar.
  3. Didriksons Rusk Regnställ, Chili Red vatten- och vindtätt med tejpade sömmar. Extended Size funktion och tillverkat av 100% återvinningsbar polyesterväv. Vattenavvisningen är PFC-fri.
  4. Regnhatt och Galonvantar, håll regnet borta med dessa vatten- och vindtäta accessoarer.
  5. Didriksons Migisi Overall, Dark Lilac en favorit bland de olika overall-modellerna. Fodrad, 100% vatten- och vindtät, tejpade sömmar samt ett material som andas. Även det här plagget har Extended Size funktionen. Vattenavvisningen är PFC-fri.
  6. Vintermössa och vantar, mössan har mjukt foder av syntetpäls och vantarna har värmande fleece på insidan så de små håller sig varma under vintertiden.