Nya sätt att leka med LEGO

Lego DUPLO erbjuder en mängd olika byggsatser som både är roliga och utmanande för barnen. Lek, bygg och låt fantasin flöda med alla färgglada klossar. I dagens inlägg ger vi lite tips på hur barnen kan använda sitt LEGO på ett helt nytt sätt!

1.Lego Memory & Lego Torn
LEGO DUPLO Mina Första Klossar är ett perfekt kit för de lite mindre barnen. Paketet innehåller 80 byggbitar med olika färger och former vilket innebär att det går att bygga i hop hur mycket olika saker som helst!

En rolig lek som man själv minns från att man var liten är memory, vilket ni faktiskt kan leka med dessa klossar samtidigt som ni tränar upp minnet.

  • Ena spelaren bygger en form med ett visst antal klossar, medan den andra spelaren försöker memorera hur formen ser ut.
  • Täck för formen när den är färdig. Nu är det den andra spelarens tur att försöka bygga sin form på exakt samma sätt. Sen är det bara att jämföra båda och se hur det gick!LEGO-Memory_780X500.jpg
  • Ett annat enkelt men lite klurigt spel är att stapla klossar på varandra och se hur högt barnen kan komma innan det trillar. Stapla dem med den blanka sidan mot varandra!

  • 2.Bygg ditt eget brädspel
    Låt fantasin flöda genom att bygga ert helt egna brädspel med de skojiga Duploklossarna. Gör banan lite extra spännande med LEGO DUPLO Bondgårdsäventyr. Här kan ni till exempel använda figurerna som spelpjäser och de andra tillbehören som spännande hinder, ni bestämmer!

  • Placera ut klossarna i den väg ni vill att banan ska gå i. Bestäm var start och mål ska vara (på bilden är start den gula klossen längst ner till vänster och målet är huset i mitten). Varje kloss blir ett steg.
  • Slå tärningen och flytta de antal steg som tärningen visar. Visa tärningen tre prickar flyttar ni tre klossar framåt med er spelpjäs.
  • Först till mitten vinner. Klara, färdiga, GÅ!

brädspel_780X500.jpg

3.Två kuliga lekar med bilar
Ha bilrace nerför ramperna och se vem som kommer längst! Genom att kombinera byggsatserna LEGO DUPLO Mina Första Bilskapelser och LEGO DUPLO Town Tågbro Och Spår kan ditt barn bygga höga ramper och maximera den skojiga lekstunden med snabba legobilar.

Gillar ditt barn bilar och att rita? Kombinera de två och få dubbelt så roligt. Genom att fästa en penna på bilen från Duplo Bilskapelse med spetsen neråt kan de små köra bilen samtidigt som de ritar en söt teckning.

LEGo_bilar_780X500.jpg

________________________________________________________

@vickysteinsland