Det här ska du titta efter på barnens ytterkläder!

När kylan närmar sig gäller det att klä barnen rätt. Barnets kläder behöver anpassas efter både väder, vind och årstid men också efter barnets ålder och olika typ av aktivitet. I dagens inlägg tipsar vi om vad som är viktigt att titta efter när du väljer ytterplagg till ditt barn.

Reflexer
Under vinterhalvåret är det mörkt majoriteten av dygnet. Det här gör att vi blir osynliga för bilister, och därför är det väldigt viktigt att ha reflexer så att bilister har en lite större chans att se oss.

overalll_780X500.jpg
1. Nordbjørn Skagen Fôret Regnsett, Dresden Blue 2. Nordbjørn Blizz Light Gummistövel, Clematis Blue

Vattenpelare
Eftersom att hösten är väldigt opålitlig i sitt väder, så kan det vara bra att titta efter vattentåliga plagg. Hur vattentåligt ett plagg är ser du av dess vattenpelare. Vattenpelare anger nämligen vattentätheten i ett plagg och sätts efter att dess material har testats. Vattenpelare är alltså ett mått och en vägledning för hur mycket väta ett visst plagg tål.

leo_780X500.jpg
Nordbjørn Kattegatt Regnoverall Fodrad, Leo Classic

Andningsförmåga
När vi leker och rör på oss blir vi varma. I den värme som kroppen avger finns fukt. Om den här värmen inte kan ventileras ut blir barnets hud fuktig och svettig och denna fukt kommer så småningom att kyla ner kroppen. Därför är det viktigt att välja rätt material på barnen kläder. Till exempel så bör kläder av bomull helst undvikas då de lätt blir fuktiga och kyler ner kroppen.

Helly-hansenl_780X500.jpgHelly Hansen Ascent Jacka, Dragon Fruit

Rymlighet
Hur mycket ett plagg kan andas beror även på hur rymliga de är. Barnen behöver kunna röra sig fritt i plagget och hålla värmen. Det är alltid bättre att tänka lagerprincipen och istället fylla på med olika lager.

Justerbara funktioner
En stor fördel när det kommer till ytterplagg för barnen är dess praktiska funktioner. Det ska vara smidigt att leka, springa runt och ta av och på sig kläderna snabbt när utomhusleken kallar. Saker som avtagbara fothällor håller både byxor och skor på plats, avtagbara och justerbara hängslen anpassar hur byxorna sitter och slutligen är resår superbra då plagget lättare anpassas smidigt utifrån just ditt barn.

Nedan hittar ni lite tips på kläder och skor som passar perfekt under höstens lite kallar (och blötare) väder. Lekvänliga ytterplagg som är praktiska, snygga och bekväma – till riktigt schyssta priser! Flera av dem har dessutom utsetts till bäst-i-test! Klicka er in på vår hemsida för att hitta era favoriter! 

aroliinelindberg Nordbjörn.jpg
Nordbjørn Skagen Fodrat Regnställ, Navy

@annanybom.se4.jpg

 

 

stövel_780X500.jpgViking Jolly Gummistövel, Fuchsia 
(psst, dessa stövlar har utsetts till bäst-i-test och finns i massor av färger)

skor_780X500.jpgNordbjørn Blizz Light Gummistövel, Clematis Blue

viking_780X500.jpgViking Cascade II Mid GTX Sneaker, Dark Pink/Violet

 

___________________________________________

@edituotoja 

@agata0310

@annanybom.se

@aroliinelindberg 

@edituotoja 

@therese.lien