Vad är en bröstpump?

I dagens inlägg går vi igenom vad en bröstpump är, varför de kan underlätta om du har tänkt att mata ditt barn med bröstmjölk, samt tipsar om några favoriter!

Mjölkproduktion och smärta
Planerar du att amma din bebis på heltid eller ge på flaska lite då och då kan en bröstpump vara bra att ha hemma redan från start. Kanske behöver du lite extra hjälp att få igång mjölkproduktionen, till exempel om bebisen är trött efter förlossningen, och inte orkar suga tillräckligt länge och hårt. Är det tvärtom så att bebis istället suger så att dina bröstvårtor blivit såriga och ömma, kan en pump vara en skön avlastning för dina bröst, samtidigt som bebisen får i sig den mat hen behöver. 

Fler kan mata barnet med bröstmjölk
Vill du kunna dela upp matningen med andra är en bröstpump oumbärlig! Använd pumpen för att underhålla mjölkproduktionen och turas om att ge mjölken på flaska. Använder ni en Philips Avent Natural-flaska riskerar ni inte att barnet blir ”tuttförvirrat” eftersom hen kommer suga med samma teknik på såväl flaska som bröst eftersom dinappen är utformad för att påminna om bröstet så mycket som möjligt.

Genom att pumpa på de tider ditt barn normalt äter riskerar du inte att mjölken sinar. Bröstmjölk håller sig 3 timmar i rumstemperatur, 3 dagar i kylskåp och 6 månader i frysen.

Vilken pump ska du välja?
Om din plan är att försöka varva amning med flaskmatning kan det vara en bra idé att satsa på en elektrisk bröstpump. Med Philips Avent elektriska bröstpump får du snabbt och bekvämt igång en effektiv mjölkutdrivning tack vare det mjuka och behagliga silikonskyddet på tratten som stimulerar runt vårtgården på ett sätt som efterliknar barnets sugteknik. Trattens lutning gör också att du kan sitta bekvämt tillbakalutad under pumpningen.

Philips Avents elektriska bröstpump finns både som singelpump och dubbelpump. Båda pumparna har en tyst motor för diskret pumpning var du än är.

Har du ingen direkt plan för hur ofta du ska pumpa, utan vill ha en pump tillhands vid olika tillfällen kan Philips Avents manuella bröstpump vara ett alternativ för dig. Den tar knappt någon plats, väger väldigt lite och har många fina fördelar gemensamt med vår elektriska pump. Till exempel den mjuka kudden som stimulerar igång mjölkflödet, den unika designen som gör att du kan sitta tillbakalutad, det hygieniska slutna systemet med få delar vilket gör pumpen lätt att sätta ihop, ta isär och diska. Den manuella pumpen är även utformad för att du med ett enhandsgrepp ska kunna pumpa ut mjölken.

philips_780X500.jpgPhilips Avent Manuell Bröstpump

philips-2_780X500.jpgPhilips Avent Dubbel Elektrisk Bröstpump

Sammanfattningsvis så är en bröstpump bra när:

-du vill få igång eller öka mjölkproduktionen

-du behöver avlasta såriga bröstvårtor

-brösten är sprängfyllda och behöver tömmas, men du inte kan eller vill amma just då

-någon annan ska ge barnet mat

-du råkat ut för mjölkstockning

 

____________________________________________

@lavteeee