Därför är leksakerna från BRIO så populära!

BRIO har med sina härligt färgglada leksaker varit storfavoriter hos barnfamiljer sedan 1884. Anledning till varför är många, i dagens inlägg listar vi några av de största!

Inspirerat unga sinnen sedan 1884
BRIO erbjuder leksaker för barn i alla åldrar och öppnar upp för en hel värld av lek genom sitt rena och enkla formspråk – här sätter bara fantasin gränser! Lek är viktigt för att växande kroppar och hjärnor ska få den stimulans de behöver för att utvecklas, därför är leksakerna från BRIO utvecklade för varje steg i barnens utveckling.

Säkerheten först!
Testerna som utförs på leksakerna från BRIO är tuffare än lagen kräver. När det till exempel gäller de mekaniska säkerhetsbedömningarna så använder de högre höjder vid falltesterna och högre tryck under belastningstesterna!

Snälla metallalternativ 
Alla metalldelar utsätts för strikta tester och håller hög kvalitet, vilket garanterar att de inte lossnar från leksakerna och kan utsätta barnen för fara. I dessa tester ingår även att kontrollera ämnen och rester som skulle kunna vara farliga. Under 2011 kom en ny teknik som gjorde det möjligt att minska nickelhalten i metaller, och som en följd av detta beslöt BRIO att framöver använda dessa metaller för metalldelarna på deras leksaker.

Trä som tål leken
Leksaker ”utsätts” ofta för en ganska så hård behandling, av ren kärlek så klart. De flesta av träleksakerna tillverkas därför i bok eftersom att det är ett supertätt och slitstarkt material med en stark och slät yta som är extra lämplig för barnens hårda kärlek. Bok återplanteras och är dessutom inget hotat träslag, vilket är mycket viktigt ståndpunkt hos BRIO.

Färgval!
Vad har röd, gul, blå, grön, svart och vit gemensamt? Jo, de är de första färgerna barn lär sig att känna igen! Självklart har BRIO därför valt att basera deras produkter på just dessa färger – någonting som gör dem ännu mer pedagogiska.

En annan fördel med dessa färger är att de åldras på ett vackert sätt. Leksakerna kan allts bli lekkamrater för kommande generationer också, bra både ur miljösynpunkt och för plånboken!

Tuggvänlig lack
Barn älskar att stoppa saker i munnen och därför är det en självklarhet hos BRIO att testa alla färger enligt högsta säkerhetsstandard och att endast använda miljövänliga färger som är fria från metaller och ftalater!

Endast plast där det behövs
BRIO försöker att använda sig så mycket av trä som möjligt i deras produkter, däremot förekommer plast på vissa delar av några produkter. Det här beror egentligen bara på vetskapen om att alla uppskattade leksaker då och då kommer att utsättas för diverse äventyr vilket innebär allt ifrån att falla nedför trappor till att krascha in i väggar. För att vara på den säkra sidan använder BRIO därför plast på små och mer utsatta områden, eftersom det är ett material som klarar smällar och slag bättre än trä!

brio-tågbana_780X500.jpg

BRIO erbjuder ett stort soritment av leksaker, så in på hemsidan och klicka hem era favoriter redan i dag! Välj och vraka bland allt från roliga leksakskök och dragleksaker, till tågbanor och lekbord. Garanterat uppskattat som julklapp! 🎄🎁

_________________________________
migogmintinderbaby

fannyanderssonericsson