Barbie – populära sedan 50talet!

Barbie fyller 60 år och i samband med det, startade de projektet ” the Dream Gap Project” – ett projekt som lyfter och peppar unga tjejer! Vi på Jollyroom vill självklart därför passa på att tipsa om några favoriter som är perfekta att ge bort i julklapp.

Vi är många som älskar Barbie, kanske på grund av alla härliga minnen från att själv ha lekt med dem som barn! Förutom att det är superroligt att försvinna in i fantasins värld med Barbies alla dockor och tillbehör, så uppskattar vi att Barbie faktiskt hänger med i omvärldsutvecklingen.

-Den första Barbiebilen kom 1962
- År 1982 kom Aerobics Instuctur Barbie för att omfamna 80-talets nya träningstrend
- Under 90-talet kom Barbie med rekordlångt hår för att lyfta 90-talets ”big hair craze”
- Under 2001 släpps den första långfilmen
- År 2010 lanseras den första appen

Barbie utvecklas alltså hela tiden när det kommer till trender, men de lyfter också viktiga statements i form av olika projekt. Senast 2018 startade Barbie det superviktiga projektet, The Dream Gap Project, vilket inkluderade finansiering av forskning, främjande av kvinnliga förebilder samt innehålls- och produktskapande för att inspirera tjejer att kunna göra och bli vad som helst! Läs mer om projektet här.

På vår hemsida hittar du ett brett utbud av Barbie-produkter, allt från dockor och kläder, till hus, cyklar och accessoarer. Nedan lyfter vi några av våra absoluta favoriter, både från deras nya projekt men också ur hela sortimentet – perfekt om du är på julklappsjakt!

barbie-scientistl_780X500.jpg
Barbie Docka Scientist Lekset

barbie-3_780X500.jpg

bbarbie-_780X500.jpg
Barbie Career 60th Docka Brandman

barbie.jpg
1. Barbie Dreamtopia Slott Med Docka  2. Barbie Dreamtopia Sweetville Carriage med Docka  3. Barbie Docka Cake Bakery Lekset

Några av våra favorittillbehör från Barbie hittar ni via länkarna nedan: 

Barbie Pizzabagare Med Lekset
Får det lov att vara en Capricciosa? I detta lekset finns allt du behöver för att baka de godaste pizzorna i stan!

Barbie Garderob
Självklart måste Barbie ha plats för alla kläder och accessoarer

Barbie Dreamtopia Slott med Docka
Hjälp Barbie att ta hand om hennes hundvalp Honey i det här drömmiga slottet

Barbie Håraccesoarer
Ett komplett set med allt som små stylister kan tänkas behöva – hårfön, kam, spegel och superfina klämmor!

 

 

_______________________
aysegulozcaan