Nisse flyttar in!

Snart flyttar barnens lille favorit in i stugorna - vi pratar så klart om Nisse! Denna lille buse sover på dagen och hittar på små hyss under natten. I dagens inlägg tipsar vi om både hyss och uppdrag Nisse kan hitta på!

"Hej, jag heter Nisse och tycker om att hitta på busiga saker. Det är tomten som har skickat mig, så jag kommer att bo här fram till julafton. Jag sover på dagarna och är vaken på nätterna, därför kommer du kanske inte att kunna se mig. Du får gärna skriva brev till mig om du undrar något.​"

Här kommer tips på hyss och uppdrag Nisse kan hitta på!

Nissehyss

 1. Färgar mjölken med karamellfärg
 2. Rullar ut toalettpapper på möblerna
 3. Häller makaroner i barnens skor
 4. Nisse har försökt baka = mjölspår från köket till dörren
 5. Ställer barnens skor på led från hallen till nissedörren
 6. Målar ögon på smörpaketet
 7. Byter ut ljusen i adventsljusstaken till morötter
 8. Klär gosedjuren i barnens kläder
 9. Byter ut julgransstjärnan mot en stövel
 10. Nisse har åkt skidor inomhus (Skidspår kan göras av mjöl och glasspinnar kan agera skidor)

I stället för att ge barnen ett paket varje dag, kan ni lämna små nisseuppdrag för barnen att genomföra. Nästkommande dag kan det ibland ligga ett paket och vänta som tack.

Nisseuppdrag

 1. I dag är jag extra sugen på pepparkakor. Jag undrar om du skulle vilja baka några till mig och lämna utanför min dörr?
 2. Snön har äntligen kommit! Packa med varm choklad och på med overallen – nu ska du ta med hela familjen ut till pulkabacken. Kul va?
 3. I dag är det lucia och då bakar man lussekatter. Du får gärna lämna en lussekatt vid min dörr så att jag också får smaka.
 4. I dag tycker jag att granen ska flytta in, så ta med familjen på en utflykt och köp hem den finaste granen du hittar.
 5. Säg någonting snällt till någon i dag 
 6. Mums mums, julgodis är gott! I dag kommer ni att baka julgodis, men se upp så ni inte får ont i magen.
 7. Fåglarna är hungriga. Hjälp mig gärna att ge dem bröd eller fågelfrön.
 8. Jag är så smutsig, kan du vara så snäll och ställa en mugg med vatten utanför min dörr innan du går och lägger dig. Jag skulle gärna ta ett bad i natt.

  "Det har varit så trevligt att bo hos er. Som tack kommer jag ge er en liten julklapp i strumpan i morgon bitti. Hej då och God Jul!"


bada-nisse-trends.jpg


baka-nisse.jpg


förstabild_780X500.jpg

Nisse är en upplevelse för hela familjen! Barnen springer ofta runt och pratar om honom och gör allt för att han ska trivas hemma hos er. Man vet aldrig när Nisse ser en så ett bra uppförande är någonting som kommer på köpet (för tänk om Nisse ser en). Vi är säkra på att era barn kommer älska Nisse!

Tips: Ladda ner Santa spy cam, Det här gör det möjligt för barnen att se en video på nisse som annars är osynlig. Dekorera och pynta hur ni vill, ett "grundpaket" med dörr, stege och skylt går att köpa på olika hobbybutiker. 

 

___________________________

@ Jossefin Larsson