Fördelar med att använda bärsele!

I dagens inlägg pratar vi om när du kan börja använda bärsele, varför det är bra att bära ditt barn i bärsele och tipsar om några av våra favoriter!

Här hittar du alla bärselar och bärsjalar från Ergobaby.

Det finns många fördelar med att bära ditt barn i en bärsele, förutom att det är mysigt och att du samtidigt faktiskt får händerna fria till annat. Fördelarna är både fysiska och känslomässiga – läs några av alla fördelar nedan:

Mjukare övergång till den stora nya världen
Närhet stimulerar en gynnsam hormonproduktion (oxytocin), vilket resulterar i en mer intim relation. Övergången till den stora, nya världen blir dessutom mjukare om vi är nära.

Stärker bandet mellan föräldrar och barn
Främjar en närhet genom de första åren. Småbarn kan också bäras, vilket påminner dem om deras "hemmabas" och fördjupar er relation medan de växer.

Hjälper barnets utveckling
Det här gäller både fysiskt och emotionellt. Barn som bärs ofta är lugnare eftersom ett av deras grundläggande behov är tillgodosedda, nämligen att vara nära!

Minskar risker och främjar utveckling
Minskar risken för plötslig spädbarnsdöd och platthuvudsyndrom, samtidigt som det främjar neural utveckling, andnings- och maghälsa, samt balanssinnet.

Ökad mjölkproduktion
Om du ammar kan du få som extra bonus är att mjölkproduktionen stimuleras då den ökar när du är i nära kontakt med barnet.

Främjar utvecklingen av det tidiga språket
Bebisar lär sig genom att titta på ansikten, och när du bär ditt barn sitter det på “främsta raden” av all interaktion.

När det gäller vilket som är det ”bästa valet” av bärsele är det mycket som spelar in. Ett av vårt favoritmärke är Ergobaby då de erbjuder ett brett sortiment som ger möjlighet att bära din lille redan som nyfödd och upp till cirka 20 kg (maxvikten varierar mellan Ergobabys olika modeller). Ergobabys modell Cool Air Mesh är en extra stor favorit då den består av ett mjukt meshmaterial som är tåligt och håller både barn och bärare sval. Flera av Ergobabys modeller har dessutom utsetts till Bäst i test. Vi rekommenderar Ergobaby 360 Bärsele med Easysnug Spädbarnsinlägg där du får ett färdigt paket – perfekt för nyblivna föräldrar! Även allt-i-ett-bärselen Ergobaby Omni är bra för nyblivna föräldrar. I den behövs inget spädbarnsinlägg, utan kan användas från nyfödd genom att justera den från nyfödd till småbarn.

Eregbobaby erbjuder även flertalet bärsjalar om du hellre föredrar det, eller önskar ha både en bärsele och en bärsjal att variera mellan. Just denna prickiga heter Ergobaby Aura Bärsjal, Pearl Grey.

bärsjal-ergobaby-_780X500.jpg

 

 

___________________________

@Narten86

@Mariellewinkler

@ergobabyscandinavia