Tips på roliga hemmaaktiviteter

Just nu är många familjer mer hemma tillsammans. Även om det är härligt att hela familjen får mer tid att umgås kan det till slut bli svårt att underhålla de små liven. Om de kreativa idéerna har börjat nå sitt slut så har vi i dagens inlägg samlat ett gäng aktiviteter som förhoppningsvis kan bidra till lite ny inspiration.

 

Leklera

Leklera är något som kan underhålla småttingarna i timmar. Skapa härliga kakor, fina slott, figurer, former – bara fantasin sätter gränser. En rolig aktivitet är att göra din alldeles egen leklera. Se hur du går tillväga här nedanför.

Du behöver:

5 dl mjöl
3 dl salt
2 msk citronsyra
2 msk matolja
4 dl kokhett vatten
Karamellfärg (om du vill färga leran)

Gör såhär:

Blanda ihop mjöl, salt och citronsyra. Häll på matolja och kokhett vatten och rör om tills allt är blandat till en deg. Blir den för torr kan du tillsätta mer vatten. Droppa i karamellfärg och knåda tills degen har jämn färg. Sedan är det bara att börja leka!

Vill du inte göra egen, kan du köpa ett färdigt kit med lera och former. Klicka här för att komma till hela vårt sortiment med leklera, bland annat från populära Play-Doh.

 

Lek frisörsalong
Ta fram en borste eller kam, sprayflaska med vatten, hårspännen, hårsnoddar eller vad ni har hemma och gå loss med hårstylingen. I bilden längst ner hittar du ett stylingset, ifall minsting blir sugen på ett eget frisör-kit.

 

Kurragömma
En riktig klassiker man inte tröttnar på i första taget. Ta fram ditt allra barnsligaste sinne och klura ut ett riktigt bra gömställe. Vem blir den första att bli hittad?

 

Ut i skogen
Packa picknickkorgen, ta med sittunderlag eller filt och bege er ut i skogen för en mysig stund tillsammans. Kanske kan ni även hitta något pysselvänligt att ta med hem? Kottar, stenar, löv eller annat kul.

 

Pyssla
Låt kreativiteten flöda och använd det som finns hemma. Torkad pasta i olika former kan målas om, limmas ihop och bli fina konstverk och toarullar kan man pyssla om till små figurer. Har ni varit ute i skogen och hittat material där är även detta perfekt att pyssla med.

 

Spela sällskapsspel
Sällskapspel är något som är roligt för hela familjen. Har ni exempelvis provat det galna spelet Ryktet Går eller klassikern Fyra i Rad? Båda spelen passar hela familjen och vi kan lova att det bjuder upp till mycket skratt och visar prov på vem i familjen som är största vinnarskallen eller en dålig förlorare.

 

Bygg en koja
En mysig koja är alltid något som uppskattas. Skapa ett eget litet krypin för både dig och barnen, exempelvis under köksbordet. Kanske kan ni äta mellis där under dagen?

 

Ge barnen små uppgifter
Börjar barnen bli uttråkade därhemma medan du fortfarande har en hel del saker att göra innan ni kan leka tillsammans? Ge dem små uppdrag som du vet att de klarar av. Tillexempel hjälpa till att lägga in tvätten i tvättmaskinen, hjälpa till med små enkla uppgifter kring matlagningen eller hämta någonting du behöver. När de känner sig delaktiga i det du gör blir de oftast nöjda.

 

Ordna en skattjakt
Bered er på skattjakt! Rita en enkel karta eller ge barnen små ledtrådar och låt de hitta den gömda skatten. Göm en rolig pryl eller kanske något gott att äta? Vi kan lova att det blir en succé.

 

Byt ut leksaker
Många barnrum svämmar över i ett hav av prylar och många leksaker försvinner i mängden. Lägg undan några av barnens leksaker när de inte ser. Ta sedan fram dessa igen efter 2–3 veckor och de blir som nya igen när de kommer fram!

Kollage.png

1. Braun Stylingset Med Tillbehör 2. Play-Doh Leklera Trädgårdsset 3. WOW Spel Ryktet Går! 4. Kids Concept Fyra i Rad Spel

 

________________________________________________

Loppis.se/sa-kan-du-gora-egen-play-doh-recept

@byengell