Recension av Petite Chérie Heritage 2 Duo

Trebarnsmamman Josefine, eller som de flesta vet om henne som, Barnvagnsgalen, har recenserat den populära barnvagnen Petite Chérie Heritage 2. ’’På pappret en väldigt bra vagn. Lång sufflett, lufthjul, fjädring, flera tillbehör som ingår i det låga priset som dessutom inkluderar både sittdel och liggdel – men är den verkligen så bra som den låter? Ja jag tycker faktiskt det. Jag har rullat Petite Chérie Heritage 2 Duo en hel del de senaste veckorna, och här kommer min recension!’’

 

Petite Chérie Heritage 2 är en populär och stilfull duovagn från oss – till ett riktigt bra pris. Den levereras komplett med liggdel, sittdel, bilstolsadapter och regnskydd och du kan använda vagnen från det att barnet är nyfödd och upp till och med 22 kg. En perfekt vagn för det växande barnet. I dagens inlägg får du läsa trebarnsmamman Josefins recension av vagnen, eller det namn hon är mer känd under: Barnvagnsgalen. Hon går bland annat igenom vad hon tycker om vagnens sittdel, liggdel och chassi.

 

Sittdel

Petite Chérie Heritage 2 Duo har en vändbar klassisk liggdel med ett ryggstöd som går att ställa i tre olika lägen, sittläge, viloläge och nästintill plant liggläge. Ryggstödet justeras genom att en använder den svarta spärren som sitter på baksidan av sittdelen, för att ändra det uppåt igen räcker det att man kort och gott trycker det uppåt. Selen, som är riktigt bra, är en fempunktssele som enkelt går att dela i lika många delar. Den är lätt att justera i längd såväl som på höjden. Selen har selskydd på samtliga fem delar.

Bygeln är klädd i konstläder och går enkelt att ta av när man trycker in de svarta knapparna på vardera sida om den. Den går ej att svänga undan.

Tyget som hela sittdelen är klätt i är lätt att torka av och min uppfattning är att det kommer att hålla sig fint länge, eftersom det har något av en glansig yta. Jag skulle dock önskat att tyget i suffletten ”la sig” lite snyggare, för nu ser den ibland lite ut som den nyss har vaknat.

Suffletten är förlängningsbar och har dessutom en liten solkeps längst fram. Uppe på suffletten finns en tittlucka i klarplast. I liggläge kan man öppna upp tyget längst bak på suffletten (ovanför barnets huvud) och se till att luft kan cirkulera helt fritt. En fantastisk lösning på varma dagar (här snackar vi ingen liten lucka utan en riktigt bra vädringsfunktion som släpper in mängder av luft).

Jag ÄLSKAR hur väl suffletten täcker och att den har många genomtänkta funktioner. Gillar dock inte att den knäpper/låter när den justeras samt att den inte riktigt har fasta lägen tillsammans med ryggstödet. Kanske mest en grej för mig som vill ta fina bilder, men jag går jämnt och justerar suffletten för att jag vill att den ska hamna ”rätt” (dock är vad som är rätt en definitionsfråga såklart). Funktionen kan även vara användbar då man anpassar suffletten efter situation i stället för efter ryggstödet.

Fotstödet har en tydlig kant som barnet kan vila sina fötter mot, det är reglerbart och går att ställa i fyra lägen. Fotstödet är delvis klätt i plast så att det är lätt att torka av.

För att vända på sittdelen trycker man in de båda svarta knapparna som sitter på vardera sidan om den, lossar den, och svänger runt.

barnvagnsgalen-petitecherie-olika lägen.png

Liggdel

Liggdelen är normal i storlek och har samma sorts glansiga tyg som sittdelen. På sidorna av liggdelen är tyget i ett quiltat mönster som jag tycker ger liggdelen ett väldigt fint utseende.

Insidan består av ett mjukt grått tyg som även det är i ett quiltat mönster som ger en ombonad känsla. Vid fotändan finns en ficka att exempelvis förvara mobiltelefon eller nappar. Madrassen är mjuk och har ett överdrag av samma tyg som insidan av liggdelen.

Liggdelens sufflett går likt sittdelen att öppna upp ovanför barnets huvud för optimal ventilation. Längst fram på suffletten finns en generös solkeps som går att vika undan då den inte används. I suffletten finns ett bärhandtag klätt i konstläder, som matchar vagnens handtag.

Liggdelslocket fästes med resår samt tryckknappar. Tillsammans med suffletten ger det bra skydd mot väder och vind. Liggdelen har så kallade memory knappar, d.v.s. har man tryckt ner dem en gång så räcker det. Man kan därmed ta en knapp i taget och sedan lyfta upp liggdelen i bärhandtaget, en manöver som bara kräver en hand (guld värt när man är småbarnsförälder). Liggdelen sitter stabilt fast på chassit tack vare ett extra stödben som fälls ut vid montering.

barnvagnsgalen-petitecherie-liggdel.jpg

Chassi

Varukorgen är av en bra storlek och rymmer absolut det man behöver ha med sig under dagen. Det är även möjligt att lasta större saker i den då den inte har något mittstag tvärs igenom. På sidorna finns reflexdetaljer så att man syns bra i mörker.

Handtaget är klädd i konstläder med ”Petite Chérie” loggan instansat. Det är av typen knäleds och justeras därför genom att vinklas upp eller ner. Jag som är 170 cm tycker det är perfekt. Jag kan gå bekvämt och även ta ut stegen som jag vill.

Heritage 2 har fjädring på alla fyra hjulen. Hjulen är lufthjul och framhjulen är svängbara men går att låsa. Fotbromsen sitter mitt på bakstaget och indikerar rött när den är låst och grönt när det är fritt fram att rulla.

Petite Chérie Heritage 2 kan fällas med sittdelen på om den är vänd framåt. För att få vagnen ännu mer kompakt när chassit är hopfällt kan man vika ner fotstödet på sittdelen och ta av bygeln. Vagnen kan ej förvaras stående på sina hjul, den går däremot att ställa på högkant.

barnvagnsgalen-petitecherie-produkt.jpg

BarnvagnsGalen - Min upplevelse

Jag är uppriktigt imponerad av Petite Chérie Heritage 2 Duo. Detta är första gången jag rullat en vagn från märket och jag hade inte höga förväntningar, men de är överträffade med råge. Heritage 2 är härlig att rulla, selen är riktigt bra och suffletten är täckande. Det jag skulle ändra på är att jag hade önskat att vagnen gått att fälla med sittdelen vänd mot föraren (det önskar jag alltid!) samt så hade jag önskat en tyst sufflett med fasta och tydliga lägen.  Men på det stora hela gillar jag verkligen vagnen och kan varmt rekommendera den då den verkligen är värd sitt pris!

Heritage 2 levereras komplett med liggdel, sittdel, bilstolsadapter och regnskydd. Adaptrarna gör vagnen till ett smidigt travelsystem och är kompatibla med babyskydd från Maxi-Cosi, Cybex, Axkid Modukid och BeSafe.

barnvagnsgalen-petitecherie-miljö.jpg

Spana in vagnen genom att klicka här. Och klicka här för att komma till BarnvagnsGalens blogg.

 

________________________________________________

Barnvagnsgalen.com

@barnvagnsgalen