Didriksons overallguide

Snöstorm, regn och kyla stoppar inte ett barn från utelek. Nu när vintersäsongen är här så är det viktigt att man känner sig trygg med att barnet bär ytterkläder som klarar av att hålla barnet varmt och torrt. Andra viktiga detaljer är reflexer och att plagget tål mycket lek. Ta hjälp av vår overallguide tillsammans med Didriksons, för hitta en overall som passar ditt barn perfekt i vinter!

 

Att tänka på när du väljer overall till ditt barn

Användningsområde

Overaller kan ha en mängd olika egenskaper, och för att du ska hitta en overall som passar ditt barn så gäller det att tänka på i vilka sammanhang som overallen ska användas. Är det främst i en snöig pulkabacke i minusgrader eller en grå vattenpöl full med grus? Didriksons overaller har alla viktiga funktioner som beskrivs här nedanför och det som skiljer dem åt sinsemellan är värmenivå, slitstyrka och extrafunktioner.

 

Storlek

Mät ditt barns längd och vidd enligt storleksguiden som finns länkad vid varje plagg på hemsidan. Om barnet hamnar mittemellan två storlekar i längd, men följer övriga kroppsmått, välj den mindre storleken och använd den smarta funktionen Extend Size vid behov. Genom att sprätta de angivna sömmarna förlänger du ben och ärmar med 5 cm.

 

Passform

En bra passform i rätt storlek låter ditt barn leka obehindrat. Vi rekommenderar dig att undvika att köpa en alldeles för stor overall, så barnet blir stillastående och börjar frysa när hen inte kan hoppa och springa som hen vill. Blir benlängden för lång kan barnet trampa sönder tyget och snubbla. Se också till att inte köpa en för liten overall. När barnet står upp i sin overall ska det i grenen finnas plats nog för ett tumgrepp eller en näves tyg, så att armarna kan sträckas upp eller barnet sitta på huk utan att overallen stramar åt i grenen. Kort och gott är det viktigt att din minsting ska kunna leka obehindrat och bekvämt. 

 

Värme

För att kunna anpassa värmenivån rekommenderar vi att du använder lager-på-lager-principen till barnet. På så vis värms luften upp mellan lagren, samtidigt som ni kan ta av ett lager om det blir för varmt. En fleecetröja är perfekt att ha under overallen, exempelvis Didriksons modell som heter MonteOch när temperaturen sjunker ytterligare kan du addera ett underställ, exempelvis modellen Jadis, med en tröja som Monte eller Corin ovanpå.

 

Funktioner

Här nedanför beskrivs några av de främsta funktionerna i overallerna, som alla Didriksons overaller har. Utöver dessa funktioner finns även fästen för vantar på insidan av de justerbara ärmarna, där vantarna kan bäras antingen utanför eller innanför ärmarna.

Overallerna har resår och justerbara benslut för att anpassas till kängorna, samt snölås för att hindra snö från att komma in i skorna. De är justerbara i midjan och har ett mjukt skydd över dragkedjan för att inte skava mot barnets haka eller hals. Overallen Hailey är en något enklare modell som saknar några av funktionerna, läs mer i produktbeskrivningen för specifika egenskaper hos denna overall.

Extend Size

Genom Didriksons växa-funktion, Extend Size, kan plagget ökas med upp till en storlek i ärm- och benlängd. Du sprättar försiktigt den angiva sömmen och vips så kan barnet använda overallen en säsong till.

Fothällor

Undvik snö som kryper innanför vinterkängorna genom att hålla skor och overallben på plats med utbytbara fothällor i silikon. Hailey har fothällor i resår och om de slits ut kan du ersätta dem med ett par i silikon.

Reflexdetaljer

Under de mörka årstiderna kan man nästan inte använda för många reflexer. Didriksons overaller hjälper till en bra bit med sina reflekterande detaljer, men var ändå alltid försiktig och använd gärna LED-reflexband eller dylikt när promenaderna är som allra mörkast.

Namnlapp

Urvuxen men ändå som ny? Didriksons overaller har namnlappar med plats för flera namn, så att overallen kan skänkas vidare till ett småsyskon, lillkusin, skolkamrat eller en behövande person.

Vattentät

Snö, slask och regn på tvären – blött, blött, blött. Didriksons overaller har tejpade sömmar och en PFC-fri vattenavvisning som håller barnet torrt i alla väder. Om vattenavvisningen börjar avta, stryk försiktigt enligt tvättrådet för att återaktivera.

Avtagbara huvor

Barnens säkerhet går före allt. Didriksons avtagbara huvor är en försiktighetsåtgärd för att undvika olyckor om huvan fastnar i en olycklig position vid lek. Dessutom kan det vara skönt att gå utan huva de dagar när solen lyser och det är lite varmare i luften.

didriksons-overallguide-extendsize-namnlapp.jpg

Vilken overall är bäst för dig? Det beror på.

Här följer en jämförelse mellan Didriksons overaller där vi lyfter fram deras främsta fördelar och visar vilken nivå plagget har gällande värme, vattentålighet och materialets slitstyrka.

 

Björnen

Klassikern som vunnit oberoende konsumenttester och är 100% vind- och vattentät.

Polarbjörnen

Det här är den varmaste modellen för långa dagar i snön, med tejpade sömmar och extra vaddering.

overallguide-kollage1.png

1. Didriksons Björnen Overall, Multicolour 2. Didriksons Polarbjörnen Overall, Cloud Blue Algae 3. Didriksons Björnen Overall, Navy

Cornelius

Modellen Cornelius är utrustad som Björnen, men utan värmande fuskpäls!

Zeke

Den mest tåliga overallen är Zeke som är helt och hålet utrustad i slitstarkt Cordura-material.

overallguide-kollage2.png

1. Didriksons Cornelius Overall, Bright Red 2. Didriksons Zeke Overall, Burnt Glow

Tirian

Tirian är overallen som andas bäst under spring i backen. Den är dessutom designad så att den ser ut som en separat jacka och byxa.

Hailey

Overallen som har lägst pris och enklare funktioner – men är både slitstark och varm.

overallguide-kollage3.png

1. Didriksons Hailey Overall, Navy 2. Didriksons Tirian Overall, Lilac

Migisi

Migisi säljs exklusivt hos oss på Jollyroom. Overallen är funktionell, varmfodrad och vind- och vattentät med vattenpelare på 10 000 mm.

overallguide-kollage4.png

1. Didriksons Migisi Overall, Peacock Green 2. Didriksons Migisi Overall, Burnt Glow 3. Didriksons Migisi Overall, Radiant Purple

Varför ska du välja Didriksons till ditt barn?

Didriksons overallers vattenavvisande egenskaper är helt PFC-fria, vilket innebär att de är fria från miljöpåverkande fluorkarboner. De använder även nya vägar för att tillverka plagg på ett mer miljövänligt sätt. Det kan vara en ny teknik för att tillverka material eller fiberblandningar där de ser en minskad negativ påverkan på miljön. Utöver detta så deltar Didriksons i Svenska Institutet för Standarder, arbetsgrupp ”Säkerhet i barnkläder” (SIS/TK 16/AG 5) för europeiska standarder.

 

Känner ni att ni vill kika på alla Didriksons produkter? Ta en titt här.