Kusliga spökhistorier

Tror du på spöken eller andar? Om inte, så kanske du börjar göra det efter att du har läst dessa kusliga historier. För vi frågade nämligen våra följare på Instagram ifall de eller deras barn hade varit med om något spökligt. Vi fick in massor av kusliga historier och här nedan har vi samlat några av dem. Vågar du läsa?

 

När min son var 2,5–3 år berättade han en morgon att han hade pratat med en stor gubbe i sitt rum. Och att gubben hade ett flygplan uppe i himlen. Hans farfar gick bort innan han föddes och han var pilot.

- @jessicagustafsson91

 

När jag hämtade dottern på förskolan förra året, sprang hon fram till fönstret och sa ” titta, mamma gammelmorfar”. Tänkte inte mer på det förens min sambo senare ringer och berättar att hans morfar låg på operation på Sahlgrenska, sedan gick han bort natten därpå. Dottern och gammelmorfar hade en speciell relation, så tror han var där för att ta farväl.

- @erikalittle

 

Jag och min fyraåring var ute och promenerade och tog vägen genom kyrkogården. Jag förklarade pedagogiskt för henne att under varje sten ligger en person, som inte lever längre, och vilar, och att vi får gå snällt på stigen och inte klättra på stenarna eftersom vi ska låta de som vilar få lugn och ro. Hon accepterade den förklaringen. Dock började hon peka mot vissa gravar och säga "Titta, vaken!". Jag frågade henne om den som bor i den graven är vaken och hon svarade glatt "mhm!"

- @sidneymami

 

När vår äldsta var 3,5 år ritade han vår familj på förskolan, med ett extra syskon på bilden. Han sa att det var hans storasyster, hon var sex år och bodde på hans rum, att hon brukade låna hans rum när vi inte var hemma. En dag på väg till förskolan sa han ”titta mamma hon går bakom oss nu”… När han var 4,5 år flyttade vi till ett nytt hus, så kastade han klossar rakt ut i rummet o sa att min syster som passade honom då också skulle göra det för ”då försvinner han” Kan tillägga att jag själv sett någon gå i trappan här hemma, och när vi hade gäster en gång sa en av gästerna ”spökar det här hemma, jag har sett någon gå i trappen flera gånger nu”.

- @malinnelinder

 

Båda mina barn har som väldigt små pratat om och skrattat åt något i hallen. Yngsta är väldigt verbal och sa att där fanns en tant som hostade och var snäll och glad. Jag vet inte om jag tror på andar men jag vill gärna tro att det är min farmor *som dog i KOL* som stått där och kikat på oss.

- @fotografjohannaellen


Uppvuxen i ett hus från 1600talet, så där finns det ena å det andra. Hört vår döda kisse springa på övervåningen, samt hört någon om nätterna gå från övervåningen ner till källaren. Min mamma ser en dam, en man och hört barn prata samt känt en katt stryka sig mot hennes ben. Syskonbarn har även sett en dam i huset m.m.

- @mariekrook

 

Min dotter har ända sedan hon började prata sagt att det bor en katt under vårt matbord, först bara pekat "katt" och sedan mer invecklade beskrivningar om att det är en vit katt osv. Samma beskrivning av katten varje gång trots att det kunde gå månader mellan gångerna hon såg den. En dag stod hon ca 2 år gammal och pekade glatt mot bordet och sa "titta mamma, katten!" Sen förvreds hela ansiktet på henne, hon backade två steg bak och skrek "NEJ NEJ MAMMA. KATTEN HAR INGA ÖGON"...

- @_johannacecilia

 

Min son hade en kompis som hette Felix som var 56 år. Han pratade med honom när han var i sitt rum. Vi hade mycket aktivitet i huset så jag tog dit ett medium. Hon drev ut några andar som hade fastnat på sin väg till Amerika (sonen var ej hemma och visste inget om detta) Någon dag efter frågar jag sonen om han träffat Felix mer, då han inte pratat om honom alls. ’’Men mamma han har ju åkt till Amerika.’’

- @sofiaiaj

 

Dottern sover i vår säng. Hon väcker mig mitt i natten o säger att det står någon nere vid fotändan av sängen…

- @sandreewen

 

Äldsta grabben (6 bast) i skolan förra veckan. Skolan han går på ligger typ bredvid en kyrkogård och han säger "Jag har legat i en grav, men sedan började jag leva igen och blev Alexander". Han har sagt många saker som verkar vara krigsrelaterat. En gång pratade han om att han ridit häst med gevär och börjat blöda. Det läskiga är att han pratar så medvetet om allt. Som att det verkligen är minnen eller nåt.

- @dahlstrom_rmd


Vår son brukade prata med en gubbe i hallen när han va mindre. När vi satt och åt vände han sig ofta till hallen och sa "gubbe smaka?" en gång spelade han med en fotboll i hallen, när den vid ett tillfälle åkte tillbaka till honom blev han livrädd och vågade inte vara i hallen mer. Vi vart faktiskt också lite nervösa. Nu är han större och vi har en liten dotter på 5 månader. Hon sitter ofta (i knät) och skrattar och jollrar mot hallen som att nån leker med henne.

- @melody_wa

 

Min dotter, 4 år, satt en dag i soffan och rent sonika hävde ur sig "din storebror är ju död, mamma". Min mamma fick ett sent missfall innan hon fick mig. Det var en pojke. En gång sa dottern detta igen, när vi var hos min mamma, varpå mamma frågade hur hon visste det? "För jag bara vet det!" Jag tycker det är härligt, har själv kunnat se, men det slutade i samband med att dottern kom till världen. 

- @misslokke

 

Barnen har inte upplevt något, däremot jag både ont och snällt. En gång när jag hade lagt vår då 3 åring så hade jag varit i köket och tittade mot trappan när jag gick ut. Då såg jag "sonen" i trappan så jag bad honom gå upp och lägga sig samtidigt som jag med gick upp. När jag kom upp visade det sig att ungen sov tungt. Visade sig senare att där bodde 2 pojkar som såg mig som sin mamma och varit med om hemska saker

- petramammatill9


Dottern på 6år kom ner en morgon och sa ”nu lever inte pappas mormor mer” och jag sa att ”det gör hon visst för annars skulle vi ha hört något”. 2 minuter senare skickade sambon (som åkt till jobbet) ”mormor somnade in för ca.20min sedan”…

- @lavteee

 

Min son är snart 2,5 år. En tidig lördagsmorgon för ett par veckor sedan frågade han mig om han kunde gå ut i vardagsrummet och leka med bilarna och jag svarade att det gick bra. Ett par minuter senare springer han snabbt in i sovrummet igen och klättrar upp i sängen och slänger sig i sängen med ansiktet i kudden. Jag frågade: "vad är det?" och han skakade på huvudet. Jag frågade igen och han sa: "läskigt". Vad är läskigt? frågade jag och då sa han "läskig gubbe, där" och tittar ut i hallen. Det är inte första gången han sett "något" i hallen... Har en släkting som är ett medium och jag berättade att sonen ser "saker" varpå hon berättade att hon "sett" flera personer hos oss.

- @elina.hirvonen.sjokvist


Min sambo äger ett soldattorp från 1700-tal, när vi dejtade så vart min dotter utsatt. 1,5 år gammal så blev hon knuffad i hallen, raklång föll hon bak och slog i bakhuvudet. 1 år efter det så höll jag på med tvätt och dottern kommer in och frågar efter något. Vänder mig om mot maskinen igen och hör samma duns, hon föll raklång igen. Under den här tiden så talade hon om att en flicka står i trappen och visar tänderna åt henne. Det ger mig rysningar än idag. 3e gången hon blev utsatt så hörde vi hur hon skrek "Nej, sluta, låt mig vara!" riktigt högt, arg och ledsen var hon. Då hade hon ett märke över axeln, precis som om någon klämt eller ruskat i henne. Den gången var hon kanske 4 år ungefär. Sedan dess har hon fått vara ifred, däremot så ser och hör jag och sambon fortfarande vad vi tror är paranormala upplevelser.

- @helllcatmama
 

Min brorsdotter såg och pratade mycket när hon var liten. Hon berättade bland annat om en dam i hennes rum. På det hon sa tror vi att det var min pappas faster. Och om någon gubbe i vardagsrummet. När hon var ca 4år var vi ute i trädgården o gungade. Hon ville högre o högre så jag sa: ’’Nu är du ju snart uppe i himlen ju!’’ Då tittar hon upp, sedan på mig och så säger hon: ’’I himlen har du och farmor och farfar varit, men det får jag egentligen inte lov att säga!’’ Då fick jag lite rysningar.

- @burniess

 

Tycker du eller din minsting att det är spännande med spöken? Vi har bland annat kusliga utklädningskläder, spännande spökböcker, spökspel och mycket mer. Spana in vårt läbbiga utbud här.