Tillbaka till Barnvagnsguiden

 

Köpguide

Det fanns kanske en tid när en barnvagn bara var en barnvagn, men så är det inte längre. Alla olika varumärken på marknaden är en sak, alla modeller en annan.

Det första du bör göra när du ska köpa en barnvagn är att fråga dig själv hur du kommer att använda barnvagnen. Ska du bara köra till och från förskolan och kanske lite inne i stan, eller vill du ta en tur i skogen emellanåt? Vill du jogga med barnvagnen? 
Och cykling, resor och bilkörning, hur blir det med det?

Som tur är erbjuder vi flera spännande vagnmodeller för alla möjliga tillfällen. Ska du i huvudsak använda vagnen till utflykter på gatuunderlag kan till exempel en sulky med helt svängbara och punkteringsfria hjul vara något för dig. Behöver du något mer robust och stabilt, men samtidigt en vagn som är lätt att hantera, kanske en sittvagn med fasta luft- eller skumhjul passar bättre.

Användningstiden är också något du bör ha i åtanke vid ditt val av barnvagn.Vill du ha en vagn som du kan använda redan från det att ditt barn är nyfött till dess att det är ett par år gammalt kan du till exempel satsa på en duovagn eller en kombivagn, som båda låter dig byta mellan en sitt- och en liggdel på sina specifika sätt. Och har du flera barn, ja då vill du naturligtvis ha en syskonvagn. Dessa är tillgängliga i flera olika modeller, med olika kombinationsmöjligheter för sitsarna. Många syskonvagnar kan dessutom användas med både en sittdel och en liggdel, om du har barn i olika åldrar.

För den sportiga föräldern finns det också gott om olika möjligheter. Det finns massvis med bra joggingvagnar på marknaden, och likaså cykelvagnar. De sistnämna är enkla att fästa på cykeln, och till många av dem går det att köpa till tilläggsdelar som gör det möjligt att använda vagnen som joggingvagn, vanlig barnvagn och skidvagn.

Den smarta funktionen “Travel System” har också blivit vanligare de senaste åren. “Travel System” fungerar på så sätt att man klickar fast babyskyddet på barnvagnsramen med hjälp av adaptrar. Det finns många barnvagnsmodeller som är kompatibla med den här lösningen, en del vagnar har till och med inbyggda adaptrar som standard. “Travel System” erbjuds nu både på singelvagnar och syskon-/tvillingvagnar, men var uppmärksam på att barnvagnsadaptrarna oftast bara är kompatibla med specifika babyskydd. Barnvagnar med “Travel System” är ett bra alternativ för den moderna föräldern – man slår flera flugor i en smäll, så att säga, och täcker familjens alla transportbehov.

Du har med andra ord alla förutsättningar att hitta en barnvagn som passar just dig och din familjs behov. Även i de olika kategorierna finns det gott om valmöjligheter gällande funktioner, material, hjultyp, antal hjul och design. Många av barnvagnarna på marknaden i dag är till och med utformade så att du själv kan modifiera dem med olika accessoarer och tillbehör, och textiler i olika färger och mönster – allt för att du ska kunna få en barnvagn som speglar dig och din personlighet.
 

Lycka till!