•  

  Guide

  Köpguide för studsmattor

  Vilken studsmatta ska man köpa? Läs vår studsmatteguide och låt den guida er till rätt köp. Fundera på hur stor eller liten studsmatta ni vill ha, hur er trädgård ser ut, vilka som ska hoppa på den och vilka säkerhetsåtgärder ni tycker är viktiga. Prioritera säkerhet och kvalitet för långvarig lekglädje!

   

 • Vad behöver jag tänka på när jag ska köpa en studsmatta?

  När du ska köpa en studsmatta kan det vara bra att fundera på vilken storlek och form du vill ha, samt vilken storlek och form du kan ha på den plats där du tänkt placera den. För att säkerställa en så säker hoppning som möjligt är det viktigt att placera studsmattan på en bra plats. Tänk på att det ska vara på ett helt plant underlag där marken är tillräckligt fast för att stå emot trycket som skapas när man studsar på studsmattan.

  Dessutom ska det vara fritt från stubbar, stenar och dylikt under mattan då man kan komma ganska djupt när man hoppar. Avslutningsvis är det även bra att tänka på att det inte finns några träd i närheten vars grenar man kan råka hoppa in i.

 • Vilken studsmatta ska man köpa?

  Det finns flera olika typer av studsmattor, förmodligen fler än du visste. Nedan går vi igenom de olika typerna så att du kan välja den som passar dig och din familj allra bäst!

 • Hur mycket kostar en studsmatta?

  Hur mycket en studsmatta kostar varierar. Läs vidare och få kunskapen som möjliggör ett informerat och välgrundat köp!

 • Hur stor studsmatta ska man köpa?

  Hur stor studsmatta man ska köpa beror på er trädgård samt barnens ålder. Rätt storlek gör leken roligare och säkrare!

 • Studsmatteguide_580x364_Rund Studsmatta.png
 • Rund studsmatta

  Den runda studsmattan är den absolut vanligaste studsmattan. Fördelen med denna studsmatta är att hopparen alltid dras mot mitten när de hoppar, vilket minskar risken för att landa utanför.

   

 • Studsmatteguide_580x364_Rektangulär Studsmatta.png
 • Rektangulär studsmatta

  Den rektangulära studsmattan erbjuder en större hoppyta och skapar ofta en lite högre studs än de andra mattorna. Den rektangulära formen gör även att hopparen alltid dras mot centrumlinje.

   

 • Studsmatteguide_580x364_Oval Studsmatta.png
 • Oval studsmatta

  Den ovala studsmattan är en kombination av formerna ovan som kan erbjuda en lite högre studs än en rund studsmatta men ändå föra barnen mer mot mitten.

   

 • Studsmatteguide_580x364_Nedgrävd Studsmatta.png
 • Nedgrävd studsmatta

  En inground studsmatta är en studsmatta vars matta befinner sig på marknivå. Detta är inte bara en cool och kanske extra rolig grej, det kan även vara ett säkrare alternativ eftersom det tar bort risken över att falla ner från studsmattan. För att kunna ha en inground studsmatta behöver man se till att marken där den ska vara är tillräckligt lättgrävd för att få till en grop djup nog.

   

 • Studsmatteguide_580x364_Liten Studsmatta.png
 • Liten studsmatta

  Upptäck fördelarna med en liten studsmatta; ett bra val för mindre trädgårdar och för små barns hoppglädje!

   

 • Vad behöver jag tänka på säkerhetsmässigt?

  När det kommer till säker hoppning är det, som tidigare nämnt, bra att se till att du har placerat studsmattan på ett säkert och stabilt ställe. Annars är det bra med regler som att endast hoppa en person åt gången samt undvika att ha bollar och andra leksaker på studsmattan som kan orsaka skada om man landar på dem. Vi rekommenderar också att alltid ha ett säkerhetsnät på alla studsmattor ovan mark.

 • Vad skiljer de dyrare studsmattorna från de billigare?

  Hoppkvaliteten och studsen är det som påverkas störst av olika budgetklasser då kvaliteten på fjädrar genererar skillnad i hoppupplevelsen. Utöver det kan det vara saker som tjocklek och hållbarhet på kantskydden samt utformning av säkerhetsnäten som påverkas.

 • Shoppa efter pris

 • Populära varumärken

 •  

  Ett oändligt roligt och spännande format för lek i er trädgård!

  Som förälder är det naturligt att vilja ge sina barn möjligheten att ha rolig och säker utomhuslek. Att äga en studsmatta kan också bidra till att främja fysisk aktivitet och hälsa hos dina barn. Genom att uppmuntra dem att spendera mer tid utomhus och aktivera sig med hopplekar kan du främja en aktiv livsstil. En studsmatta i trädgården är ett populärt val för många familjer, men det kan vara svårt att veta vilken studsmatta man ska köpa, hur mycket olika varianter av studsmattor kostar och vilken storlek som är lämplig. Ta del av vår studsmatteguide och låt oss hjälpa er hitta er perfekta studsmatta!


 • Hur stor studsmatta ska man köpa?

  När du överväger att köpa en studsmatta är det viktigt att ta hänsyn till storleken på din trädgård och åldern på dina barn. En för stor studsmatta kan vara svår att kontrollera för yngre barn, medan en för liten studsmatta kan begränsa deras lekutrymme. Mät ut din trädgård noggrant och välj en studsmatta som passar inom det tillgängliga utrymmet, det kanske visar sig du ska ha en rektangulär, oval, rund eller nedgrävd studsmatta.

   


 • Vilken studsmatta ska man köpa?

  Det finns en rad olika alternativ när det kommer till studsmattor: oval, liten, stor, rektangulär och så vidare. Vilken skulle passa er bäst? Modeller med en robust ram och högkvalitativ hoppduk kommer att vara mer hållbar och säker för dina barn att använda. Se alltid till att studsmattan har ett säkerhetsnät för att förhindra att barn skadar sig under hoppningen. I vår studsmatteguide visar vi er flera olika varianter med goda säkerhetsåtgärder.

   


 • Säkerhet och hållbarhet först.

  Oavsett vilken studsmatta du väljer är säkerheten viktigast, kom ihåg att alltid ha uppsikt över dina barn när de hoppar och att montera studsmattan utefter tillverkarens riktlinjer. När du har hittat den perfekta studsmattan via vår studsmatteguide kan du också överväga att skapa en säker zon runt den. En gräsmatta ger ett mjukt underlag men för att minimera risken för skador, kan det vara bra att lägga till mjuka gummiplattor runtom studsmattan. I vissa fall kan en nergrävd studsmatta vara rätt val för er beroende på era möjligheter att gräva i er trädgård. Dessutom bör du placera studsmattan långt ifrån hårda föremål eller hinder i trädgården för ytterligare säkerhet. Genom att göra noggranna överväganden och investera i en kvalitetsstudsmatta kan du ge dina barn år av rolig och säker utomhuslek.

   


 • En social och rolig plats för såväl barn som vuxna

  Förutom att vara ett fantastiskt lekredskap kan studsmattan också vara ett centrum för social interaktion och samvaro med vänner och grannar. Barnen kan bjuda in sina kompisar för att leka tillsammans på studsmattan, vilket främjar vänskap och gemenskap. Det kan också vara en plats där familjen samlas för att umgås för att ha roligt. I slutändan är en studsmatta inte bara ett lekredskap utan också en investering i dina barns lycka och välmående. Genom vår studsmatteguide hjälper vi dig välja rätt studsmatta så att ni kan skapa en underbar lekmiljö där dina barn kan växa, leka och skapa minnen som varar livet ut.