Studsmattor

Letar ni efter en liten studsmatta att ha inomhus eller en större utomhus till trädgården? Här finner ni ett brett sortiment av studsmattor för barn, samt tillbehör som kantskydd och skyddsnät. Välj mellan stora och små studsmattor, ovala och rektangulära från varumärken som BERG, EXIT och Pinepeak!
68 träffar.

En studsmatta i varje trädgård!

Att hoppa på studsmatta eller trampolin är bland många barns bästa barndomsminnen, och det är förmodligen det närmaste vi kommer att flyga när vi är små. Ge barnen tillgång till  en stor, underbar lekplats i trädgården med både skyddsnät och stege, så kan de hoppa, flyga och göra volter på studsmattan i evigheter. En studsmatta stimulerar inte bara skrattmusklerna, utan även balansen och hela kroppen, och på stora studsmattor finns plats för både vänner och familj, så att alla får vara med i leken.

Studsmattor med skyddsnät och stegar

När barnen vuxit från den uppblåsta hoppborgen och små studsmattor inomhus, är det dags att hitta den stora studsmattan till trädgården! När du köper studsmatta är det värt att fundera över om den ska vara nedgrävd i marken, eller om du hellre har en stege - och passar det bäst med en rund eller fyrkantig studsmatta? Se även till att du får med ett skyddsnät till studsmattan! Hitta den perfekta lösningen för just er, med eller utan stege och i precis rätt form och storlek. Men varför stanna vid en studsmatta? På Jollyroom hittar du ett stort sortiment leksaker för trädgården – allt från lekstugor och gungor till rutschkanor, allt för att du ska kunna skapa en superrolig lekplats i trädgården!

 

Hur stor studsmatta ska man köpa?

Storleken är avgörande när det gäller studsmattor - en viktig faktor är utrymme och säkerhet. För familjer med stora trädgårdar eller uteplatser ger en stor rektangulär studsmatta omfattande studsyta och passar ofta bättre i trånga utrymmen. Om det däremot är ont om plats i trädgården eller om du vill ha det roligt inomhus, kan en kompakt studsmatta vara till stor hjälp.
Studsmattans storlek bör anpassas efter både ditt tillgängliga utrymme och din familjs behov, men vanligtvis rekommenderas en diameter på 2,4 till 4,3 meter. Kom ihåg att du behöver en säker omkrets runt studsmattan. 

För fler frågor om allt som rör studsmattor vill vi även passa på att tipsa om vår utförliga Studsmatteguide där du kan hitta en mängd bra och viktig information inför ditt studsmatteköp!

 

När ska man ta fram studsmattan?

Det finns en säsong för allt och studsmattor är inget undantag. Den bästa tiden att sätta upp studsmattan är när vädret blir varmare på våren. Då får man plats med hela spektrumet av sommarhopp och höstkul. Men en högkvalitativ studsmatta inomhus kan förvandla vilken dag som helst till en perfekt studsmattedag, oavsett om det regnar eller om solen skiner.
Innan du sätter upp studsmattan bör du se till att marken är fri från skräp och torr samt att väderprognosen inte visar några starka vindar eller stormar.

 

Hur mäter man en studsmatta?

Om du mäter din studsmatta noggrant kan du hitta reservdelar, som mattor, kantskydd, säkerhetsnät och överdrag som passar perfekt. 
För runda studsmattor mäter du diametern från kant till kant, tvärs över mitten. En rektangulär studsmatta mäts däremot från ena hörnet till det motsatta, på längden och bredden. Och glöm inte höjden om du vill ha skyddsnät eller behöver veta hur mycket utrymme som finns.
Det är värt att notera skillnaden mellan ramstorlek och mattstorlek: mattan är mindre på grund av det utrymme som fjädrarna tar upp. Mät själva mattan för att få den verkliga hoppytan - särskilt viktigt för säkerhet och användbarhet.

 

Vilken studsmatta är bäst i test?

När det gäller vilken studsmatta som är bäst i test så handlar det inte bara om studs. Det handlar om säkerhet, hållbarhet och självklart på behov och budget. 
I vårt utbud kan man hitta flera olika varianter från populära och pålitliga varumärken som BERG, EXIT, Plum och Pinepeak.  En studsmatta med nät är en återkommande vinnare, som håller hopparna säkra inom gränserna för det roliga. Rektangulära studsmattor får också ofta höga poäng, för sin professionella känsla och prestanda. Innan du bestämmer dig bör du läsa recensioner, säkerhetsklassificeringar och, om möjligt, feedback från faktiska användare, som ofta visar hur hållbara och roliga studsmattorna är i verkligheten. Varje steg mot den perfekta studsmattan är ett steg mot att skapa de där speciella familjemomenten fyllda av skratt, motion och luftburen glädje.

På Jollyroom förstår vi att en studsmatta är mer än bara en lekplats, så välj klokt, mät noggrant och hoppa glatt in i ett urval som passar din familjs behov perfekt. Oavsett om det är en stor, rektangulär studsmatta för den blivande gymnasten eller en inomhusmodell för den energiska, har vi alternativ som är redo att hoppa in i ditt liv.