Mindre spill – mer mat i munnen

Vägen mellan mästerkocken och gourmanden kan bli kladdig innan ditt barn lärt sig äta själv. Här är det du behöver för att göra övningsstunden så enkel och rolig som möjligt - utan för mycket spill.

När barnet börjar äta själv är en rolig tid för både föräldrar och barn, men däremot kan det spillas en hel del på både golvet och tröjan. Här kommer därför tips på bra produkter från BabyBjörn, så ni kan få en så härlig matstund som möjligt tillsammans!

BabyBjörns dricksglas är det perfekta dricka-själv-glaset eftersom det är ergonomiskt utformat för små händer med charmigt stor vilja. Det är skönt att hålla i, står stadigt på bordet och är svårt att välta. Bonus är att det både kan användas som snacks-skål och drickglas!

prinsessa dricker glaset.JPG

dricksgals kollage.jpg

När det gäller tallrik ska man satsa på ett riktigt praktiskt mat-set som gör det enkelt för ditt barn att äta själv, till exempel BabyBjörns med både tallrik, sked och gaffel. Tallrikens treklöverform hjälper barnet att få upp maten med besticken istället för att jaga runt den längs kanten eller ut på bordet. Skeden och gaffeln är anpassade efter tallrikens form och fungerar både i höger och vänster hand. Att det sedan kommer i stilrena och snygga färger är ett extra plus i kanten!

Tre flickor äter.jpg

BabyBjörns barnbestick är anpassade så att det ska vara enkelt för ett barn att få upp maten från tallriken till munnen. Besticken har korta skaft som är enkla för en liten hand att greppa när det är dags att börja äta själv. En ring längst ner på skaften förhindrar också att handen glider ner för långt på skeden eller gaffeln – allt för att maten ska hamna i munnen och mätta magen, istället för på golvet och mätta hunden!

bestick liggande.jpg

kille äter glatt.jpg

Det kommer garanterat att bli kladdigt, men istället för att behöva byta kläder flera gånger om dagen så är BabyBjörns Lek- och matförkläde räddaren i nöden. Den knäpps enkelt i ryggen och är av ett lätt, men slitstarkt, material som andas. Det är av smidig och följsam kvalitet som ger barnen full rörelsefrihet att kunna öva, öva öva – för att bli så pricksäker som möjligt!

förkläde rött.jpeg