Amanda Schulman gästar Jollyroom Trends

Amanda Schulman – författare, TV-producent, mediepersonlighet, entreprenör och nu även trebarnsmamma! I dagens Jollyroom Trends talar hon ut om romantik, känslor och förberedelser inför ankomsten av nyfödda lilla Loui Schulman.

Ålder: 37
Familj: Gift med Alex Schulman, 41 och tillsammans har de döttrarna Charlie, 7, Frances, 4, och nu nyfödda sonen Loui.
Karriär: Amanda är entreprenör och har drivit många framgångsrika projekt varav ett flertal är tillsammans med storasyster Hannah Widell. Tillsammans driver systrarna bland annat en av Sveriges största podcasts, Fredagspodden, med ca en halv miljon lyssningar i veckan. Senaste satsningen som redan blivit en snackis i Stockholm är Daisy Grace concept store som slog upp dörrarna för första gången i Sturegallerian igår! I butiken kan man spana in senaste klädkollektionerna från Daisy Grace men även boka en tid för att bli bortskämd av proffsiga frisörer och nagelspecialister. Heja er!

❤❤❤


En sak som slår mig med dig och Alex Amanda, är att ni verkar vara så himla gulliga och romantiska! Och lägger mycket tid på varann! Vart hittar ni den tiden?

Vi försöker prioritera den, även om det ibland är svårt. Vi blev ju gravida precis när vi träffades så vi har ingen tid bakom oss då vi inte var gravida eller hade barn. Så vi bestämde oss från början att vi skulle ha barnvakt en gång i veckan och det har vi hållit fast vid så gott det går. Sen gäller det ju att hitta tid hemma också. Som att dricka vin med tända ljus när barnen sover till exempel.  
 

Hur ser ert team ut hemma?

Alex är bäst på att städa och jag är verkligen usel. Så han städar helt enkelt. Sen turas vi om att laga mat. Vi har båda krävande jobb men vi har inga chefer vilket gör att vi kan vara ganska flexibla med tider och vi kan jobba hemifrån. Det var en av anledningarna till att jag och min syster sa upp oss och startade eget. För att vi skulle kunna skaffa hur många barn vi ville och ändå ha ett roligt jobb. Jag vet inte hur många möten vi båda har ammat oss igenom. Men som med allt annat så handlar det om balansen. Att få in alla delar i livet, barnen, jobbet, vännerna, allt praktiskt och sen lite romantik på det. Det är inte helt enkelt, men det är något att ändå sträva efter för när man har allt det där så mår man ju bra!
 

Innan vi lämnar Alex.. jag måste bara fråga! Vi vet ju att denna man serverar dig frukost på sängen VARJE lördag och söndag. Är det någonting du förhandlat dig till? Eller hur bär man sig åt liksom?

Haha, jag tror helt enkelt att det är en kombination av att han faktiskt är världens snällaste och mest omtänksamma man och att han vet hur mycket jag uppskattar det.
 

Nu har du ju precis blivit mamma för tredje gången. Vad är det allra bästa med att vara mamma tycker du?

Det ger mig en mening med livet. Min familj betyder allt för mig. Det är också så coolt att vara mamma. Att ha fött en massa barn som jag nu tar hand om och får vara med precis hela tiden.
 

Vad är det oskönaste då?

Ansvaret. Nu som trebarnsmor kan jag då och då bli helt svimfärdig när det kommer över mig att jag har ansvaret för dessa tre. Deras hälsa, lycka och allt annat. Man vill ju ge varje barn precis allt man kan, men det är ju inte alltid tiden räcker till. Och tre barn med tre olika åldrar kräver olika saker, vilket inte heller alltid är så lätt. Nu till exempel när jag har en bebis som kräver hundra procent av mig så får jag dåligt samvete för de andra barnen. Då får jag påminna mig om att det bara kommer att vara såhär under en kort tid. Men jag tror generellt att vara förälder innebär att man alltid har en liten dos av dåligt samvete. Men om man accepterar att det är så kanske det är lättare att hantera tänker jag.
 

Hur vad dina känslor inför att lilla Loui kom nu? Om du jämför med att bli förstabarnsmamma?

Det är helt klart inte samma chock som första gången. Det var härligt att känna sig lite rutinerad. Sen var det ju mindre tid för återhämtning då det fanns två andra barn hemma att ta hand om. Livet stannade inte utan rullade på.
 

Vi vet ju att du förberett dig megamycket eftersom att du i princip tömde vårt lager för ett par månader sedan! Hur tänkte du inför förberedelserna? Vad var must-haves för dig?

Eftersom det här är mitt sista barn så ville jag verkligen göra fint och köpa allt som man behöver och lite till. För första gången hemma hos oss så har vi nu det där fina barnrummet med allt i. Men också härligt att skaffa alla de sakerna som faktiskt gör det lättare att ha en bebis.

Jag älskar mitt skötbord och båda mina nest. Ett babynest och ett Cooconababy. De flyttas runt överallt i vår lägenhet och gör att han kan vara med mig i varje rum. Sen ska det bli jättekul att prova 4moms. Babysittern som rör sig. Han ska bara bli några veckor större. Sen måste jag slå ett slag för halvmånesängen som han sover i som också är en resesäng och kan lätt flyttas runt. Den åker med när vi åker till Gotland på helgerna.

❤❤❤

Här kan ni spana in fler av Amandas favoriter! 

Barnrummet
Rummetkollage Amanda.jpg
1. Alice & Fox taklampa 2. Talking Tables dekoration 3. Melissa & Doug giraff 
4. Minitude Lightbox 5. Alice & Fox matta 6. Brio Tax dragleksak 
7. Mr Maria nattlampa  9. Bloomingville förvaringslåda

 

Baby
Babykollage Amanda.jpg
1. Alice & Fox filt 2. Teddykompaniet snuttefilt 3. Besafe Babyskydd 4. Mamaroo Babysitter
5. Petite Chérie skötväska 6. Tiny Treasure mjukisset 7. Petite Chérie Heritage duovagn