Se upp för en överhettad barnvagn i sommar!

Sommarvärmen kan bli en allt för kraftig hetta för våra små. Det här gäller speciellt i bilar och barnvagnar där våra barn ofta vistas och där temperaturen bara på ett par minuter kan stiga till farliga nivåer. I dagens inlägg berättar vi hur ni undviker en överhettad barnvagn.
  1. Ni är ute i fina vädret, en liten ligger och sover i vagnen och solen gassar på. En lösning som många tar till är att då lägga en filt eller sjal över vagnen. Alternativt att fälla ner suffletten. Men faktum är att dessa tyger oftast inte skyddar mot både UV och hetta. Tunna tyger släpper igenom solens strålar vilket kan orsaka solbränna, medans lite tjockare textilier inte andas tillräckligt bra vilket gör att vi stänger ute solens strålar men inte värmen.

    Det har gjorts ett flertal tester på hur temperaturen i en barnvagn förändras när den står i högsommarvärme täckt av en filt. Ett test utfört av Svenska Dagbladet visade på att temperaturen i vagnen steg från starttemperaturen 22 grader till 34 grader på bara 30 minuter. Efter ytterligare en halvtimme kunde de avläsa 37 grader på termometern vilket är en enorm hetta!

    Att använda en vanlig filt eller sjal för att skärma av solen är alltså ingen bra idé!
     
  2. Om möjligheten finns bör ni alltid försöka ställa barnvagnen i skuggan och lämna barnvagnsöppningen fri. Ett annat alternativ är att använda en barnvagnsgardin. Barnvagnsgardiner är designade för att skydda både mot UV-strålning och mot överhettning.

105953.jpeg

Gardinen kan enkelt höjas och sänkas med kardborren beroende på om barnet vill spana på omgivningen eller ligga ner för en tupplur. Fullt neddragen och fastknuten i barnvagnshandtaget skapas en mysig och mörklagd sovmiljö utan att kompromissa med syrerik luft.

KÄLLA_bigbabyse.jpg

Den här modellen monteras smidigt med hjälp av fem plastringar som inte lämnar märken eller repor på vagnen/babyskyddet. Tygerna har UV-skydd 40+.

 

 

_________________________________________________________
www.svd.se/varmen-blev-farlig-i-barnvagnen