7 tips på saker att göra med barn när det regnar!

Regnet står som spön i backen och sommarlovsplanerna för en solig dag på stranden känns långt borta. Vi som varit med förr vet av erfarenhet att det i dessa lägen gäller att vara förberedd med skojiga aktiviteter och annat tidsfördrivande! Nedan har vi listat 7 tips på roliga inomhusaktiviteter ni kan hitta på tillsammans med era små under dessa gråa dagar!
 
  1. Lägg pussel

Ta fram 100-bitars pusslet med en god fika och ni har hela dagen planerad! Testa att utmana er själva genom att vända bort boxens översida och se om ni klarar av att lägga pusslet utan någon hjälp - lycka till!
 

  1. Bygg världens högsta torn (eller i alla fall rummets 😉 )

Mindcraft i alla ära men vi är fortfarande än större fans av dess föregångare Lego - en klassiker som aldrig går ur tiden! Bygg egna små världar och hitta på historier kring era skapelser och tiden kommer springa iväg!
 

  1. Läs böcker

När regnet smattar mot fönstret är det aldrig fel att kurra ihop sig i soffan med en spännande bok. Välj en gammal klassiker från Astrid Lindgren, H. C Andersen eller varför inte ta fram trollspöet och hänga med på en tur till Hogwarts magiska värld med Harry och gänget – lovar på hög mysfaktor!
 

  1. Leka lekar

Hela havet stormar, viskleken, gömma nyckeln, leka affär eller varför inte bara hitta på en helt egen lek. Här är det bara fantasin som sätter gränser!
 

  1. Pysselstund

Fram med konstnärspaketet, Play-doh leran eller Fancy Loopsen och kör igång en riktig pysseldag. Glöm bara inte att lägga en gammal tidning eller annat under så blir städningen efteråt supersnabb.
 

  1. Bygg ett fort

Spendera dagen med att bygga upp ett fort, som till och med Robin Hood skulle stannat upp och klia sig i huvudet över! Det här är en kul aktivitet som garanterat kommer roa hela familjen. Ett gäng stolar, ett bord och massor av kuddar, filtar och täcken och ni har världens bästa myshörna redo för lek eller en sagostund!
 

  1. Baka

Kitta er med förkläden och kakformar för här ska det bakas!

Gör något enkelt där alla kan vara med och hjälpa till, som supergoda chokladbollar eller snurriga kanelbullar där ni själva kan bestämma smakerna. Vill man göra ett lite mer nyttigt alternativ så skippa sockret och söta med honung eller smaskiga dadlar.

Här är ett inspokollage med lite av våra lekfavoriter!

närdetregnar_kollage.jpg
1.Lego  2. Pussel  3. Leksakskök  4. Bok  5. Fancy Loops
 6. Förkläde

 

Varma hälsningar,

Jollyroom