iZi Modular – en helhetslösning för transport av ditt barn!

Hur kan man skapa en bilbarnstol som erbjuder högsta säkerhet, har en lång användningstid och som fortfarande är flexibel? Det var dessa frågor Besafe ställde sig då startskottet gick för utvecklingen av konceptet iZi Modular. Idag kommer vi att gå igenom varför vi tycker att detta koncept är så bra, och även presentera några recensioner från andra användare.
 

Någonting vi föräldrar verkligen uppskattar är flexibilitet i vardagen. Det är mycket man ska tänka på och rodda med innan familjen står klara för vardagens alla äventyr. När det kommer till val av bilbarnstol så bör vi därför ställa krav på både säkerhet och flexibilitet.
 

”Inga barn ska skadas allvarligt i bilolyckor”/ BeSafe


BeSafes mål och drivkraft är att skydda det dyrbaraste vi har, nämligen våra barn! Alla deras bilbarnstolar genomgår därför olika typer av tester som är tuffare än de som är lagstadgat. Att iZi Modular konceptet erbjuder hög säkerhet och komfort för barnet är en av anledningarna till att vi idag vill puffa för det – men inte heller minst för att det är en helhetslösning som är enkel för oss att montera, hantera och använda!

iZi Modular konceptet innehåller en ISOfix-monterad bas och två bilbarnstolar (ett babyskydd och en bilbarnstol). Denna helhetslösning är godkänd enligt i-Size att använda från nyfödd upp till 4 års ålder. Eftersom att basen är separat får bilbarnstolarna en lägre vikt, vilket i sin tur gör dem enklare att hantera, montera och flytta mellan bilar.👍
 

besafe_izi.jpg

BeSafe iZi Modular i-Size bas

 

Varför Modular konceptet?

Tester
iZi Modular konceptet utvecklades med verkliga situationer som grund, men presterar även med fantastiska resultat i testmiljöer. Hela konceptet uppfyller de högt satta kraven enligt det europeiska reglementet UNr 129 (i-Size). BeSafe iZi Modular RF i-Size är dessutom godkänd i världens tuffaste krocktest – Plustestet!

Här kan du läsa mer om hur ett bilbarnstolstest går till!

SIP+
Säkerhet, säkerhet och ytterligare säkerhet! Båda bilbarnstolarna är utrustade med BeSafes senaste innovation SIP+. Det är ett extra sidokollisionsskydd som minskar belastningen på barnets nacke upp till 20 %. Fempunktsbältet tillsammans med SIP+ ger optimal säkerhet!

Bilbarnstolen växer med ditt barn
iZi Modular konceptet tar mindre plats i bilen och ger mer benutrymme, vilket är perfekt eftersom att våra småttingar växer så det knakar och innan man vet ordet av det så kommer de snart att behöva mer plats.

Bekvämlighet
Självklart vill vi att våra småttingar sitter skönt. Med iZis extra kuddar, vadderade fempunktsbälte och justerbara sittvinklar blir det en bekväm bilresa.

Magneter
För att underlätta extra mycket för alla föräldrar finns det smart placerade magneter som gör att bältet aldrig är i vägen när man sätter i eller tar ut barnet. Enkel installation med ISOfix och tydliga indikatorer som påvisar korrekt montering.

Sufflet
En stor sufflet med extra ventilation och solskydd UPD 50+, ger ett bra skydd både i och utanför bilen.

En bas, två bilbarnstolar                                  
Sist men absolut inte minst - med iZi Modular får du en bas som kombineras enkelt med två bilbarnstolar! Babyskyddet och bilbarnstolen klickas enkelt på basen. Babyskyddet klickas dessutom lika enkelt på ett stort antal barnvagnsmodeller. Smidigt, enkelt och flexibelt!

 

Recension från konsument

Andreas, Sverige

Vad gillar du med produkten?
När man lämnar BB för första gången är man ganska trött och då är det skönt att denna stolen är så lättanvänd. Tydliga markeringar om stolen är rätt isatt med hjälp av de röda och gröna indikatorerna. Sidokuddarna för huvudet är superbra. Spädbarnets huvud ligger väl skyddat och inger trygghet åt föräldrarna. Magneterna för bältet är också jättebra!

Vilken är din favoritfunktion?
Att vi enkelt kan sätta den på barnvagnschassit. Suffletten är jättebra, går långt ner och är smidig.

Något mer du vill tillägga?
Som förstagångsförälder behöver man trygghet, med alla de många val man måste göra. Vårt val av att köpa BeSafe babyskydd är vi väldigt nöjda med, det känns jättetryggt!