Snuza Hero - Håll koll på era småttingars andning!

Många av våra småttingar får tyvärr en tuff start i livet och kan därför behöva extra hjälp med andningen. Idag finns det tack och lov många bra produkter som underlättar, hjälper och skapar trygghet hos oss småbarnsföräldrar. Snuza Hero är just en sådan produkt - Vi förklarar hur!

Som förälder är det så klart lätt att oroa sig över sina små knoddar och man vill gärna kunna slänga ett extra öga på dem då och då. Snuza Hero är ett andnings-/rörelsealarm med vibration som ni fäster direkt på lillens blöja. Under tiden era barn befinner sig i drömmarnas värld övervakar Snuza Hero deras andningsrörelser och larmar om andningen skulle bli svag, oregelbunden eller helt uteblir. Skulle inga andningsrörelser upptäckas under 15 sekunder kommer larmet att börja vibrera, för att på så sätt försöka aktivera ert barn att komma igång med andningen igen. Om larmet under de nästkommande 5 sekunderna efter vibrationerna fortfarande inte lyckas registrera några rörelser, avger Snuza Hero ett ljudlarm och varnar er föräldrar!
 

-Kan användas för samsovande tvillingar och prematurfödda barn.

-Väger endast 31 gram (vilket gör att spädbarn inte märker av dem).

-Kräver inga sladdar eller eluttag.

-Smidig att ha med sig när man reser.

-Utbytbart batteri (en batteriindikator varnar när det börjar bli dags att byta batteri).

-Kan användas ihop med en elektronisk barnvakt.

trends_mall_i-bloggedgnn_780X500.jpg

Hur sätter man igång rörelselarmet?
Tryck på ON, lägg larmet på en plan yta och låt det ligga utan att röra det. Under en kort stund utför Snuza sina självtester och signalerar när det är färdigt. När testerna är färdiga kan ni knäppa fast larmet på barnets blöja och den börjar då direkt att övervaka rörelserna. Varje rörelse som Snuza Hero registrerar visas genom ett grönt blink i indikatorlampan.

Mellan vilka åldrar kan larmet användas?
Rekommendationen är att Snuza Hero används till dess att barnet fyller 1 år.

Var fäster man larmet?
Snuza Hero fästs på blöjan. Larmets sensor sitter i den blålila mjuka spetsen och måste ligga emot barnets mage vid naveln. Det går bra att använda ett tunt lager kläder mellan sensorn och huden, men tänk på att sensorn alltid behöver vara i direkt kontakt med barnets mage.

Hur fungerar larmet på barn som sover på mage?
Om barnet ska sova på mage måste Snuza placeras i sidan där andningsrörelser tydligast kan registreras. Det finns dock en ökad risk för falsklarm vid denna placering, jämfört med placering vid magen när barnet ligger på rygg, men efter några försök hittar ni troligtvis en bra placering som fungerar. Det är däremot väldigt viktigt att tänka på att larmljudet dämpas om era barn sover på mage med Snuza placerad på magen. Därför behöver ni komplettera användningen med en elektronisk babyvakt som förstärker ljudet och gör att ni hör larmet tydligt!

Hur är säkerheten kring larmet?
Snuza Hero är medicintekniskt certifierat, drivs med ett litet batteri, avger ingen strålning och har inga biverkningar. Det enda som Snuza Hero avger är ljud (från larmet) och ljus (från indikator LED), vilket gör den extremt säker att använda på era småttingar!

 

 

Stor kram på er alla ❤

 

 

Källa

babynord.se/baby-och-barn/snuza

@juliaser