Bloggerskan Viktoria Holmgren recenserar bältesstolen Maxi-Cosi Rodifix Airprotect®

I samarbete med Jollyroom har jag fått möjlighet att recensera bältesstolen Maxi-Cosi Rodifix Airprotect®, en bältesstol som har fått bäst-i-test. Nedan följer min recension!

Här hittar ni alla Jollyrooms bilbarnstolar.

Wilhelm är 4,5 år, de flesta av hans kompisar har bytt stol och nu tyckte även vi att det var dags. Vi har velat vänta så länge som möjligt med att byta då råden är att byta från bakåt- till framåtvänd vid tidigast 4 års ålder, helst 5 år. Detta har att göra med att barnets nacke inte är tillräckligt utvecklad för att klara en krock.

Att välja stol är inte helt lätt. När vi skulle beställa den bakåtvända stolen läste jag på hur mycket som helst innan vi tillslut lyckades välja en som passade oss, vår bil och mötte de kraven vi hade. När det gäller framåtvända stolar är det enklare, stolen är lätt att flytta och tar mindre plats. Vi valde att gå på den stol som fått bäst-i-test och i samarbete med Jollyroom har vi fått möjligheten att recensera den stolen: Maxi-Cosi RodiFix AirProtect.

maxicosi1.jpg

Maxi-Cosi RodiFix AirProtect:

  • Rekommenderad från 4-12 år eller 15-36 kg.
  • Tvättbart överdrag.
  • Isofixfästen.
  • Viloläge.
  • Det patenterade sidokrockskyddet Airprotect® i huvudstödet minskar risken för huvudskador upp till 20%.
  • Unik bältesvägledning som håller bältet på plats och gör att det går snabbt att spänna.
  • Vikt: 6,6 kg
  • Pris: 2495:- hos Jollyroom.

 

För att följa lagen räcker det enligt Trafikverket med en vanlig bilkudde tills barnet blir 135 cm, men fördelen med en bältesstol är framför allt att den har nackstöd samt att bältet hålls på plats bättre. Bältesstoltillverkarna har även lagt till en del finesser som dock skiljer en del mellan olika märken och prisklasser. Maxi-Cosi har till exempel valt att lägga till möjligheten att montera stolen till viloläge.

 

trends_mall_i-bloggen_780X500.jpg

Stolen har en snygg design och finns i olika färger. Nackstödet höjs och sänks enkelt med bara en knapptryckning på ovansidan, sedan lyfter man/trycker ned för att justera höjden. Jag är 164 cm lång och kunde sitta rätt bra i stolen haha, så den absolut barnen så länge de behöver den! På bilderna ovan ser ni hur jag har sänkt och höjt till max.

 

maxicosi3.jpg

Isofixfästen skjuts ut genom att trycka in en knapp medan man drar den utåt. Fördelen med Isofix är att stolen lättare hålls i rätt position på sätet och att man inte behöver spänna fast stolen inför färd, då inget barn sitter i den. Det är riskabelt att ha en löst liggande stol på sätet ifall man råkar ut för en olycka och stolen flyger runt i bilen.

 

maxixosi4.jpg

Bilstolen tar liten plats i bilen men upplevs ändå väldigt rymlig för barnet. Bilens bälte används och stolen har en smart mekanism som låser fast bältets position vid axeln så att det sitter rätt under färd. Bältet hålls även på plats i stolen tills barnet ska hoppa in nästa gång, då är det dessutom enklare att spänna fast sig själv! Och fort går det!

 

 

Maxi-Cosi RodiFix AirProtect® har en patenterad egenskap, nämligen just den Airprotect-biten. Nackstödet är uppbyggt på ett vis som gör det mjukt och skönt att vila mot, men som fixeras vid en krock. Airprotect
är särskilt framtaget för att skydda barnets huvud vid en sidokrock. Kollisionskrafterna absorberas delvis i nackstödet och minskar huvudskador upp till 20%.

Jollyroom har ett brett utbud av olika bilstolar och har väldigt bra beskrivningar av produkterna så man lättare kan hitta rätt i djungeln. Maxi-Cosi kan jag varmt rekommendera! De har gjort många modeller som fått bäst i test!

 

maxicosi_5.jpg

 

 

Varma hälsningar,
Viktoria Holmgren