Säkerheten först – även i pulkabacken!

All den glädje snön bjuder på är helt underbar – men tyvärr är den inte alltid helt ofarlig. Vi listar därför saker ni kan tänka på för att undvika olyckor, samt ger tips på vinterleksaker för olika åldrar!
  1. Lär barnen att alltid gå upp på sidan av backen.
  2. Ta en titt efter farliga hinder i backen innan ni börjar åka.
  3. Åk aldrig med huvudet före.
  4. Välj en kortare pulka, istället för en lång. Vid krock blir skadorna mindre om man har böjda ben. 
  5. Var vaksam med farten om backen ligger nära en trafikerad gata.
  6. Håll uppsyn på barnen i backen och var gärna med och åk själva.

 

Se upp i pulkabacken!

 

Stor del av säkerheten handlar egentligen om sunt förnuft och förmågan att kunna avgöra vilken typ av vinterleksak ditt barn kan hantera i backen. Nedan tipsar vi om några favoriter från Stiga som är säkra, av bra kvalitet och som kommer att bjuda på många härliga skratt i backen – för alla åldrar.

snölek.jpg
1. Hjälm 2. Kick Free 3. Kick STX Free-B 4. Snowracer 5. Pulka

0-3 år
Med Stigas Babypulka Cruiser kan de allra minsta följa med ut i backen eller på promenaden. Denna babypulka finns i flera härliga färger och kommer med sittdyna och bälte för bästa möjliga komfort och säkerhet.

Från 3 år
Favoriten för barn över 3 år är Stigas Snowracer XS Pro. Den har ett stabilt styre istället för en ratt, vilket gör den extra lätt att manövrera. Med broms, twintip system och carvingformad styrskida är den ett roligt och säkert alternativ för våra knoddar. Dessutom är modellen riktigt cool.

Från 5 år
När barnen börjar bli lite större ska det gärna gå snabbt och trixas lite (mycket) i backen. En storsäljare bland våra Snowracers är modellen Curve som har twintip carvingskidor för att kunna göra just detta så bra som möjligt. För en så säker färd som möjligt är Curve även utrustad med broms och styrfjäder som garanterar att den stannar automatiskt, även om man skulle trilla av.

STIGA2_780X500.jpg

Är ni ute efter en riktig utmaning borde ni testa Stigas Snow Kick! Den är speciellt designad för att göra utförsåkningen så rolig som möjligt, samtidigt som den är säker med god stabilitet och bra styrning. Den här kommer garanterat få det att kittlas i magen!

Sist, men absolut inte minst - glöm inte att använd hjälm! Hur kul pulkabacken än är, så vill vi inte ha några olyckor! Play+ är en hjälm som fungerar perfekt året runt. De luftande ventilationshålen är kanon under varmare dagar, samtidigt som passformen gör den bekväm även med en mössa under. 

 

 

__________________________________________________________________________

http://media.trygghansa.se/tusentals-barn-skadas-i-pulkabacken-varje-ar/

https://webben7.se/artikel/hjalm-pa-i-pulkabacken-0