Tips - smarta färdmedel till förskolan!

Att ta sig fram och tillbaka till förskolan kan vara roligt, fartfyllt, nyttigt, miljövänligt och bra för plånboken – massor av fördelar med andra ord! Därför har vi i dagens inlägg tagit fram en lista med tips inför färden och skolstart för de mindre barnen.

Cykelsits
Redan när ditt barn är 9 månader kan ni börja cykla tillsammans. Med hjälp av cykelsitsar som monteras bak på din cykel kan ni cykla iväg till förskolan på ett kul sätt, samtidigt som ni får en härlig start på dagen! Barnsitsen bör kännas rätt för dig som ska cykla, men också ge ditt barn det stöd som behövs! Titta runt på vår hemsida för att hitta cykelsitsar i olika storlekar, mjukhet och med olika smarta funktioner.

Sittdyna
Som ett extra tillägg till sitsen kan ni även satsa på en sittdyna. Den används i cykelsitsen för att göra det bekvämt för ditt barn under hela färden! Vi vill tipsa lite extra om sittdynan Hamax Air Cover. Den har uppblåsbar vaddering, ökar ventilation vid rygg- och sittyta och ger extra stötabsorbans för barnet!

Regnskydd
Ett smart regnskydd är perfekt när vädret sviker! Detta praktiska regnskydd har reflex, ärmar och luva och du trär det över både stol och barn så att det skyddar mot regnet under hela turen.

Hjälm
Både när man cyklar eller åker med i en cykelvagn så är det jätteviktigt att ha hjälm på sig. Se till att välja rätt storlek på hjälmen så att den sitter bra på just ditt barn. Den ska inte sitta löst på huvudet eller riskera att ramla ner och strypa om runt halsen. Olika modeller, märken och storlekar hittar du på vår hemsida.

Cykelvagn
Att använda en cykelvagn till cykeln är ett superbra och praktiskt färdmedel! Det är även väldigt smidigt när du behöver skjutsa fler än ett barn. Flera av våra cykelvagnar kan användas som just cykelvagn, men också som promenadvagn, springvagn och skidvagn under vintern – ett väldigt flexibelt färdmedel som kan användas under hela året andra ord!

Psst, även på cykelvagnen är det praktiskt att använda sig av regnskydd.

Ståbräda
En ståbräda är perfekt att komplettera barnvagnen med om det är fler syskon som ska med till förskola och skolan. Väl bland massor av olika modeller med antiglidskydd, blinkade hjul och med eller utan sadel att vila sig på.
 

2018-07-19_Kollage.jpg

1. Cykelsits 2. Sittdyna 3. Regnskydd 4. Ståbräda 5. Sittdyna 6. Hjälm 7. Cykelvagn 

Att ta sig tid att faktiskt cykla eller promenera till förskolan är ju förutom bra för kroppen, sinnet, plånboken och miljön - en mysig extrastund tillsammans med din lille skatt!