Checklista inför sportlovets vinteraktiviteter

Sportlovet är i full gång för många och i dagens inlägg tipsar vi om vad som kan vara bra att ha med sig under utflykterna.

Sittunderlag
När det är dags för fikapaus kan det vara skönt att kunna sitta ner utan att behöva frysa om rumpan. Därför är en filt eller ett sittunderlag bra att ha med sig, beroende på vart utflykten bär av.

Kläder efter väder
Det är alltid bra att ha med sig extra kläder. Vattentåliga, bekväma men framförallt varma kläder är så klart viktigt. Men det är också viktigt hur ni klär barnen i de olika plaggen.

Första lager/ mellanlager
Ullplagg är bra att ha som första lager och/eller mellanlager då det transporterar bort fukt från huden. Läs mer om trelagersprincipen här. Några av våra ullfavoriter kommer från härliga Vossatassar. Bland deras sortiment hittar ni ullplagg som är färgglada, funktionella och väldigt bekväma! Deras interlock binding hjälper dessutom plaggen att hålla passformen även efter flera tvättar. 

Ytterplagg
Det översta plagget ska skydda mot regn, snö och vind. Här passar 8848 Altitudes ytterplagg alldeles utmärkt. Många av deras plagg har dessutom ventilationsöppning som gör att överskottsvärmen kan sippra ut vilket är bra så att barnen inte blir svettiga, eftersom att då blir kläderna fuktiga och fuktiga kläder isolerar sämre och kyler kroppen.

Vinterprodukter för pulkabacken
Förhoppningsvis får ni njuta av lite snö och då är något roligt att susa ner för pulkabacken på i så fall ett måste! Spana in STIGA och deras skojiga sortiment av allt från roliga pulkor, snowracers, snow kicks och mycket mer!

Varm och kall dryck
Det är alltid bra att ha med extra dryck då barnen ofta blir törstiga av all lek och spring. Häll i någon varm och god dryck i en termos som barnen kan värma sig med när de är lite kalla.

Plåster
Om olyckan skulle vara framme, är det alltid bra att vara förberedd med plåster. Extra populärt är plåster med roliga mönster då dessa brukar göra stämningen lite bättre, lite snabbare.

Lunchtips
Mat som går snabbt, enkelt och lätt att fixa och som dessutom inte tar så mycket plats i packningen.

- Pizzabullar
- Pastasallad
- Wrap

I kollaget hittar ni några av sportlovets givna favoriter!

Sportlov-2019-Kollage.jpg
1. 8848 Altitude Inca Byxa 2. 8848 Altitude Jayden Jacka 3. 8848 Altitude Logan overall
4. STIGA Pacer Pulka 5. Stiga Snowracer Curve 6. Vossatassar Monsterull Tröja 7.Vossatassar Monsterull Byxa

 

 

_________________________________________
Eveliina15