10 kreativa sätt att avslöja din graviditet

I dagens inlägg hittar du 10 kreativa och gulliga tips på hur du kan berätta för nära och kära att du är gravid.

 1. Göm en bulle i ugnen inne i köket och låt familj och vänner "leta efter en överraskning". När bullen hittas i ugnen får de helt enkelt försöka räkna ut rebusen... Vill man göra det lite tydligare kan ni även lägga till en gullig text ”Gräddas i 38 grader fram till November 2019”.
   
 2. Baka lyckokakor där du har gömt lappar som avslöjar graviditeten på ett gulligt sätt, till exempel ”Hej moster, i November ses vi äntligen!”. En kaka till var och en där det står just vad de kommer att bli till bebisen.
   
 3. Gör en ordvits/ rebus, ta kort och se om överraskningen går att lista ut. Det kan vara allt ifrån att ni kombinerar olika emojis som tillsammans skapar avslöjandet, till att ni skojar till det med en bild likt denna.
  ice-baby_780X500.jpg
   
 4. Smyg in avslöjandet i ert pynt eller inredning. Köp en glaskula (går att köpa i hobbybutiker), fyll med små utskrivna bilder av ultraljudet, mininappar eller kanske ett litet meddelande och häng upp/ lägg synligt någonstans i hemmet.
  kula_780X500.jpg
   
 5. Göm ett meddelande i botten av kaffekoppen. Gå loss med en porslinspenna och vänta ivrigt på att personen i fråga ska dricka upp!
  kopp_780X500.jpg
   
 6. Älskar ni att spela sällskapsspel? Perfekt! Bjud in till spelkväll och kör antingen charader som bildar meningen ”Vi ska ha en bebis”, eller kör frågespel och ställ frågan ”Vem runt bordet har en bebis i magen?”
   
 7. Ge bort ett extra roligt pussel i present.
  pussel_780X500.jpg
   
 8. Vinet får vänta på hyllan i nio månader...
  vin_780X500.jpg
   
 9. Vid nästa middagsbjudning säger ni till er nära och kära att det är bordsplacering. Varje person kommer ju att leta efter sitt namn att sätta sig vid men i själva verket står det ”farmor”, moster” ”kusin” och liknande och ganska fort kommer de att förstå den roliga nyheten...
  farmor_780X500.jpg
   
 10. Ge bort en barnbok eller en napp med kortet ”Hej! Läs den här för mig när jag kommer i februari”. Perfekt som present till blivande far-/morföräldrarna.
  napp_780X500.jpg

 

 

 

___________________________________________________
www.mabra.com
@IlanaKardell