Tips och tricks inför inför skolstarten!

Det är mycket att tänka på inför nya skolterminen. I dagens inlägg vill vi därför dela med oss av skojiga tips och tricks som kan underlätta för dig och dina barn när skolan sätter i gång! Vi tipsar också om favoritmärken när det kommer till ryggsäckar och skor.

Märk alla era saker
Det kan vara oerhört svårt att hålla reda på barnens saker på förskola eller skola, därför är ett av de bästa och mest användbara tipsen att märka alla saker. Att bara skriva sitt namn fungerar så klart toppenbra, men varför inte göra det lite roligare genom att märka vissa saker med klistermärken i stället? Låt ditt barn välja ut sina favoritklistermärket och fäst dem på saker som pennskrin, anteckningsblock och leksaker eller på någonting annat där det passar.

Var smart med klistermärken
När de lite mindre barnen ska ta på sig skorna själva så kan det lätt handa att de blandar i hop höger och vänster sko. Väldigt gulligt, men kanske inte alltid så bekvämt för fossingarna. En kul och smart lösning är att klippa ett klistermärke i två delar, där ni sätter den vänstra delen i vänstra skon och den högra delen i höger sko. På så sätt ser barnet hur klistermärket ska se ut och därmed vilken sko som är rätt! Detta funkar bäst på lite lägre skor och vi rekommenderar att man använder ett hyfsat stort klistermärke så det syns tydligt i sulan.

Mycket hemlängtan?
Är det lite extra svårt för barnet att släppa taget om dig när det är dags att lämna på förskola/skola? I så fall är det superbra om man skickar med barnet något som påminner om hemma, som en snuttefilt eller gosedjur, det brukar lindra hemlängtan.

Våra bästa skor
Barn växer ju så det knakar, så glöm inte att kolla hur ni ligger till med skor. Först och främst, betydelsen av ett par kvalité gummistövlar kan inte understrykas nog. Gummistövlar blir inte bara små utan kan även torka i sömmar vilket gör att de inte längre håller fötterna torra, särskilt om de är ärvda i några omgångar.
Omtyckta märket Viking Footwear erbjuder massor av praktiska skor. Några favoriter är deras Viking Jolly Gummistövel som har utsetts till BÄST I TEST. De är tillverkade av naturgummi och har snabbtorkande polyesterfoder. Själva stöveln har ett extra effektivt markgrepp, vilket gör dem perfekta för utelek!

Näst på tur har vi Viking Cascade Sneaker, en sko som verkligen passar aktiva barn och utomhuslek. Skorna har ett isolerande foder samt skyddande GORE-TEX som håller de små fossingarna torra när regnet och kylan smyger sig på.

Som vi alla vet börjar det gå mot de kalla årstiderna, då kan det vara bra att ha ett par skor med lite högre sula. Viking Sagene MID GTX Sneaker har högre skaft men hindrar inte rörelsefriheten för barnet. Även denna sko är fodrad och har skyddande GORE-TEX material. Självklart är båda dessa typer av sneakers från Viking superlätta att ta av och på med kardborreband!

En ordentlig ryggsäck är A och O
När det kommer till ryggsäckar är det otroligt viktigt att faktiskt satsa på en ryggsäck som är anpassad efter ett barns rygg. Vi rekommenderar Beckmanns ryggsäckar just eftersom att de fokuserar på att utforma sina väskor på det sättet. Välj bland massor av olika modeller, storlekar, färger och mönster. Bland deras större ryggsäckar har vi Beckmann Classic 22 L som rymmer hela 22 liter. Den är designad för att få tung last att kännas så lätt som möjligt, och finns att klicka hem i massor av olika motiv! För dig som behöver lite mindre ryggsäckar finns bland annat Beckmann Ryggsäck 12 L i massor av skojiga motiv, eller mer stilren så finns Beckmann Mini Urban. Oavsett vilken ryggsäck ni väljer har alla modeller justerbara remmar eftersom att optimal anpassning så att ryggsäcken passar just ditt barn är högt prioriterat!

Beckmann_miljöbild_780X500.jpg

Läs mer om hur du kan tänka när du väljer ryggsäck till ditt barn här!