Lektips inför höstlovet!

Snart drar höstlovet i gång och därför vill vi passa på att tipsa om roliga höstaktiviteter ni kan göra på hemmaplan som inte kostar för mycket, och som i vissa fall är helt gratis!

 1. Hitta en ny lekplats
  Det finns massor av lekplatser, stora som små. I stället för att gå till lekplatsen precis utanför, försök att leta upp en lekplats ni aldrig har besökt tidigare. I bland behövs det inte mer än en ny plats för att bli leksugen!
   
 2. Gå på skattjakt
  Det här är spännande. Ha skattjakt i skogen, i trädgården eller på lekplatsen. Skatten kan vara var som helst, och vad som helst! Göm skatten och placera ut ledtrådar. Det här kan så klart anpassas efter barnets ålder, antingen går ni tillsammans eller så får de själva gå runt och leta sig fram till nästa ledtråd.
   
 3. Ge er ut på lövjakt
  Det vackraste (och roligaste) under hösten är ju alla löv. Ut i skogen och plocka ut de finaste, knepigaste eller roligaste löven ni kan hitta, ta med dem hem och börja pyssla. Skapa en lövkrona, en lövbukett eller klistra på löv på en glasburk och få en mysig ljuslykta. (Psst, se bild längst ner!)
   
 4. Åk skridskor
  Ja visst kan ni åka skridskor på hösten. Sök upp en ishall i närheten, ta med lite matsäck och öva på piruetter!
   
 5. Lär er någonting nytt
  Någonting positiv med den digitala världen vi lever i är att vi enkelt och snabbt kommer åt tips och inspiration. Youtube och google kryllar av skojigheter som ni kan göra på hemmaplan! Lär er en ny lek eller varför inte lite mysigt höstpyssel. Klicka Här för att till exmpel läsa mer om hur ni kan pyssla med alla löv ni samlat in under höstlovet! 
   
 6. Höstmarknader
  Här kan ni strosa runt länge bland massor av mysiga och roliga grejer att titta på. En fikapaus med våfflor och varm choklad står så klart med på schemat.

OBS! Eftersom att det under vintern blir mörkt snabbare, är det viktigt att barnen syns tydligt när de är ute och leker! Reima har massor av jackor, termobyxor och overaller med tydliga reflexer! Nedan ser ni några riktiga favoriter, nämligen deras modell Reimatec Saana som finns i färgerna blå och rosa! Dessa är helt vind- och vattentäta med tejpade sömmar och slitstarka förstärkningar bak, på knän och i benslut. Bäst av allt – de är fullproppade med reflexer som är snyggt "ingömda" i själva mönstret. Snyggt och säkert!

REIMA

Reimatec-Saana.gif
Reimatec Saana Overall, Raspberry Pink   Reimatec Saana Overall, Navy

bloggen_trendsmall_780X500.jpgReima Naapuri Jacka, Dark Berry   Reimatec Lappi Overall, Cinnamon Brown

 

Så här kan det förresten se ut efter lite höstpyssel!

höstlov_780X500.jpg

_________________________
handmadecharlotte

@tinytherns