Återvinningsbara kläder från Didriksons

Funktionella, slitstarka och prisvärda ytterkläder är tre ord som ofta kopplas ihop med Didriksons. Men det går även att lägga till ord som hållbarhet och miljövänligt på listan. Dagens inlägg handlar om Didriksons återvinningsbara ytterkläder.

Didriksons har tillverkat kläder sedan 1913 och är välkända för att vara funktionella, prisvärda och lekvänliga. De fokuserar på bra och slitstarka material för alla slags väder. Här hittar du hela Didriksons utbud.

Didriksons fokuserar dessutom på hållbarhet, både att plagget ska hålla i tid men med material och tillverkning som fortfarande är snällt mot miljön. Här nedan kan du ta del av tre härliga nyheter från Didriksons som både är snygga, bekväma och återvinningsbara.

 

Gläntan jacket

Gläntan är en 100% vind- och vattentät jacka med tejpade sömmar. Jackan har en matt och mjuk yta med klassisk passform och går att förlänga upp mot en storlek i armlängd med Extend size-funktion. Materialet är i 100% återvinningsbar polyester. Det här betyder att jackan är förberedd för en ny framtid och kan återvinnas för att bli nytt material till ett nytt plagg när det är dags att göra sig av med den. Jackan kommer i färger som gul, grön, rosa och blå.

 • Återvinningsbar polyester
 • Fodrad insida
 • Extend Size-funktion
 • Reflexdetaljer
 • PFC-fri vattenavvisning
 • Namnlapp

glantan_780X500.jpg

Didriksons Gläntan Jacka, Pollen Yellow

Monte fleecejacka och Monte fleecebyxa

Monte fleecejacka är en tunn och mysig fleece med borstad insida och klassisk passform med raglanärm för optimal rörlighet. Den isolerar kroppen för att se till att du alltid har rätt temperatur. Den kan därför användas separat som en varm och mjuk tröja, men fungerar även perfekt som ett värmande lager under jackan. Detsamma gäller Monte fleecebyxa som är en härlig matchande byxa med justerbar midja. Både tröjan och byxorna är tillverkade i ett ECO progressive-material med 30% återvunnen polyester. Både tröjan och byxan kommer i flera härliga färger, vilken blir din favorit?   

 • 100% polyester, varav 30% är återvunnen
 • Mjuk och borstad insida
 • Noppar sig inte

monte_fleece_bla_780X500.jpg

Didriksons Monte Fleecejacka, Navy

monte_miljo_3_780X500.jpg

Didriksons Monte Fleecejacka, Navy

Monte print jacket

Monte fleecejacka kommer även i ett snyggt terazzomönster och är en tunn fleece med borstad insida. En tuff jacka som isolerar kroppen för att se till att du alltid har rätt temperatur. Monte print är även den tillverkad i ett ECO progressive-material med 30% återvunnen polyester.

 • 100% polyester, varav 30% är återvunnen
 • Mjuk och borstad insida
 • Noppar sig inte

monte_miljo_780X500.jpg

Didriksons Monte Fleecejacka, Navy Terazzo

monte_print_780X500.jpg

Didriksons Monte Fleecejacka, Pollen Yellow Terazzo

 

Vill du läsa mer om ytterkläder? Kolla in inlägget: Myter om ytterkläder här.