Vi tipsar om mammakläder

Börjar det bli trångt att komma i de vanliga kläderna? Då kanske det har blivit dags att införskaffa sig lite sköna gravidkläder? I dagens inlägg tipsar vi om ett gäng bekväma och riktigt snygga bas-gravidkläder.

Tiden som gravid och nybliven mamma kan vara fantastisk men samtidigt något opraktisk. Rätt som det är så passar inte kläderna längre och det kan vara dags att uppdatera garderoben med speciellt utvecklade mammakläder. Det finns några basplagg som är bra att ha i garderoben, både för bästa bekvämlighet för dig och för ditt växande barns välmående. Exempelvis gör stödjande och töjbara gravidbyxor, -leggings, och underkläder av bra kvalitet och passform det lättare för dig att bära och ta hand om den växande magen. När du väl har en basgarderob av mammakläder så kan du utan problem komplettera med dina ’’vanliga’’ kläder. Dina skjortor kan du exempelvis slänga på dig och antingen bära öppna eller knyta en knut på och bära över en klänning. Och härliga kimonos och kaftaner piffar upp vilken vår- och sommaroutfit som helst.

Vi har allt från gravidkläder till amningskläder från populära varumärken som Boob, Mamalicious och Milki. Här nedan listar vi några härliga, snygga och bekväma mammafavoriter. Vill du istället komma direkt till hela vårt sortiment? Tryck här.

 

Underkläder

Vad kan väl vara mer oskönt än ett par för små trosor eller en för trång bh? I kollaget hittar du några bekväma och sköna underkläder från Milki och Boob

Ett tips är att direkt under graviditeten byta ut sin vanliga bh mot en mjuk amnings-bh. Den kommer trots allt ändå snart väl till pass och är lika skön under graviditeten som vid kommande amningstider.

 

1. Boob Amnings-BH Fast Food, black

En mjuk, snygg och bekväm amnings-bh i ekologisk bomull. Den passar perfekt både under graviditeten och när du ammar tack vare en hög flexibilitet som anpassar sig efter byststorlek. Storleken kan dessutom justeras ytterligare med extra förlängning med hyskor och hakar som medföljer. 

 

2. Milki Amnings-BH

En snygg och mjuk bh med en sportig känsla. Ett stort plus är dessutom priset på den här rosa drömmen som även finns i andra färger.

 

3. Milki Gravidtrosa 3-pack

Alldeles för små trosor som hela tiden glider ner är förmodligen det sista man vill vara med om som gravid. Här är ett 3-pack med trosor från Milki med en hög midja. Med rynk i sidan får du dessutom bästa möjliga passform över magen.

 

Underkläder.png

1. Boob Amnings-BH Fast Food, Black 2. Milki Amnings-BH, Dusty pink 3. Milki Gravidtrosa 3-pack, Black/White

 

Byxor

Ett par sköna byxor är svårt att hitta i sin vanliga garderob när magen växer. Som tur är finns det flera snygga och riktigt bekväma alternativ. Här nedan hittar du några favoriter från varumärkena Boob och Mamalicious.

 

1. Boob OONO Flared Byxa

All kärlek till leggings och mjukisbyxor. Men, vem vill inte kunna ha en skön kostymbyxa som gravid? Då är dessa välsittande och stilrena byxorna från Boob ett schysst alternativ. En byxa som är tillverkad i ekologisk, mjuk bomull med stretch och funkar lika bra att använda under graviditeten som efter.

 

2. Mamalicious Leona Byxa

Den här byxan från Mamalicious är inte bara väldigt snygg, utan även perfekt nu när det börjar bli lite varmare. En luftig gravidbyxa med knytband i midjan i en härlig olivgrön färg.

 

3. Boob Gravidleggings Once On Never Off 

Ett par riktigt bekväma leggings är nästan ett måste i garderoben. Ett plagg som kan kombineras med tunikor, långa t-shirts och klänningar. Alltså ett riktigt bra basplagg.

 

4. Mamalicious Savanna Slim Jeans

Visst vill man fortfarande kunna använda jeans när man är gravid. Då är ett par gravidjeans ett bra basplagg i garderoben. Dessa kommer från Mamalicious och är ett par jeans med inbyggd maggördel som ger stöd åt mage och rygg under graviditet.

 

Byxor.png

1. Boob OONO Flared Byxa, Camel 2. Mamalicious Leona Byxa, Dusty Olive 3. Boob Gravidleggings Once On Never Off Svart 4. Mamalicious Savanna Slim Jeans, Medium Blue Denim 

 

Överdelar och klänningar

Amningslinnen är något som du kommer att ha enorm användning av både under och efter din graviditet. De underlättar för en smidig amning och sitter bekvämt när magen växer. Detsamma gäller bekväma klänningar, gärna i trikåtyg som är lätt att bära med exempelvis skjortor. Kika på våra favoriter här nedan från Milki och Boob.

 

1. Milki Amningslinne 2-pack

Helt vanliga, traditionella amningslinnen går aldrig fel och här får du ett 2-pack från Milki i en mjuk bomullsblandning. Den inbyggda toppen har även resårkant nedtill och smala reglerbara axelband för en perfekt passform.

 

2. Boob Classic Gravid/Amningslinne

Detta mjuka och fina amningslinne från Boob kan vi garantera blir en favorit i garderoben. Med Boobs smarta amningslösning är det aldrig långt till nästa måltid för ditt barn. Tanktoppen är lätt att matcha med andra plagg och är tillverkad i skön, ekologisk bomull.

 

3. Boob Breeze Klänning

Det här är en riktigt härlig och luftig klänning i bomull från Boob. Klänningen har en dubbelfunktion för graviditet och amning. Bakom de smarta vecken framtill döljer sig den smidiga amningslösningen via en öppning på varje sida. Perfekt inför sommaren och kommer i tre snygga färger.

 

4. Boob La La Klänning

Denna härliga klänning från Boob i silkig lyocell är både snygg och riktigt bekväm och passar för den blivande eller nyss blivna mamman. Twisten framtill döljer den smarta amningsfunktionen med två öppningar i sidorna. Den kommer i flera fina färger och funkar både till vardags som på fest.

 

5. BONUS! Boob Amelia Jumpsuit

Spana in denna bekväma och supersnygga jumpsuiten från Boob, inspirerad av Amelia Earhart – den första piloten som flög över Atlanten. Det perfekta plagget för både vardag och fest med eftertänksam formgivning som är utformad för att anpassa sig till en kropp i förändring, från graviditeten till ammandet. Kan detta bli det nya favoritplagget i garderoben?

 

Överdelar och klänningar.png

1. Milki Amningslinne 2-pack, Black/White 2. Boob Classic Gravid/Amningslinne, Coral 3. Boob Breeze Klänning, Midnight Blue 4. Boob La La Klänning, Misty Rose 5. Boob Amelia Jumpsuit, Black

 

Med dessa basplagg i garderoben kan vi garantera en bekväm graviditet samt att du enkelt kan komplettera dessa plagg med din ’’vanliga’’ garderob och accessoarer som härliga sjalar, fräscha sneakers eller kanske bara ett par röda läppar. Men allra viktigast, bär upp magen med stolthet, för finns det något häftigare eller finare än en graviditet?

 

För att se fler plagg från vårt breda sortiment av gravid- och amningskläder, klicka här.

 

___________________________________________

@mrs_steinle