Baby- och gravidprodukter du inte visste att du behövde

Det är många saker i livet som förändras när en ska få och väl får barn. Allt från känslostormar till förberedelser både innan och efter den nya familjemedlemmen flyttat in. I och med denna tid finns det en hel del produkter som ska inhandlas och en hel del produkter som du kanske inte ens visste att du behövde. Alla är vi olika och alla barn är olika, därutav kan det se olika ut för varje enskild förälder. Men, här nedan har vi samlat ett gäng produkter som kan underlätta det nya småbarnslivet, både för din bebis och dig som förälder - utan att du ens kanske hade en tanke på det.

 

Gravid- amningskudde och gravidstöd

Både graviditet och amning är något som kan vara en underbar och påfrestande tid för dig. Vi värnar om att du som förälder skall ha det så behagligt som möjligt och har därför samlat ett stort utbud av produkter som kan hjälpa till. Två produkter som inte är helt självklara men som kan hjälpa till en hel del är gravid- och amningskudde samt gravidstöd.

Det norska företaget bbhugme har tagit fram smarta och funktionella lösningar som ska hjälpa och underlätta för dig som gravid, bland annat gravidkuddar och gravidstöd. Det är tre norska, kvinnliga kiropraktiker och entreprenörer, som specialiserat sig inom muskel- och skelettbesvär hos barn och gravida som står bakom bbhugme. 

Deras gravid- och amningskuddar stöder och växer med dig och din baby under graviditet och amning samt ger er närhet och kvalitetstid sinsemellan. Under graviditeten fungerar bbhugme som ett mjukt kroppsstöd, som hjälper till att avlasta de mest kritiska områdena som mage, bäcken, korsrygg, knän och vrister. Vid amning så placerar du kudden bekvämt runt din kropp så att du känner att din rygg och dina skuldror är i en skön, stöttande ställning samtidigt som din baby har en mjuk, komfortabel plats att ligga på. Tack vare kuddens naturliga, mjuka och miljövänliga material formar den sig enkelt efter kroppen och får dig att slappna av bättre i nacke och axlar samtidigt som din baby ligger tryggt och skönt under amningstiden.

Gravidstödet är istället enbart till för att ge stöd under graviditeten och hjälper till att hålla upp magen. Det här för att slippa ryggont under graviditeten eftersom det dessutom stödjer ländryggen. För hur häftigt det än är att bära upp magen så kommer en inte undan det faktum att en bär på några extra kilon och kan behöva lite hjälp.

bbhugme.png

1.  bbhugme Gravidkudde, Dusty Olive 2. bbhugme Gravidstöd, Svart

 

Bröstvårdskräm och amningsinlägg

För den föräldern som väljer att amma så kommer en inte undan att bröstvårtorna både kan bli torra, ömma eller såriga. Medela är världsledande när det kommer till amningsprodukter som underlättar amningsperioden. I deras sortiment hittar du bland annat deras bröstvårdskräm som skyddar bröstvårtorna. Krämen består av 100 % lanolin (ullfett) och innehåller inte några tillsatsämnen eller konserveringsmedel och dessutom behöver den inte tvättas bort innan amning. Denna kräm kan även användas till att smörja in andra delar av din eller ditt barns hud som känns torrt.

En annan amningsprodukt från Medela som kan underlätta är deras amningsinlägg. Tunna och flexibla läckageskydd som förhindrar att mjölken läcker ut vid sidorna och blöter ner din tröja.

medela.png

1. Medela Bröstvårdskräm PureLan 37 g 2. Medela Amningsinlägg Ultra thin 60-pack

 

Andnings- och rörelselarm

Natten kan ofta vara en kämpig tid som nybliven förälder, både i form av skrik och gråt men också känslor av oro. Då kan det vara skönt att ha en produkt som hjälper till att hålla koll på ditt barn, så att både du och minstingen kan sova tryggt. Snuza Hero MD är världens första medicintekniskt certifierade mobila andnings- och rörelselarm. Med hjälp av vibration larmar Snuza om ditt barns andningsrörelser är svaga eller färre än 8 rörelser i minuten. Snuza Hero MD vibrerar dessutom ifall ingen rörelse upptäcks efter 15 sekunder för att försöka få igång andningsrörelsen hos ditt barn, vilket ofta är tillräckligt. Efter tre vibrationsincidenter kommer en varningssignal som informerar om att det varit andningsuppehåll vid tre tillfällen. Om andningen inte har kommit igång 5 sekunder efter att vibrationerna har startat går ett ljudlarm igång.

Snuza Hero MD fästs enkelt på barnets blöja och sänder varken något ljud eller överför någon radiofrekvens, vilket innebär att det inte finns risk för radiofrekvent strålning. 

snuza.png

Snuza Hero MD

 

Blöjhink

En blöjhink är det många som tänker inte behövs i badrummet. Men vi kan garantera att det underlättar, eftersom det är ett smidigt sätt att göra sig av med alla smutsiga blöjor på ett hygieniskt sätt. Dessutom kapslar en blöjhink in blöjorna på bästa sätt för att slippa dålig lukt.

Tommee Tippee är både välkänt och erkänt runt omkring i hela världen och i deras sortiment hittar du allt för den första tiden – och inte minst blöjhinkar. Sangenic Twist & Click är en av deras populäraste och miljövänliga blöjhinkar. Hinken innehåller en behållare med rullar av plastfilm som tillsluter varje enskild blöja och dödar 99 procent av alla illaluktande bakterier. Den sparar dessutom på plastfilm genom att säga till med ett ’’klick’’ när du inte behöver snurra längre. När blöjhinken är full tömmer man den och börjar om från början.

Här hittar du alla blöjhinkar och refiller från Tommee Tippee.

blöjhink.png

1. Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Blöjhink, Vit 2. Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Blöjhink, Blå 3. Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Blöjhink, Rosa

 

Ergonomisk babystol

En babysitter är perfekt för din bebis när hen vill vila eller leka för sig själv. Men, det finns även smarta babystolar som är toppen när barnet kan stödja sitt eget huvud. Bumbo är ett varumärke som tillverkar funktionella och ergonomiska barnstolar. Stolen kan användas både inom- och utomhus, lätt att förflytta samt enkel att torka av. Deras babystol har fått många utmärkelser för dess praktiska och funktionella design samt att den är ergonomisk anpassad efter små barns ryggar. Dessutom börjar barnet bli väldigt nyfiken när hen kan stödja huvudet på egen hand, och då låter babystolen barnet interagera med sin omgivning.

bumbo.png

1. Bumbo Babysitter med Lekbord, Mint 2. Bumbo Babysitter, Mint 3. Bumbo Babysitter Grå

 

Anti-koliknappflaskor

Spädbarnskolik är varken en sjukdom eller något farligt och är vanligast mellan två veckors ålder och fem månaders ålder. Det som kännetecknar kolik är att barnet, som i övrigt är friskt, skriker intensivt cirka tre timmar i sträck per dygn, flera dagar i rad. Ofta kan barnet skrika så mycket att hen blir röd av ansträngning samt att det kan verka som att hen har ont i magen. En orsak kan vara matningen, oavsett om föräldern ammar eller ger bröstmjölksersättning. Här finns det produkter som kan underlätta och hjälpa. Philips Avent har sedan 1984 tillverkat produkter som utvecklats genom omfattande forskning och kliniska tester och skapar innovativa lösningar som gör det enklare att mata och värna om barnets hälsa och säkerhet.

Några av deras mest populära produkter är deras Anti-koliknappflaskor. Dessa nappflaskor har kliniskt bevisats motverka både kolik och obehag som kan uppstå vid flaskmatning. Det här eftersom ventilen har utformats för att hålla luft borta från barnets mage och därmed minska risken för kolik. När barnet äter böjs ventilen i nappen så att luft släpps in i flaskan, vilket förhindrar att det bildas vacuum, och sedan släpps ut mot flaskans baksida. Det gör att luften är kvar i flaskan och inte kommer ner i barnets mage. Genom att minska risken för kolik minskar även risken för kinkighet.

Nappflaskorna är både enkla att montera och använda samt gör matstunden bekvämare för både dig och ditt barn.

philipsavent.png

Philips Avent Anti-Kolik Nappflaska 2-pack 260ml, Vit

 

Är du nyfiken på hur barnet utvecklas under det första året? Klicka här för att läsa mer om det.

 

___________________________________________

www.1177.se/barn-gravid/vanliga-besvar-och-sjukdomar-hos-barn/spadbarnskolik/

@deniseochkaylie.se