Spelen vi spelade – ta del av lite barndomsnostalgi

Vi spolar tillbaka tiden och minns våra spelfavoriter. Om du var född på 80- eller 90-talet så tror vi garanterat att du känner igen de här spelen. Ready, set, game on!

 

1. Tamagotchi

1997 var tamagotchin årets julklapp i Sverige, och visst saknar vi att ha ett spel i nyckelringen?

2. Vem där?

Har hon brunt hår? Har han mustasch? Ja- och nej frågor för att få reda på vem ens motståndare valt.

3. Pac-Man

TV-spelet som ingen missade under 80-talet, och som ursprungligen var ett arkadspel. Spelaren är ett gult piller med mun som äter upp saker i en labyrint. Men akta dig från de spökliknande-monster som jagar dig runt banan.  

4. Snake

Snake lanserades av Nokia i deras Nokia 6110 och blev en omedelbar succé.

5. Tetris

Spelet som är uppbyggt med olika block vars passform ska matchas. Perfekt för perfektionisten som älskar pusselspel.

6. Super Mario Bros

Äventyrsspelet med olika världar. Nintendos mustaschbeklädde rörmokare måste vara en av våra mest älskade TV-spelkaraktärer genom tiderna. Ännu roligare blev det när man dessutom fick träffa hans bror Luigi.

 

Ge bort ett brädspel i julklapp

Nu när det blivit mörkare ute är det perfekt att samla familjen kring ett uppslukande sällskapspel. Hos oss kan du hitta gamla spelklassiker i både traditionella och nya format. Brädspel är dessutom den perfekta julklappen – roligt för både barn och vuxna.

1. Cluedo

Här gäller det att tänka och ta fram sin inre kriminalpolis. På vår hemsida har vi klassiska Cluedo, men även Cluedo Junior – perfekt för barn i åldern 5+.

2. Kalaha

Brädspelet som också kunde spelas i sanden. Hur många gånger har du spelat Kalaha? Upplev nostalgin tillsammans med hela familjen!

3. Uno

Det klassiska och roliga kortspelet som hela familjen ville spela - både då och nu.

Spel 1.png

1. Hasbro Spel Clue Junior 2. UNO Kortspel 3. Ravensburger Super Mario Spel Labyrinth SV/DA/NO/FI 4. Alga Brädspel Kalaha

 

4. Monopol

Sällskapsspelet som ingen verkar tröttna på som det dessutom kommit flera moderna versioner av. Köpa alla gator direkt, eller vänta? Den klassiska versionen av Monopol finns att köpa här.  

5. Tjuv och Polis

Det här sällskapsspelet kom redan på 40-talet, så man kan minst sagt säga att detta är detsamma som tidlös underhållning. Dags att stjäla pengar! Du kan köpa spelet här.

 

Eller känner du för att testa en lite nyare klassiker? Testa specialutgåvan av Monopol som är anpassad för våra ungdomar som är födda under 2000-talet. Eller testa på den nya storfavoriten Ticket to Ride, som finns tillgänglig i flera olika upplagor på vår hemsida.

 Spel 2.png

1. Hasbro Monopoly for Millennials 2. Hasbro Monopol Classic 3. Alga Spel Tjuv Och Polis 4. Ticket To Ride Europe SE NO DK FI

 

Vill du ta del av ännu fler spel? Då kan du spana in hela vårt breda utbud här. Game on!

 

___________________________________________

@daniellaelton