•  

  Guide

  Barncyklar

  Vår barncykelguide hjälper dig hitta rätt cykelstorlek för ditt barn. Cykelguiden går igenom hjulstorlekar, svarar på de vanligaste frågorna och vad man generellt borde tänka på när man väljer storlek på cykel för sitt barn. Läs vidare och få hjälp att välja rätt cykelstorlek för roligare och tryggare cykeläventyr!

   

 • Storleksguide till cyklar

  Att cykla ska vara tryggt, roligt och bekvämt – använd ditt barns längd för att hitta en bra storlek! 

 • Cykelguide_Banner_815x815_Storlek efter ålder.png
 • Barnets ålder

  Barnets längd

  Cykelns hjulstorlek

  Första cykeln 85 - 100 cm 10 tum
  2-6 år 90 - 105 cm 12 tum
  4-6 år 95 - 110 cm 14 tum
  4-6 år 105 - 115 cm 16 tum
  6-8 år 110 - 125 cm 18 tum
  6-8 år 115 - 130 cm 20 tum
  8-12 år 125 - 140 cm 24 tum
  8-12 år 135 - 155 cm 26 tum
  12 år + 150 cm + 28 tum

   

 • Ramstorlek eller hjulstorlek?

  Tum på barncyklar avser ofta hjulstorlek. Via tabellen inuti guiden kan ni matcha hjulstorlek med ert barns längd. Busenkelt!

 • Vilken storlek ska man välja på barncykeln?

  Cykelstorlek ska baseras på säkerhet, balans och kontroll – barnets fötter ska nå från sadeln ner till marken.

 • Hitta din cykel

 • Spring- och balanscyklar – ett perfekt alternativ för de yngsta!

  Till skillnad mot vanliga cyklar saknar spring- och balanscyklar pedaler. Detta ger jättebra träning i balans samtidigt som det förenklar övergången till en riktig cykel!

 • Cykelguide_Banner_815x815_Storlek Springcykel.png
 •  

  Innerbensmått

  Barnets ålder

  Cykelns hjulstorlek

  25 - 35 cm 2 - 4 år 10 tum
  35 - 45 cm 3 - 5 år 12 tum

   

 • Glöm inte cykeltillbehören

  Här hittar ni allt från cykelhjälmar och ringklockor till cykelpumpar, reflexvästar och mycket mer.


 • Cykelguiden

  I vår omfattande cykelguide tar vi dig igenom allt som behövs för att säkerställa komfort och säkerhet för ditt barn under deras cykelfärder. Att välja rätt cykelstorlek är avgörande för att skapa en bekväm och säker cykelupplevelse som främjar både glädje och trygghet för ditt barn. Läs vidare för att få svar på de vanligaste frågorna föräldrar ställer sig när de letar efter den optimala cykelstorleken för sina barn.

   

 •  

  Hur mäter man ramstorlek på cykeln?

  En vanlig fråga är om man bör fokusera på ramstorlek eller hjulstorlek när man letar efter vilken storlek på cykeln ens barn borde ha. Svaret är att när du står inför olika tummått för barncyklar representerar dessa oftast hjulstorleken. För barncyklar rekommenderar vi att du väljer storlek baserat på förhållandet mellan ditt barns längd och hjulstorleken. Först vid större cyklar över 26 tum avser tumstorleken ramens storlek. Längre upp på sidan får ni en mer detaljerad bild över olika barncykelstorlekar!


 • Vilken storlek på cykeln borde barn ha?

  Det är viktigt att välja en cykel som är lagom stor just nu, inte en cykel som barnet kan växa i. Hur stor cykel barnet ska ha baseras på om cykelmodellen låter ert barns fötter nå ner till marken när barnet sitter på sadeln. Vad gäller hjulstorleken så beror det främst på barnets längd. Barnet bör även kunna nå handtagen med båda händerna, även när hen svänger. Styret ska kunna vridas 45 grader utan att barnet behöver släppa händerna och vid 90 graders vridning ska det vara i höjd med sadeln och barnets ben, inte mot ansiktet eller magen.

   


 • Vilken tum ska cyklar för barn ha?

  När det gäller hjulstorlek på cyklar för barn finns det ett antal olika tumstorlekar att välja mellan. Vår cykelguide hjälper dig att välja den storlek som skapar förutsättningar för god stabilitet och manövrerbarhet när ditt barn cyklar. Vår guide gör det enkelt att hitta rätt hjulstorlek för ditt barn genom en tabell som listar olika längder och motsvarande hjulstorlek. Matcha ditt barns längd mot rekommenderad tumstorlek och utgå därifrån för att säkerställa en bekväm och säker cykelupplevelse.