Cykelhjälmar

Letar du efter cykelhjälmar för barn? I vårt stora sortiment finns cykelhjälmar från kvalitetsmärken som Lazer, K2, Pinepeak och Hamax – säkra, bekväma och för alla åldrar. Hitta roliga hjälmar med enhörningar, tuffa mönstrade hjälmar eller stilrent enfärgade, utformade för att passa just ditt barn.
58 träffar.

Hur ska en cykelhjälm sitta på ett barn?

När det gäller säkerheten för våra små cyklister är det av största vikt att veta vilken storlek deras cykelhjälm ska ha. Som föräldrar vill vi vara säkra på att våra barn är utrustade för spännande cykelturer och att deras cykelhjälmar ger ett bra skydd. 

En cykelhjälm för barn måste sitta bra på huvudet, den får inte gunga fram och tillbaka eller från sida till sida och måste täcka pannan utan att skymma sikten. Hakremmen ska vara tillräckligt åtdragen så att bara ett par fingrar får plats under den, men inte så åtdragen att det känns obekvämt. En bra tumregel är att leta efter hjälmar med en justerbar passform för att säkerställa att hjälmen kommer passa barnet även när det växer. Men för att hitta den perfekta passformen måste du också involvera dina barn aktivt i urvalsprocessen. Oavsett om dina barn är äventyrare som drömmer om kosmos och vill ha en hjälm prydd med stjärnor och planeter, eller cyklister som är besatta av enhörningar och inte vill ha något mindre än en glittrande enhörningshjälm, så finns det något för alla barn i vårt sortiment.

Glöm inte cykelhjälmen

Cykelhjälmen har varit i konstant utveckling de senaste åren, och har blivit en naturlig och modern syn på alla cykelbanor, skateparker och ramper. Vi är glada att fler och fler väljer att spänna på sig hjälmen när de ska färdas på cykel, skateboard och liknande fordon, och vi uppmanar alla föräldrar att lära vidare den goda vanan till sina barn. Det gäller nämligen att vara rädd om huvudet när man ger sig ut på hjul!

För oss på Jollyroom är det viktigt att hålla familjens yngsta medlemmar säkra på sina tvåhjuliga äventyr. Vi har därför samlat hjälmar från välkända varumärken som Pinepeak, Hamax, K2 och Lazer som erbjuder ett brett utbud av cykelhjälmar som balanserar form med funktion och stil med säkerhet. Alla dessa märken erbjuder hjälmar som är optimerade för att skydda unga i rörelse, från trottoaren i grannskapet till spåren i skogen. Ett barns cykelhjälm ska vara mer än en accessoar - det är en potentiell livräddare. 

Då en cykelhjälm kan göra enorm skillnad när olyckan är framme är det en bra idé att börja med hjälm tidigt, då barn som regel är en extra utsatt grupp – de upplever fler fallolyckor eftersom deras balans inte ännu är färdigutvecklad. Glöm inte att du också kan köpa annan säkerhetsutrustning till ditt barns utomhusaktiviteter här på Jollyroom, till exempel hjälmar & skydd.