Springcyklar & Balanscyklar

Med en löpcykel – eller balanscykel – förenklar du övergången till den klassiska barncykeln och gör det både lättare och roligare att cykla! I vårt sortiment hittar du massor av löpcyklar och balanscyklar i fina modeller.
46 träffar.

Varför spring- eller balanscykel? 
En springcykel, eller balanscykel, är en cykel som är utformad för att lära små barn att styra och hålla balansen innan det är dags för en riktig cykel. Eftersom balans- och springcyklar saknar pedaler så behöver barnet använda sina fötter och balanssinne för att komma framåt, vilket är perfekt för små barn med mycket spring i benen. På grund av den balansträning som barnet får av sin springcykel kommer hen säkerligen ha lättare att lära sig cykla senare, och kanske även slipper de första stödhjulen. En balans- eller springcykel är även lätt att bära, så den är smidig att ta med på utflykter. Här på Jollyroom finner du ett väl utvalt sortiment med balanscyklar och springcyklar i flera olika färger och med eller utan ringklocka. Bara på med cykelhjälmen, hoppa på cykeln och susa i väg!  


När kan man börja med spring- eller balanscykel?
Som det mesta gällande barn är det individuellt när det passar att börja med en springcykel. Men har du ett barn med mycket spring i benen som inte kan vänta på sin första cykel, så kan hen börja med en spring- eller balanscykel redan från 18 månader. Men spring- och balanscyklar passar lika bra för barn på 2 eller 3 år, bara fötterna når ner i marken. Som alltid med något nytt är det bra om barnet börjar att bara gå med springcykeln men efterhand när självsäkerheten ökar kan barnet sparka sig fram i ur och skur. När barnet blivit lite större så har vi på Jollyroom även ett stort sortiment av barncyklar