Trehjulingar

En trehjuling är en liten cykel med stödhjul – perfekt som första fordon för många och lika lärorik som rolig! Hos oss på Jollyroom finns trehjulingar med handtag, ringklocka och solskydd, från varumärken som Smoby, Pinepeak och Doona. Allt för minstingens första tur!
56 träffar.

Vad är en trehjuling?

En trehjuling är en cykel utrustad med tre hjul som är utformade för att ge barnen en stadig åktur. Denna trepunktsstruktur ger trehjulingen en oslagbar balans, vilket gör den till den perfekta första cykelupplevelsen för små barn. Till skillnad från de vanligare tvåhjuliga cyklarna ger trehjulingar en långsammare och mer kontrollerad cykling, perfekt för barn som precis har börjat utforska världen av pedaler och trottoarer. Det tredje hjulet minskar risken för att välta och är därför det rekommenderade valet för familjer med säkerhet i åtanke.

Oavsett om det handlar om att navigera genom trädgården, eller glida fram längs parkvägar öppnar trehjuliga cyklar upp en värld av upptäckter för barn. Varje pedal för med sig en känsla av nyfikenhet och det smittande skrattet från ett barn som skapar sina alldeles egna spår. Trehjulingar lär inte bara barn att cykla, de utvecklar även självständighet, förbättrar koordinationsförmågan och lägger grunden för en hel livstid av cykeläventyr.

När kan man börja med en trehjuling?

Att introducera ditt barn till cykelvärlden kan vara ett spännande äventyr, och med Jollyroom har det aldrig varit roligare och säkrare att ta de första tramptagen! Trehjulingar erbjuder en unik möjlighet till utveckling av färdigheter och utomhusnöje. Men när är den perfekta tidpunkten att ge sig ut på denna trehjuliga resa?

Från cirka 1,5 års ålder kan småbarn börja uppleva spänningen med en trehjuling. Vid denna tid har barn börjat utveckla de motoriska färdigheter som krävs för att hantera en trehjulings grundläggande funktioner. Trehjulingar ger en stadig plattform som hjälper ditt barn med att öva upp balansen och få ökat självförtroende. När det är dags att byta till en större cykel finns Jollyrooms cykelguide till hjälp för att hitta den perfekta cykeln för ditt barn.

När det gäller trehjulingar är säkerheten av största vikt. Vi rekommenderar att du utrustar din unga cyklist med viktiga tillbehör som cykelhjälmar och ett skyddsset som innehåller knä- och armbågsskydd. Dessa skyddsåtgärder ser till att din familjs cykeläventyr inte bara blir roliga, utan också säkra. Så sätt på dig hjälmen, justera knäskydden och låt ditt barn ringa i ringklockan - alla tecken pekar på att du ska köra i trehjulingsfilen!

Trehjulingar med handtag för föräldrar 


Till skillnad från en cykel med stödhjul ger en trehjuling med handtag barnet självförtroende att börja cykla utan att behöva vara rädd för att välta. Stödhjulen kan ge en viss balans, men de gör det inte möjligt för en förälder att direkt påverka cykelns riktning och hastighet. Ett föräldrahandtag uppfyller detta behov och fungerar som en lugnande närvaro för både barn och föräldrar, vilket gör cykelturen trevlig snarare än orolig. Med föräldrarnas aktiva engagemang kan barnen utveckla en känsla för balans och förståelse för rörelse, medan föräldrarna gradvis kan släppa kontrollen i takt med att deras små cyklister blir mer självsäkra och skickliga.


När det gäller trehjulingar för barn är säkerheten av största vikt. Vi rekommenderar att du utrustar din unga cyklist med viktiga tillbehör som cykelhjälmar och skyddset som innehåller knä- och armbågsskydd. Dessa skyddsåtgärder ser till att din familjs cykeläventyr inte bara blir roliga, utan också säkra. Så sätt på dig hjälmen, justera knäskydden och låt ditt barn ringa i ringklockan - alla tecken pekar på att du ska köra i trehjulingsfilen.