•  

  Guide

  Första barnet

  Väntar du barn? Det är mycket att tänka på innan det är dags för förlossning, med allt från förberedelser och känslostormar till produkter att köpa till förälder och bebis. För att ni ska kunna njuta av första tiden tillsammans i er lilla familj kommer vi här i vår första barnet-guide med råd och tips för allt som kan behövas innan och efter att babyn är född. 

   

 • Åka & Resa

  Efter den omtalade bebisbubblan kan det kännas lockande att komma ut och hitta på något. Många föräldrar längtar efter den första barnvagnspromenaden. Det finns många hjälpmedel som gör era utflykter och äventyr så bra som möjligt. En praktisk barnvagn och säker bilstol kommer väl tillhands redan vid hemfärden från sjukhuset. Förenkla småbarnslivet ytterligare med en bra skötväska, bärsele, bärsjal och mysig åkpåse till barnvagnen.

 • Barnvagn

  Att komma ut på promenad i den friska luften är bra för både dig och ditt barn. Därför är det bra att ha en smidig och bekväm barnvagn där barnet kan sova gott eller nyfiket titta ut på världen.

  Hos oss hittar du barnvagnar utsedda till bäst-i-test i smidiga och snygga designer för alla mysiga promenader ni kommer ha. Vi har allt från duovagnar och syskonvagnar till sulkys och joggingvagnar från en mängd populära varumärken. Kika även bland våra varma åkpåsar för att ditt barn ska hålla sig varmt i kylan.

  Om du är osäker, ta gärna en titt på vår barnvagnsguide!

  Shoppa barnvagn här 

 • Bilstol

  Att ditt barn håller sig säkert är viktigt för oss och därför är valet av babyskydd något som vi tar på största allvar. Här finns ett stort sortiment av marknadens bästa och säkraste babyskydd till din lille för att hen ska åka bil tryggt och undvika allvarliga skador. En stark rekommendation är att låta barnet åka bakåtvänt så länge som möjligt, även om vissa modeller kan användas i ett framåtvänt läge.

  Glöm inte att bilbarnstolar har ett bäst-före-datum och därefter inte erbjuder lika bra skydd för din bebis. Vi rekommenderar därför starkt att du köper ett nytt babyskydd istället för en begagnad.

  Om du är osäker, ta gärna en titt på vår bilstolsguide!

  Shoppa bilstol här 

 • Bärselar & Bärsjalar

  Om du inte orkar eller upplever att det är opraktiskt att köra runt med en barnvagn kan du kika bland våra bärselar och bärsjalar från en mängd populära varumärken. Med en bärsele eller en bärsjal kan du bära ditt barn nära samtidigt som du har händerna fria och kan göra andra saker, vilket har gjort dem till favoriter bland småbarnsföräldrar!

  Shoppa bärselar & bärsjalar här 

 • Skötväskor

  När man ska åka iväg med en bebis kan allt från blöjor och våtservetter till mat och haklapp behöva packas med. En bra skötväska med en massa fickor och smart organisering är då väldigt underlättande. Det finns en massa olika typer av skötväskor, vissa bärs på rygg och andra på axeln och en del kan sättas fast på barnvagnen.

  Shoppa skötväskor här 

 • Skötunderlägg

  Det finns skötunderlägg för skötborden som är bra och praktiska att ha och så finns det skötunderlägg som du kan ta med dig i till exempel barnvagnen. De sistnämnda underläggen kan vara bra att ha om du måste byta blöja på en offentlig toalett, hemma hos någon som inte har skötbord eller kanske i vagnen när ni är utomhus under en längre tid.

  Shoppa skötunderlägg här 

 • Barnvagnstillbehör

  Några riktigt bra barnvagnstillbehör kan hjälpa dig att använda din barnvagn till dess fulla potential. Vi har mängder av universella barnvagnstillbehör för alla typer av vagnar. Välj mellan myggnät, regnskydd, adaptrar, ståbrädor, sittdynor, parasoll och mycket mer!

  Shoppa barnvagnstillbehör här 

 • Amma & Mata

  Under den första tiden är det inte en fråga om vilken mat ni ska bjuda er nya familjemedlem på utan istället kan man fundera på om man vill amma eller mata med flaska. Oavsett om din bebis ska amma eller dricka välling är vissa produkter bra att ha hemma under matstunden för att ni båda ska få en mysig matstund.

 • Amningsprodukter

  Vid amning finns andra hjälpmedel som underlättar stunden för er båda. Hos oss finner du både elektroniska och manuella bröstpumpar. Vi rekommenderar en elektrisk bröstpump om du planerar att använda den regelbundet, annars fungerar en manuell bröstpump alldeles utmärkt! Vi har en mängd av fler amningsprodukter som amningskuddar, bröstvårdsprodukter och bröstvärmare som kan hjälpa dig när du behöver lite extra stöd.

  Shoppa amningsprodukter här 

 • Amningskläder

  Det går inte att planera när en bebis ska bli hungrig utan lillens hunger kan komma när du sitter på en restaurang, är ute på en promenad eller åker buss. Det är numera självklart att du ska få amma överallt, men det kan ibland vara svårt rent praktiskt med dina kläder. Därför har vi ett stort utbud av amningskläder som amningslinnen, amnings-bh:ar och mycket mer för att underlätta amningen oavsett var du är.

  Shoppa amningskläder här 

 • Nappflaskor

  Med en nappflaska förenklar du matningen av din bebis. För de allra minsta finns det specialanpassade dinappar och nappflaskor som passar bebisars munnar och förmågar.

  Shoppa nappflaskor här 

 • Amningskudde

  En amningskudde är ett fantastiskt hjälpmedel som ger stöd för både barn och mamma under amningen. Kudden hjälper att avlasta dina armar, axlar och rygg medan den skapar en bekväm liggplats för din bebis. Välj bland en massa olika amningskuddar för att hitta rätt typ för dig.

  Shoppa amningskudde här 

 • Bröstvård

  Amningsperioden kan vara ganska tuff mot brösten och därför finns det ett brett sortiment med bröstvård. Det finns bland annat skydd för bröstvårtorna som hindrar dem från att bli såriga när du ammar, det finns krämer för ömma bröstvårtor och hjälpmedel för bröstvårtor som är svåra för barnet att suga på.

  Shoppa bröstvård här 

 • Babylek

  Små barn är i regel nyfikna och undersöker gärna omgivningen – inte minst med munnen. Leksaker för barn under 3 år har därför extra höga säkerhetskrav och är anpassade för små barns utveckling. Välj bland mobiler, bitleksaker, babygym och mycket mer.

 • Babygym

  Låt ditt barn ligga i ett roligt med färgglada figurer och gosedjur hängandes över huvudet. Det finns ju inget roligare än att kämpa för att nå sin zebrakompis! Det bästa med babygym är att de underhåller din bebis samtidigt som de kan agera barnvakt under en kortare tid.

  Shoppa babygym här 

 • Aktivitetsleksaker

  Aktivitetsleksaker är inte nödvändiga att ha hemma under första tiden, men barnen älskar dem! De är perfekta för små bebisar då barnets hörsel, syn och rörelse utvecklas när de leker med de rörliga och färgglada aktivitetsleksakerna.

  Shoppa aktivitetsleksaker här 

 • FBG-Öppetköp.png

  Trygg med 365 dagars öppet köp

  Vi vet att det kan vara svårt att ta vissa köpbeslut innan bebisen är här. Det kan finnas en hel del oroskänslor och man kan vara osäker på storlekar, färger och modeller innan man träffat sitt barn. Därför erbjuder vi ett helt års öppet köp så att du ska kunna vara väl förberedd inför bebisens ankomst och samtidigt känna dig trygg i ditt köp om du av någon anledning behöver byta eller lämna tillbaka dina produkter.
   

 • I hemmet 

  Det är många saker i livet som ändras när man får barn och hemmet är en av dessa. Det är mycket nytt som behöver inhandlas inför att er nya lilla familjemedlem flyttar in. Här finns förslag och tips på saker till hemmet som kan underlätta det nya småbarnslivet.

 • Sovdags

  Alla småbarnsföräldrar vet att något av det svåraste med att skaffa barn är sömnbristen när bebisen inte vill sova. Därför kan det vara värt att skapa de bästa förutsättningarna för en god natts sömn genom att skaffa en bra barnsäng med mysiga sängtillbehör.

  För minstingen finns det mängder av spjälsängar, vaggor och bedside cribs att välja mellan. Som första barnsäng rekommenderar vi att börja med en bedside crib eller vagga för bäst närhet intill vuxensängen, men en spjälsäng med dropside är också ett bra alternativ om man vill ha en större barnsäng redan från start. Till det egna barnrummet är en spjälsäng perfekt som första säng och kan användas upp till ca 3 års ålder.

  Den första tiden gillar barnet att ligga trång och tryggt, precis som i magen, därför rekommenderar vi även att använda ett mysigt babynest och/eller en sovorm som är perfekta för bebisen redan från första stund på BB. Det är även en bra idé att införskaffa ett spjälsängsskydd till barnsängen, med detta skyddas barnet från hårda kanter samt att barnens händer och ben inte riskerar att hamna mellan ribborna. Under den kalla vintertiden är det bra att låta bebisen ha en varm och mysig sovpåse under natten och på sommaren passar muslinfiltar eller gallerfiltar bra i sängen för att göra det extra ombonat.

  Shoppa sängar och sängtillbehör här 

   

 • Nappar och napphållare

  Det kan verka självklart, men när den lille kommer till världen kan det underlätta att ha ett stort utbud av nappar hemma. Nappar har en fantastisk inverkan på små barn med sin lugnande effekt och känsla av trygghet. Här finns ett stort sortiment av nappar i olika färger och modeller utformade specifikt för nyfödda.

  Psst! Små bebisar har en tendens att tappa nappar så därför rekommenderar vi att du även kollar in våra napphållare!

  Shoppa nappar och napphållare här 

 • Babyvakter

  Första tiden med er lilla bebis kan vara omvälvande och känsloladdad. Därför kan det vara skönt att slippa oroa sig i onödan med hjälp av en babyvakt. En babyvakt har koll på ditt barn när ni är olika rum så att du vet när din bebis vaknar, är ledsen eller bara rör sig. Här hittar du ett stort utbud av babyvakter med bra ljud, lång räckvidd och användbara funktioner!

  Shoppa babyvakter här 

 • Babysitter

  En babysitter är ett perfekt hjälpmedel när du behöver ha händerna fria och samtidigt känna dig trygg i att din bebis har det bra och är i säkert förvar. En babysitter stimulerar även till lek med ett gäng olika gungfunktioner och färgglada hängleksaker. På Jollyroom hittar du klassiska och elektriska babysitters med en mängd olika funktioner!

  Shoppa babysitter här 

 • Skötbord

  Av hygieniska och praktiska skäl är det nästan ett måste att köpa ett skötbord inför bebisens ankomst. Här på Jollyroom har vi ett stort sortiment av skötbord och skötmadrasser i praktiska material och olika färger som kommer passa perfekt i ditt hem!

  Shoppa skötbord här 

 • Barnkläder 

  Att klä sig efter väder är extra viktigt för våra småttingar! Oavsett väder ska ditt barn ha kläder som passar. Under första tiden i livet är det viktigaste att din bebis har sköna och praktiska kläder i mjuka material. Här hittar du ett stort sortiment av bebiskläder!

 • Kläder för kalla promenader och varma dagar på stranden

  En skön barnvagnspromenad är dagens höjdpunkt i många småbarnsföräldrars liv. Fyll bebisgarderoben med ytterplagg så att ni kan ta era promenader och leka utomhus oavsett årstid och väder. Här finns ett stort utbud av ytterkläder med allt från overaller och regnkläder till UV-kläder och varma mössor från populära varumärken.

  Shoppa ytterkläder här 

 • Kläder att mysa i inomhus

  Vi tycker att bebiskläder ska vara praktiska och bekväma. Bodys och bodysuits är de ultimata plaggen för minstingen och är perfekta att ta med till BB. Med deras smidiga knäppningar kan alla blöj- och klädbyten göras utan skrik och gråt. Hos oss finner du även mysiga byxor, pyjamasar, överdelar, strumpor och mössor till din bebis från kända varumärken.

  Shoppa barnkläder här 

 • Hygien 

  Med en liten bebis kommer många blöjor, smuts och matrester. Tur att det finns så många praktiska och bra hjälpmedel som underlättar vid blöjbyten, badstunder och vardagen med minstingen.

 • Blöjhinkar

  Som småbarnsförälder märker man snabbt hur härligt en smutsig blöja kan lukta. Man märker också hur skönt det kan vara med en ordentlig blöjhink som gör att du slipper den lukten i resten av ert hem. När du slänger en blöja i en förslutande blöjhink med specialanpassade refillpåsar kapslas lukten in och sprids inte till resten av hemmet. Kika bland våra blöjhinkar för ett fräscht hem!

  Shoppa blöjhinkar här 

 • Badstunden

  I början händer många saker som gör att din bebis behöver tvättas och bli ren. Ett populärt hjälpmedel under badstunden är en ordentlig badbalja som förenklar för både dig och din bebis. Badbaljan är mindre än ett vanligt badkar och är ergonomiskt utformad för att din bebis ska ligga bekvämt och kunna röra sig i viss mån. Ett bra tillbehör är en badtermometer som försäkrar dig om att badvattnet är perfekt tempererat för en liten bebis.

  Shoppa badbaljor här 

 • Hygienartiklar

  Det kan kännas skönt att ha en uppsättning av hygienartiklar till er bebis när ni kommer hem från BB. Här har vi mängder av febertermometrar, tvättlappar samt produkter för hår och naglar från pålitliga varumärken.

  Shoppa hygienartiklar här