•  

  FÖRSTA BARNET-GUIDEN

   

  Väntar du barn? Låt oss hjälpa dig att reda ut vad som behövs innan och efter ni har fått träffa er nya familjemedlem. Det är mycket att tänka på innan det är dags för förlossning, med allt från förberedelser och känslostormar till produkter att köpa till mamma och bebis. För att ni ska kunna njuta av första tiden tillsammans i er lilla familj har vi en checklista med tips och saker att tänka på inför det först barnet och vad som kan vara bra att packa i BB-väskan.

   

Åka & Resa

Amning & Matning

BABYLEK

I HEMMET

Barnkläder

Hygien

VAD BEHÖVER DU INFÖR FÖRSTA BARNET?

 • ÅKA & RESA

  Efter den omtalade bebisbubblan kan det kännas lockande att komma ut och hitta på något. Många föräldrar längtar efter den första barnvagnspromenaden. Det finns många hjälpmedel som gör era utflykter och äventyr så bra som möjligt. En praktisk barnvagn och säker bilstol kommer väl tillhands redan vid hemfärden från sjukhuset. Förenkla småbarnslivet ytterligare med en bra skötväska, bärsele, bärsjal och mysig åkpåse till barnvagnen.


  Barnvagn

  Hos oss hittar du barnvagnar utsedda till bäst-i-test i smidiga och snygga designer för alla mysiga promenader ni kommer ha. Vi har allt från duovagnar och syskonvagnar till sulkys och joggingvagnar från en mängd populära varumärken. Kika även bland våra varma åkpåsar för att ditt barn ska hålla sig varmt i kylan. Vi har också barnvagnstillbehör som regnskydd och solskydd för barnvagnen. Du hittar även snygga och praktiska skötväskor och skötunderlägg inför alla blöjbyten utanför hemmet. Om du är osäker, ta gärna en titt på vår barnvagnsguide!


  Bilstol

  Att ditt barn håller sig säkert är viktigt för oss och därför är valet av babyskydd något som vi tar på största allvar. Här finns ett stort sortiment av marknadens bästa och säkraste babyskydd till din lille för att hen ska åka bil tryggt och undvika allvarliga skador.

  Glöm inte att bilbarnstolar har ett bäst-före-datum och därefter inte erbjuder lika bra skydd för din bebis. Vi rekommenderar därför starkt att du köper ett nytt babyskydd istället för en begagnad.


  Bärselar & Bärsjalar

  Om du inte orkar eller upplever att det är opraktiskt att köra runt med en barnvagn kan du kika bland våra bärselar och bärsjalar från en mängd populära varumärken. Med en bärsele eller en bärsjal kan du bära ditt barn nära samtidigt som du har händerna fria och kan göra andra saker, vilket har gjort dem till favoriter bland småbarnsföräldrar!

   


  AMNING & MATNING 

  Under den första tiden är det inte en fråga om vilken mat ni ska bjuda er nya familjemedlem på utan istället kan man fundera på om man vill amma eller mata med flaska. Oavsett om din bebis ska amma eller dricka välling är vissa produkter bra att ha hemma under matstunden för att ni båda ska få en mysig matstund.


  Nappflaskor

  Med en nappflaska förenklar du matningen av din bebis. För de allra minsta finns det specialanpassade dinappar och nappflaskor som passar bebisars munnar och förmågar.


  Amningsprodukter

  Vid amning finns andra hjälpmedel som underlättar stunden för er båda. Hos oss finner du både elektroniska och manuella bröstpumpar. Vi rekommenderar en elektrisk bröstpump om du planerar att använda den regelbundet, annars fungerar en manuell bröstpump alldeles utmärkt! Vi har en mängd av fler amningsprodukter som amningskuddar, bröstvårdsprodukter och bröstvärmare som kan hjälpa dig när du behöver lite extra stöd.


  Amningskläder

  Det går inte att planera när en bebis ska bli hungrig utan lillens hunger kan komma när du sitter på en restaurang, är ute på en promenad eller åker buss. Det är numera självklart att du ska få amma överallt, men det kan ibland vara svårt rent praktiskt med dina kläder. Därför har vi ett stort utbud av amningskläder som amningslinnen, amningsponchos, amnings-bh:ar och mycket mer för att underlätta amningen oavsett var du är.


  Mjölkersättningsprodukter

  Om du ska mata din bebis med mjölkersättning finns det några produkter som gör matningen mycket smidigare. Här hittar du Baby Brezzas helautomatiska mjölkersättnings- och vällingmaskin som snabbt förbereder och värmer ersättningen eller vällingen.

   


  BABYLEK

  Under den första tiden behöver inte bebisar leksaker och din bebis kommer troligtvis att överösas med presenter från dina nära och kära ändå. En leksak som din bebis däremot kan ha kul med är ett babygym och om du vill, några aktivitetsleksaker.


  Babygym

  Låt ditt barn ligga i ett roligt med färgglada figurer och gosedjur hängandes över huvudet. Det finns ju inget roligare än att kämpa för att nå sin zebrakompis! Det bästa med babygym är att de underhåller din bebis samtidigt som de kan agera barnvakt under en kortare tid.


  Aktivitetsleksaker

  Aktivitetsleksaker är inte nödvändiga att ha hemma under första tiden, men barnen älskar dem! De är perfekta för små bebisar då barnets hörsel, syn och rörelse utvecklas när de leker med de rörliga och färgglada aktivitetsleksakerna.

   


  I HEMMET

  Det är många saker i livet som ändras när man får barn och hemmet är en av dessa. Det är mycket nytt som behöver inhandlas inför att er nya lilla familjemedlem flyttar in. Här finns förslag och tips på saker till hemmet som kan underlätta det nya småbarnslivet.


  Sovdags

  Alla småbarnsföräldrar vet att något av det svåraste med att skaffa barn är sömnbristen när bebisen inte vill sova. Därför kan det vara värt att skapa de bästa förutsättningarna för en god natts sömn genom att skaffa en bra barnsäng och ekologiska sängkläder. För minstingen finns det spjälsängar, vaggor och bedside cribs. Vi har även ett stort utbud av mysiga babynests och mosekorgar som är perfekta för bebisen redan från första stund på BB! Gör det ännu lite mysigare med en mjuk och värmande babyfilt!


  Skötbord

  Av hygieniska och praktiska skäl är det nästan ett måste att köpa ett skötbord inför bebisens ankomst. Här på Jollyroom har vi ett stort sortiment av skötbord och skötmadrasser i praktiska material och olika färger som kommer passa perfekt i ditt hem!


  Babyvakter

  Första tiden med er lilla bebis kan vara omvälvande och känsloladdad. Därför kan det vara skönt att slippa oroa sig i onödan med hjälp av en babyvakt. En babyvakt har koll på ditt barn när ni är olika rum så att du vet när din bebis vaknar, är ledsen eller bara rör sig. Här hittar du ett stort utbud av babyvakter med bra ljud, lång räckvidd och användbara funktioner!


  Babysitter

  En babysitter är ett perfekt hjälpmedel när du behöver ha händerna fria och samtidigt känna dig trygg i att din bebis har det bra och är i säkert förvar. En babysitter stimulerar även till lek med ett gäng olika gungfunktioner och färgglada hängleksaker. På Jollyroom hittar du klassiska och elektriska babysitters med en mängd olika funktioner!


  Nappar och napphållare

  Det kan verka självklart, men när den lille kommer till världen kan det underlätta att ha ett stort utbud av nappar hemma. Nappar har en fantastisk inverkan på små barn med sin lugnande effekt och känsla av trygghet. Här finns ett stort sortiment av nappar i olika färger och modeller utformade specifikt för nyfödda.

  Psst! Små bebisar har en tendens att tappa nappar så därför rekommenderar vi att du även kollar in våra napphållare!

   


  BARNKLÄDER

  Att klä sig efter väder är extra viktigt för våra småttingar! Oavsett väder ska ditt barn ha kläder som passar. Under första tiden i livet är det viktigaste att din bebis har sköna och praktiska kläder i mjuka material. Här hittar du ett stort sortiment av bebiskläder!


  Kläder att mysa i inomhus

  Vi tycker att bebiskläder ska vara praktiska och bekväma. Bodys och bodysuits är de ultimata plaggen för minstingen och är perfekta att ta med till BB. Med deras smidiga knäppningar kan alla blöj- och klädbyten göras utan skrik och gråt. Hos oss finner du även mysiga byxor, pyjamasar, överdelar, strumpor och mössor till din bebis från kända varumärken.


  Kläder för kalla promenader och varma dagar på stranden

  En skön barnvagnspromenad är dagens höjdpunkt i många småbarnsföräldrars liv. Fyll bebisgarderoben med ytterplagg så att ni kan ta era promenader och leka utomhus oavsett årstid och väder. Här finns ett stort utbud av ytterkläder med allt från overaller och regnkläder till UV-kläder och varma mössor från populära varumärken.

   


  HYGIEN

  Med en liten bebis kommer många blöjor, smuts och matrester. Det finns många praktiska och bra hjälpmedel som underlättar vid blöjbyten, badstunder och vardagen med minstingen.


  Blöjhinkar

  Som småbarnsförälder märker man snabbt hur härligt en smutsig blöja kan lukta. Man märker också hur skönt det kan vara med en ordentlig blöjhink som gör att du slipper den lukten i resten av ert hem. När du slänger en blöja i en förslutande blöjhink med specialanpassade refillpåsar kapslas lukten in och sprids inte till resten av hemmet. Kika bland våra blöjhinkar för ett fräscht hem!


  Badstunden

  I början händer många saker som gör att din bebis behöver tvättas och bli ren. Ett populärt hjälpmedel under badstunden är en ordentlig badbalja som förenklar för både dig och din bebis. Badbaljan är mindre än ett vanligt badkar och är ergonomiskt utformad för att din bebis ska ligga bekvämt och kunna röra sig i viss mån. Ett bra tillbehör är en badtermometer som försäkrar dig om att badvattnet är perfekt tempererat för en liten bebis.


  Hygienartiklar

  Det kan kännas skönt att ha en uppsättning av hygienartiklar till er bebis när ni kommer hem från BB. Här har vi mängder av febertermometrar, tvättlappar samt produkter för hår och naglar från pålitliga varumärken.