Amningskuddar

En amningskudde ger skönt stöd vid amning för både mamma & bebis! Här finner du populära amningskuddar som hjälper dig upptäcka sköna amningspositioner för en bekvämare amningsstund. Få stöd och avlastning för rygg, axlar och armar samtidigt som din bebis ligger mjukt och skönt intill! Upptäck flera modeller från populära varumärken som Doomo, bbhugme, Ergobaby och Petite Chérie.

Hur använder man en amningskudde?

Att börja amma kan vara en glädjefylld men ibland utmanande upplevelse för nyblivna föräldrar. En amningskudde kan vara ett bra hjälpmedel som gör amningen enklare och bekvämare för både dig och ditt barn. Oavsett om du föredrar att amma sittande eller liggande kan en amningskudde hjälpa dig att hitta den perfekta amningspositionen. Kika närmare på de olika sätt som du kan använda en amningskudde för att förbättra dina amningstillfällen. 

Olika amningspositioner

En amningskudde kan stödja olika amningspositioner och hjälpa dig att upptäcka vad som fundera bäst för dig och ditt barn. Om du föredrar att amma sittande kan en amningskudde hjälpa dig att lyfta barnet till bröstets nivå, vilket minskar belastningen på rygg och armar. Placera kudden i ditt knä och lägg barnet ovanpå så att dess huvud är i linje med ditt bröst. Om du i stället vill amma liggande hjälper amningskudden till att positionera barnet även när du ligger ner. Placera kudden parallellt med din kropp och vila ditt barn på den. På så sätt lyfts barnet närmare bröstet och får en bra position för matningen. Den här metoden är ofta att föredra vid nattmatning eftersom du då kan vila samtidigt som ditt barn får bra stöd.

Vilken amningskudde är bäst?

Att välja rätt amningskudde kan göra en betydande skillnad under din amningsresa. Från att upptäcka amningsposition till att ge stöd, är kudden en värdefull investering för alla nyblivna föräldrar. Utforska vårt breda utbud av amningskuddar och hitta den som passar dig bäst! Amningskuddar är dessutom mångsida och kan användas som stöd när barnet ligger ner för att vila eller när det ska lära sig sitta. Oavsett om du funderar på en från Doomo, bbhugme, Ergobaby och Petite Chérie, erbjuder varje kudde unika fördelar som kan förbättra din och din bebis amningsupplevelse!