Värmande jackor från Reima – tillverkade av kaffebönor

Går det att tillverka jackor av kaffebönor? Ja, hur galet det än låter så är det sant. Ett varumärke som har lyckats med detta är Reima. I dagens inlägg tar vi en närmare titt på denna häftiga innovation, som resulterat i varma och snygga barnjackor inför höstsäsongen.

 

Det finska varumärket Reima har designat kläder i 77 år för aktiva barn och är globalt ledande för funktionella och giftfria barnkläder i hög kvalitet med så liten miljöpåverkan som möjligt. De har kläder för alla årets årstider, oavsett om det snöar, regnar eller är strålande sol.

Men, något varumärket har en extra kärlek för är kaffe, eller som det på finska heter "kahvi." För visste du att finländare dricker mest kaffe i hela världen?

Så, vad är inte mer passande än att just kaffe har inspirerat Reimas senaste fantastiska innovation. Här har de nämligen tillfört små partiklar av förkolnat, malet kaffe till polyestern i deras fina Coffee Bean-jackor, vilket ger stora fördelar: kolet ger fibrerna bättre värmelagringsförmåga samt antistatiska egenskaper. Det innebär att barnets jacka kommer att värma lika bra som en cappuccino en kall morgon.

Reima-kaffejackor-lövhög.jpg

Reima Paahto 2-In1 Lättviktsjacka, Pale Rose

Jackor tillverkade av kaffe

Partiklarna i malet kaffe kan som sagt bidra till än värmande funktion när det kommer till textiler. Men, hur funkar det? Jo, textilingenjörer har nyligen upptäckt att när malet kaffe förkolnas vid höga temperaturer så bildar kolet bikakastrukturer. Genom att tillföra de här partiklarna till polyester har Reima kunnat öka materialets värmelagringsförmåga. Kaffe är helt enkelt precis vad som krävs för att göra barnkläder ännu varmare. Ta Reimas 2-i-1-dunjackor som exempel. När de är täckta med Reimas Coffee Bean Shimmer-tyg kommer de att se till att dina barn håller sig lika varma som en värmande kopp kaffe i höst.

Dessa snygga två-i-ett-dunjackor är dessutom väldigt praktiska. Ta bort de löstagbara ärmarna så förvandlas jackan till en härlig väst. Materialet är vindtätt, vattentätt och smutsavvisande. En perfekt höst- och vinterjacka.

Reima-kaffebönor-kollage1.png

1. Reima Porosein 2-In1 Lättviktsjacka, Orange Yellow 2. Reima Porosein 2-In1 Lättviktsjacka, Navy 3. Reima Paahto 2-In1 Lättviktsjacka, Pale Rose

En annan höstnyhet från Reima

Vi vill även slå ett slag för denna härliga höstnyhet från Reima, som håller den yngsta familjemedlemmen varm. Denna söta babyoverall är både värmande och fin, men den är även praktisk och kan snabbt förvandlas till en åkpåse. Den är tillverkad i dun/fjäder och utrustad med två dragkedjor i fullängd som underlättar påklädning samt gör det möjligt att öppna hela framdelen för att lufta ett varmt sovande barn. Perfekt i bilens babyskydd då grenfästet går att använda även när overallen är som en åkpåse.

Reima-kaffebönor-kollage2.png

1. Reima Tilkkanen Overallåkpåse, Ginger Yellow 2. Reima Tilkkanen Overallåkpåse, Blush Pink 3. Reima Tilkkanen Overallåkpåse, Baby Blue

Vill du bekanta dig ännu mer med Reima och framför allt Reima Originals, som är den återkommande kollektionen med de små detaljerna och förändringarna som gör skillnad? Då kan du trycka här. Bland Reima Originals hittar du klassiska modeller av overaller, jackor, skalplagg, skor – helt enkelt allt ditt barn kan tänkas behöva oavsett väder. 

Reima-kaffejackor-vatten.jpg

________________________________________________

www.reima.com/se/coffeebean