Juniorsängar

När barnet har vuxit ur spjälsängen kan det vara dags att uppgradera till en juniorsäng. Här hittar du sköna juniorsängar i lekfulla och roliga designs för det lite större barnet. Vi har häftiga sängar som piffar upp barnrummet samtidigt som barnet kan sova riktigt gott. Välj bland favoriter från varumärken som Troll, JLY, Hoppekids, Yappy och många fler!
208 träffar.

När byter man till en juniorsäng?

Övergången från spjälsäng till juniorsäng är en viktig milstolpe för alla växande barn. Vanligtvis sker övergången till en juniorsäng mellan 1 och 6 år. Tecken på att ditt barn är redo kan vara allt från att det försöker klättra ur spjälsängen till att det helt enkelt har vuxit ur sin nuvarande sovplats. En juniorsäng ger den välbehövliga säkerheten och komforten under deras utveckling samtidigt som den passar perfekt i barnrummet. Juniorsängar är utformade för att vara praktiska, bekväma och säkerställer att ditt barn får en smidig övergång när de börjar känna sig självständiga. De erbjuder den säkerhet som små barn behöver, med rätt storlek och höjd för att de tryggt ska kunna ta sig i och ur sängen på egen hand. För att skapa en trygg och säker sovmiljö har juniorsängar konstruerats så att de är lägre till marken, vilket minskar risken för skador om ditt barn skulle rulla ur sängen och för att de tryggt ska kunna ta sig i och ur sängen på egen hand. Vissa juniorsängar är dessutom utrustade med sidogrindar för att ytterligare förbättra säkerheten, så att ditt barn kan njuta av en god sömn utan avbrott eller bekymmer.

 

Hur lång är en juniorsäng?

Juniorsängar är utformade för att passa barn som har vuxit ur sina spjälsängar men inte riktigt är redo för fullstora sängar. Dessa sängar är en praktisk investering för ett barnrum, med mått som är skräddarsydda för små barn. Längden på en juniorsäng är vanligtvis utformad för att passa barn upp till 6 eller 7 års ålder, men detta kan variera något beroende på märke och modell. I genomsnitt är en juniorsäng ca 140-170 cm lång, en storlek som ger ditt växande barn gott om utrymme att sträcka ut sig och växa utan att ta upp hela barnrummet. Nyckeln till en sömlös övergång är att tillhandahålla en juniorsäng som ditt barn känner sig glad och trygg med, samtidigt som du har barnrummets utrymme i åtanke. Med Jollyrooms omfattande sortiment av juniorsängar kan du vara säker på att hitta en juniorsäng som kommer att stötta ditt växande barn hela vägen från de allra minsta åren till de tidiga småbarnsåren.
 

Bra att tänka på!

När du börjar övergången från en spjälsäng till en juniorsäng, finns det  några saker att tänka på för att säkerställa att upplevelsen blir så praktisk och bekväm som möjligt. Kontrollera att den juniorsäng du väljer är lätt att montera; detta sparar tid och stress under monteringen. Leta efter sängar som har säkerhetsskenor för en säkrare sömn och förhindra oavsiktliga rullningar  mitt i natten. Var också uppmärksam på sängens material och byggkvalitet för hållbarhet och fortsatt säker användning. Designen är också viktig, eftersom sängen kommer att bli en central del av barnrummet.

En juniorsäng är inte bara en praktisk möbel - det är en investering i ditt barns goda sömn och säkerhet, så att deras nattliga äventyr blir lika drömmiga som de är säkra.

Hos oss på Jollyroom finner du ett brett utbud av juniorsängar för barn från marknadens absolut populäraste varumärken, som Troll, JLY, Hoppekids, Yappy och många fler!